Vakantiegeld

Naast de eerste fijne zonnestralen is het in de lentemaanden voor velen ook uitkijken naar de bijbehorende loonstrook. Het vakantiegeld wordt dan namelijk gestort! Een woord dat bij veel Nederlanders als muziek in de oren zal klinken. Maar wat houdt dat nou precies in? En wanneer kan ik het verwachten? Ontdek alles wat je moet weten over vakantiegeld op deze pagina. Waar ga jij jouw vakantiegeld aan uitgeven?

Lees meer
Best beoordeeld

IBEROSTAR Grand Bavaro 
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *

Punta Cana, Dominicaanse Republiek

IBEROSTAR Grand Bavaro
p.p. vanaf 1362
10
Fantastisch
500+ Beoordelingen
Wat onze klanten zeggen...
Beoordeeld als het Beste reisbureau!
Uitstekend 8.6/10 Uitstekend

Een greep uit onze 22.463 beoordelingen van onze klanten op Trustpilot:

 • Uitstekend
  16. januari
  Op mail vragen van mij duidelijke…

  Op mail vragen van mij duidelijke antwoorden binnen twee uur antwoordt

 • Uitstekend
  16. januari
  Duidelijke en correcte gesprekken met…

  Duidelijke en correcte gesprekken met uw medewerkster aan de telefoon

 • Uitstekend
  16. januari
  Ik ben heel vriendelijk geholpen

  Ik ben heel vriendelijk geholpen door de klantenservice! Voor alle vragen kon ik terecht

 • Uitstekend
  16. januari
  Altijd netjes geholpen

  Altijd netjes geholpen

 • Uitstekend
  16. januari
  Uitstekend

  Wij vinder de website van prijsvrij uitstekend, overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik. Wij zeggen niets veranderen.

 • Uitstekend
  16. januari
  Een boeking bij prijsvrij is simpel en…

  Een boeking bij prijsvrij is simpel en duidelijk. Na de boeking is het onderlinge contact, betreffende de voortgang van de reservering, prima.

 • Uitstekend
  16. januari
  We zijn tijdens de reservering goed en…

  We zijn tijdens de reservering goed en netjes te woord gestaan.

 • Uitstekend
  16. januari
  Zeer tevreden over prijsvrij.

  Zeer tevreden over prijsvrij. de vakanties zijn altijd dik in orde, de klantenservice altijd vriendelijk en behulpzaam. binnen een week ons geld terug toen de vakantie helaas vanwege de corona niet doorging. ( wel afhankelijk van welk pakket je hebt geboekt en bij welke reisorganisatie)

 • Uitstekend
  16. januari
  We boeken graag bij prijsvrij altijd om de kwaliteit en service

  We boeken graag bij prijsvrij altijd netjes geholpen en goede begeleiding bij problemen super organisatie

 • Uitstekend
  15. januari
  Prima organisatie

  Prima organisatie. Na de lockdown in maart 2020 een voucher gekregen. Na telefonisch contact nu 2 vakanties geboekt. Zeer behulpzaam en mocht het nu weer niet doorgaan dan komt er gewoon een nieuwe voucher. Inclusief wat extra tegoed vanwege ons 'geduld'. Kortom fijn bedrijf

Wat is vakantiegeld?

Veel Nederlanders genieten ervan om op vakantie te gaan, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Simpelweg omdat sommigen hier helaas niet altijd genoeg geld voor overhouden. Om er toch voor te zorgen dat iedereen wat extra geld heeft om te spenderen in de zomermaanden, is de vakantietoeslag ontstaan. De wettelijke term is vakantiebijslag, maar de meeste mensen noemen het vakantiegeld of vakantietoeslag. Dit is een toeslag van minimaal 8% van je bruto jaarsalaris die je ontvangt van je werkgever met dus in eerste instantie de intentie om uit te geven aan een heerlijke vakantie!

Wanneer krijg ik vakantiegeld in 2021?

Werkgevers betalen het vakantiegeld minstens 1 keer per jaar uit. Op jouw loonstrook staat aangegeven hoeveel vakantiegeld je krijgt. De meeste werknemers krijgen het vakantiegeld in mei of juni, met als stimulans dat het geld ook daadwerkelijk gebruikt zou worden voor een vakantie. Want zeg nou zelf, als jij op vakantie bent geweest kom je toch weer heerlijk opgeladen terug? Genoeg nieuwe energie om weer voor de volle 100% aan het werk te gaan! Dus dat is win-win voor werkgever én werknemer.

Vakantietoeslag berekenen

Zoals daarnet al benoemd heb je recht op vakantiegeld van minimaal 8% van je bruto jaarsalaris. Hoeveel vakantiegeld je uiteindelijk ontvangt is dus afhankelijk van je salaris, maar ook van wat er in je cao staat. Vakantiegeld wordt gezien als loon en hierover betaal je dus nog loonheffing. Je bouwt jouw eigen vakantiegeld in een jaar tijd op, vaak van 1 juni tot 31 mei van het volgende jaar.

Heb ik recht op vakantiegeld?

Als je in Nederland woont en een arbeidsovereenkomst hebt, heb je recht op vakantiegeld. Het maakt niet uit wat voor dienstverband je hebt, een vast contract, een 0-uren contract, en zelfs als je in de ziektewet zit heb je recht op vakantietoeslag.

Genoeg te weten gekomen? Ontdek dan snel aan welke vakantie jij jouw vakantiegeld wilt uitgeven!