Vakantiegeld

Naast de eerste fijne zonnestralen is het in de lentemaanden voor velen ook uitkijken naar de bijbehorende loonstrook. Het vakantiegeld wordt dan namelijk gestort! Een woord dat bij veel Nederlanders als muziek in de oren zal klinken. Maar wat houdt dat nou precies in? En wanneer kan ik het verwachten? Ontdek alles wat je moet weten over vakantiegeld op deze pagina. Waar ga jij jouw vakantiegeld aan uitgeven?

Lees meer
Best beoordeeld

IBEROSTAR Grand Bavaro 
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *

Punta Cana, Dominicaanse Republiek

IBEROSTAR Grand Bavaro
p.p. vanaf 1428
10
Fantastisch
500+ Beoordelingen
Wat onze klanten zeggen...
Beoordeeld als het Beste reisbureau!
Uitstekend 8.6/10 Uitstekend

Een greep uit onze 22.030 beoordelingen van onze klanten op Trustpilot:

 • Uitstekend
  20. september
  Snelle boeking

  Snelle boeking, uitstekende site. lekker duidelijk

 • Uitstekend
  20. september
  Makkelijk en snel informatie

  Makkelijk en snel informatie. Goede afhandeling om te kunnen boeken

 • Uitstekend
  20. september
  Super vakantie

  Super vakantie

 • Uitstekend
  20. september
  Top service

  Top service zeker in de corona tijd

 • Uitstekend
  20. september
  Goed eten super vriendelijke bediening…

  Goed eten super vriendelijke bediening en een mooie omgeving

 • Uitstekend
  19. september
  Zeer tevreden over prijsvrij

  Je word altijd netjes terug gebeld als de wachttijd lang is. Dingen worden opgelost. Omboeken ging makkelijk. Fijn contact gehad. wel veel kontact gehad maar dat komt door de rare tijd waar we nu in zitten vol onzekerheid. Bedankt meiden uit twente!

 • Uitstekend
  19. september
  Goede service

  Goede service! na heel vaak bellen over code oranje vakantiegebieden waar wij natoe hadden geboekt. uiteindelijk was alles snel geregeld! De voucher hadden we de dag erna al..zelfs 25 euro gekregen bij onze voucher! top! We zouden zo nog een keer boeken bij prijsvrij

 • Uitstekend
  19. september
  Prima prijzen

  Prijzen zijn altijd prima en verder altijd netjes geholpen wat service betreft. Nu al meerdere vakanties geboekt via prijsvrij en zelfs bij tegenslag (hotel was dicht) kwamen ze met een goede oplossing.

 • Uitstekend
  19. september
  Goede service en vriendelijke…

  Goede service en vriendelijke klantenservice en altijd bereid om t beste uit je vakantie te halen 👌

 • Uitstekend
  18. september
  Goede service

  Goede service, snel handelen voor een leuke betaalbare reis

Wat is vakantiegeld?

Veel Nederlanders genieten ervan om op vakantie te gaan, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Simpelweg omdat sommigen hier helaas niet altijd genoeg geld voor overhouden. Om er toch voor te zorgen dat iedereen wat extra geld heeft om te spenderen in de zomermaanden, is de vakantietoeslag ontstaan. De wettelijke term is vakantiebijslag, maar de meeste mensen noemen het vakantiegeld of vakantietoeslag. Dit is een toeslag van minimaal 8% van je bruto jaarsalaris die je ontvangt van je werkgever met dus in eerste instantie de intentie om uit te geven aan een heerlijke vakantie!

Wanneer krijg ik vakantiegeld in 2020?

Werkgevers betalen het vakantiegeld minstens 1 keer per jaar uit. Op jouw loonstrook staat aangegeven hoeveel vakantiegeld je krijgt. De meeste werknemers krijgen het vakantiegeld in mei of juni, met als stimulans dat het geld ook daadwerkelijk gebruikt zou worden voor een vakantie. Want zeg nou zelf, als jij op vakantie bent geweest kom je toch weer heerlijk opgeladen terug? Genoeg nieuwe energie om weer voor de volle 100% aan het werk te gaan! Dus dat is win-win voor werkgever én werknemer.

Vakantietoeslag berekenen

Zoals daarnet al benoemd heb je recht op vakantiegeld van minimaal 8% van je bruto jaarsalaris. Hoeveel vakantiegeld je uiteindelijk ontvangt is dus afhankelijk van je salaris, maar ook van wat er in je cao staat. Vakantiegeld wordt gezien als loon en hierover betaal je dus nog loonheffing. Je bouwt jouw eigen vakantiegeld in een jaar tijd op, vaak van 1 juni tot 31 mei van het volgende jaar.

Heb ik recht op vakantiegeld?

Als je in Nederland woont en een arbeidsovereenkomst hebt, heb je recht op vakantiegeld. Het maakt niet uit wat voor dienstverband je hebt, een vast contract, een 0-uren contract, en zelfs als je in de ziektewet zit heb je recht op vakantietoeslag.

Genoeg te weten gekomen? Ontdek dan snel aan welke vakantie jij jouw vakantiegeld wilt uitgeven!