JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Typisch Nederlands op vakantie » Prijsvrij Vakanties

Typisch Nederlands op vakantie

Auteur: Sammy  Gepubliceerd op: 03-04-2021

Wanneer je op vakantie gaat, waar ook ter wereld, dan kom je altijd verschillende vakantiegangers tegen. Op veel plekken kom je natuurlijk Nederlanders tegen, die zijn vaak te herkennen aan kleding en gedrag. Waar we voorheen met z’n allen massaal een fotoshoot bij zonsondergang deden, gaan we nu met z’n allen vroeg in de rij staan voor het eten. En, niet te vergeten, ons handdoekje op tijd klaarleggen aan het zwembad. Herken jij ook het hilarische gedrag van Nederlanders op vakantie? Benieuwd naar nog meer grappige voorbeelden, lees dan vooral door.

Handdoekje klaarleggen

Je kent het wel, de filmpjes die de hele zomer het internet over gaan. De mensen die in de rij staan om hun handdoek klaar te leggen. Wanneer het tijd is, rent iedereen naar het beste plekje om de handdoek neer te leggen. Ben jij hier ook stiekem schuldig aan? Op deze manier heb je natuurlijk wel het beste plekje aan het zwembad!

Ligbedden met handdoeken. 

Vroeg uit eten

Nederlanders eten over het algemeen vroeg aan het begin van de avond. Op vakantie is het dan natuurlijk ook niet anders om dat voort te zetten. Maar vaak is het restaurant nog niet open?! Er ontstaat een hele wachtrij tot er heerlijk van het All Inclusive buffet gegeten kan worden. Smakelijk!

Verbranden als een kreeft

Het blijft toch altijd lastig om goed in te smeren. Het is niet alleen belangrijk voor het verbranden maar ook voor de gezondheid. En op deze manier loop je ook niet met rode armen rond de hele vakantie! Het is belangrijk om je om de 2 uur in te smeren zeker als je heerlijk vaak in het zwembad plonst.

Zonnebrand in vorm van een zon

Eten van thuis meenemen

Vind jij het ook altijd verschrikkelijk om pindakaas en hagelslag te moeten missen op vakantie? Dan neem je het toch gewoon mee! Vaak worden de Hollandse lekkernijen gewoon meegenomen in de koffer om te kunnen blijven genieten van thuis. Groot gelijk! Let op: in sommige landen mogen geen vlees-/zuivelwaren in worden gevoerd. Probeer wel het lekkere eten op vakantie ook te proeven.

Paklijst maken voor vertrek

De eeuwige stress om alle spullen in te pakken en niks te vergeten. Je kunt ook op vakantie veel kopen maar een paklijst is zeker een goed idee. Typisch Hollands om een goede en duidelijke inpaklijst te maken om niks te vergeten. Heel slim!

Ansichtkaart voor het thuisfront

Hoe leuk is het om een prachtige ansichtkaart naar het thuisfront te sturen. Je kunt aangeven wat je al allemaal hebt meegemaakt. De ansichtkaart wordt steeds minder gebruikt maar Nederlanders blijven de kaarten toch nog graag versturen. Soms komen ze wel pas na je vakantie aan, maar alsnog grappig om je avonturen met terugwerkende kracht te lezen.

Ansichtkaarten

Snacks op vakantie eten

Als je op vakantie bent mis je al snel het eten van thuis, dus waarom geen snack op vakantie? Op elke bestemming heb je voortaan wel een Hollandse snackbar om heerlijk een frietje met mayonaise of een kroket te bestellen. Smullen maar!

Nederlands en Engels door elkaar brabbelen

Op vakantie moet er vaak Engels gesproken worden, maar wat nou als je het juiste woord niet weet? Dan wordt het vaak Nederlands en Engels door elkaar. Te grappig! Je kunt ook altijd handig je vertaal app gebruiken om te communiceren.

Vakantiekleding

Iedereen heeft wel van die ‘vakantiekleding’, kleding die alleen meegaat op vakantie! Driekwartbroeken, luchtige gekleurde bloemenjurkjes, Hawaii blouses of het typische strandjurkje en omslagdoek voor naar het strand. Wat heb jij in je kast liggen?


Bloemenkrans

Alle gekheid op een stokje, iedereen moet natuurlijk lekker zelf weten wat hij of zij op vakantie doet! Geniet heerlijk van je vakantie en blijf vooral jezelf. Wil jij alvast inspiratie opdoen voor jouw volgende vakantie? Bekijk dan alvast ons uitgebreide aanbod.