JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Egypte » Maatregelen in Egypte » Prijsvrij.nl

Top 10 vakanties in Egypte

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een zonvakantie in Egypte.

Reisadvies voor Egypte

Voor het laatst bijgewerkt op 22-10-2021


Wil jij graag op vakantie naar Egypte? Wij houden de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Egypte en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Egypte in deze tijd.

Actueel:

Op dit moment geldt er voor Egypte vanuit de Nederlandse overheid een reisadvies met kleurcode oranje en deels rood (reizen naar rode gebieden worden afgeraden). Er worden alleen noodzakelijke reizen geadviseerd. Wil je toch op een zonnige vakantie naar Egypte dan betekent dit dat je op de heenreis een papieren vaccinatiebewijs (volledige vaccinatie) of een bewijs van een negatieve PCR-test bij je moet hebben die voorzien is van een QR-code of een stempel. Digitale bewijzen worden niet geaccepteerd. Je kunt daarnaast niet met je coronabewijs Egypte binnenkomen, dit bewijs geldt alleen voor binnen Europa. Daarnaast accepteert Egypte geen herstelbewijzen.

Voor je terugreis naar Nederland moet je een coronabewijs (bewijs van vaccinatie, bewijs van herstel of negatieve test) laten zien. Let op: als je niet volledig bent gevaccineerd en je komt terug uit een land met code oranje, moet je bij terugkomst in Nederland 2 testen kunnen tonen. Hieronder lees je wat je precies nodig hebt voor je terug- en heenreis.

Op vakantie naar Egypte

Hoewel je waarschijnlijk niets liever wilt dan lekker op vakantie te gaan naar Egypte, twijfel je misschien toch om je reis te boeken. En dat begrijpen wij helemaal. Wij willen daarom graag deze zorgen weg nemen door een aantal extra garanties toe te voegen zoals de terughaalgarantie en geld terug garantie. Natuurlijk bieden we ook nog steeds onze andere voorwaarden aan. Zo kun je met een gerust hart je zonvakantie naar Egypte boeken.

Dus ben jij klaar voor een heerlijke vakantie? Neem dan eens een kijkje tussen ons aanbod aan vakanties in het fantastische Egypte zoals een herfstvakantie en beleef een onvergetelijke tijd! Misschien is een all inclusive vakantie wel wat voor jou? Ontdek ze hier!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja je kunt afreizen naar Egypte. Echter wordt vanuit de Nederlandse overheid toeristische reizen naar Egypte afgeraden, vooral naar de rode gebieden. Je dient een negatieve PCR-test of vaccinatiebewijs te laten zien bij aankomst in Egypte. Bij terugkomst in Nederland moet je je coronabewijs laten zien.

 • Mondkapjes

Tijdens je moet je bijna altijd een mondkapje bij je hebben. Draag daarom altijd een mondkapje tijdens je vlucht en op de luchthavens. In Egypte zijn mondkapjes ook op veel plaatsen verplicht (vanaf 6 jaar).

 • Heenreis naar Egypte

Negatieve PCR-test

Als je een reis maakt naar Egypte ben je bij aankomst verplicht een negatieve test (RT - PCR) te tonen waarop een QR-code of stempel van een geaccrediteerd laboratorium staat (zonder deze QR-code of stempel kom je het land niet binnen). Dit is voor alle reizigers vanaf 6 jaar of ouder. Het negatieve corona resultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur. Daarnaast moet het resultaat in het Engels of Arabisch zijn opgesteld door een geaccrediteerd laboratorium. Vlieg je vanaf Frankfurt, dan mag de test maximaal 96 uur oud zijn (ook met QR-code of stempel).

Heb je geen test gedaan voor je vertrek of voldoe je niet aan de bovenstaande eisen bij aankomst op Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam of Taba, dan ben je verplicht een test te doen bij aankomst. Je gaat dan in quarantaine in je hotel en wacht totdat je je uitslag hebt. Is deze negatief dan mag je je quarantaine verlaten. Is de test positief dan ga je 14 dagen in quarantaine. De kosten hiervoor bedragen circa 30 USD. Mocht je je willen testen in Egypte omdat je een test nodig hebt voor je terugkomst in Nederland, bekijk dan de testlocaties voor Egypte.

Bewijs van volledige vaccinatie

Als je kunt aantonen dat je minimaal 14 dagen voor vertrek een volledige vaccinatie hebt gehad, hoef je geen PCR-test te laten zien. Dit bewijs moet voorzien zijn van een QR-code, je gegevens en de data en naam van het vaccin. Een digitaal bewijs (zoals op je telefoon) wordt niet geaccepteerd.

Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link.

Gezondheidsverklaring (Declaration Form) Egypte

Voordat je naar Egypte gaat hoor je een gezondheidsverklaring (ook wel Declaration Form) in te vullen waarop je aangeeft dat je geen symptomen hebt. Dit formulier moet iedere reiziger invullen en kun je laten zien op het vliegveld voor je je boardingpass ontvangt.

 • Terugreis naar Nederland

Voor je terugreis naar Nederland dien je in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs (vaccinatie, test- of herstelbewijs):

- Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent
met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
- Een testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest). Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
- Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden zijn en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een Europese lidstaat.


Na een verblijf in Egypte wordt iedereen die geen vaccinatie- of herstelbewijs heeft dringend aangeraden om op dag 2 en 5 na je aankomst in Nederland je te laten testen bij de GGD of een zelftest te doen. Ook als je bent gevaccineerd of een bewijs van herstel hebt wordt er aangeraden om een zelftest te doen.

   • Vliegen vanaf Duitsland

   Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Voor je vlucht naar en van Duitsland hoef je jezelf niet te registeren (mits je in een hoogrisicogebied was) en is een negatieve test alleen verplicht als je niet bent gevaccineerd of geen bewijs van herstel kunt laten zien (geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar). Wij raden aan om een coronabewijs bij te hebben. Voordat je van een Duitse luchthaven vliegt, kijk dan even vanaf welke luchthaven je vertrekt en wat de maatregelen op bijvoorbeeld Dusseldorf, Weeze en Keulen zijn.

   • Vliegen vanaf België

   Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF formulier vind je hier.

   Als je via België naar Egypte reist, dienen alle reizigers (van 12 jaar en ouder) op de heenreis een negatieve coronatest bij zich te hebben. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig.


   Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Het kan dus zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie. Bekijk ook de maatregelen voor de luchthaven waar jij vandaan gaat vliegen zoals Brussel, Brussel Charleroi of Antwerpen.

   Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Egypte!

   De richtlijnen in Egypte zijn als volgt:

   • Houd 2 meter afstand van elkaar.
   • Schud geen handen.
   • Een mondkapje is op openbare plekken verplicht.

   Let op: het niet naleven van de maatregelen in Egypte kan leiden tot een gevangenisstraf of boete.

   Winkels: de meeste winkels zijn open, zo kun je weer gezellig op zoek naar souvenirs voor het thuisfront. Er gelden nog wel maatregelen zoals 2 meter afstand houden bijvoorbeeld. Winkels moeten om 21.00 uur sluiten.

   Horeca:
   ook de meeste restaurants en cafés zijn open maar met beperkingen met 50% capaciteit of minder. Restaurants en cafés gaan om 22.00 uur dicht.

   Toeristische accommodaties:
   grotendeels alle hotels zijn open maar met ook hier 50% capaciteit of minder.

   Stranden:
   de stranden in Egypte zijn momenteel nog gesloten maar de privéstranden van hotels zijn gewoon open.

   Bezienswaardigheden: de meeste bezienswaardigheden zoals musea, tempels en archeologische plekken zijn geopend met beperkingen (minder capaciteit).

   Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.