JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Egypte » Maatregelen in Egypte » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Egypte

Voor het laatst bijgewerkt op 16-04-2021


Wil jij graag op vakantie naar Egypte? Wij houden de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Egypte en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Egypte in deze tijd.

Actueel:

Op dit moment geldt er nog code oranje, dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan en op vakantie gaan naar Egypte afgeraden wordt. Dit advies is afgegeven tot half mei 2021 en daarom hebben wij besloten om t/m eind juni geen vakanties aan bieden op onze website.

Zomer 2021 naar Egypte

Hoewel je waarschijnlijk niets liever wilt dan op vakantie gaan, twijfel je misschien toch om je reis te boeken. En dat begrijpen wij helemaal. Wij willen daarom graag deze zorgen weg nemen door een aantal extra garanties toe te voegen zoals de terughaalgarantie en geld terug garantie. Natuurlijk bieden we ook nog steeds onze andere voorwaarden aan. Zo kun je met een gerust hart je zomervakantie naar Egypte boeken.

Dus ben jij klaar voor een heerlijke vakantie? Neem dan eens een kijkje tussen ons aanbod aan vakanties in het fantastische Egypte en beleef een onvergetelijke tijd!

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Egypte?

Je kunt op vakantie naar Egypte, maar dit wordt afgeraden vanwege het negatieve reisadvies. Vanuit de Nederlandse overheid worden toeristische reizen naar Egypte tot half mei 2021 afgeraden.

Wat moet ik meenemen naar Egypte?

  • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Zo dien je tijdens je vlucht en op de luchthavens een mondkapje te dragen. In Egypte zijn mondkapjes ook op veel plaatsen verplicht. Als je bij Prijsvrij hebt geboekt, sturen wij er gratis een naar je op.  

  • Negatieve PCR-test

Als je een noodzakelijke reis maakt naar Egypte ben je bij aankomst verplicht een negatieve PCR-test te tonen. Dit is voor alle reizigers vanaf 6 jaar of ouder. Het negatieve corona testresultaat mag maximaal 72 uur oud zijn en je dient dit resultaat uitgeprint mee te nemen op vakantie, digitale exemplaren worden niet geaccepteerd. Daarnaast moet het resultaat in het Engels of Arabisch zijn opgesteld.

Heb je geen test gedaan voor je vertrek naar de provincies de Rode Zee en Zuid Sinaï, dan moet je een test doen bij aankomst op het vliegveld. De kosten hiervoor bedragen 30 USD. Mocht je je willen testen in Egypte omdat je een test nodig hebt voor je terugkomst in Nederland, dan kan je een snel test (4 uur voor vertrek) doen op Cairo International Airport bij terminal 2. De tests worden gedaan door de Egyptain Quarantine Authority.

  • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

  • Gezondheidsverklaring Egypte

Voor je naar Egypte gaat dien je een gezondheidsverklaring in te vullen waarop je aangeeft dat je niet ziek bent. Deze kun je laten zien op het vliegveld voor je je beardingpass ontvangt. Dit formulier dien je voor iedere reiziger in te vullen. 

  • Vliegen vanaf Duitsland

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland.  Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Egypte is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

  • Vliegen van en naar België

Onlangs is het reisadvies van België aangescherpt. Je mag nog wel op doorreis in België, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Belgische luchthaven. Indien je terugvliegt naar een Belgische luchthaven dien je 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Egypte!

Wat zijn de corona maatregelen in Egypte?

De richtlijnen in Egypte zijn als volgt:

  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Schud geen handen.
  • Een mondkapje is op openbare plekken verplicht.
  • De meeste restaurants zijn open maar met beperkingen. Ook de meeste winkels zijn open, maar ook hier met enkele maatregelen. Stranden zijn gesloten (behalve de eigen stranden van de hotels). Daarnaast zijn de meeste bezienwaardigheden open met diverse maatregelen.


Let op: het niet naleven van de maatregelen in Egypte kan leiden tot een gevangenisstraf of boete.

Kan ik met het vliegtuig naar Egypte?

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Egypte te gaan, maar dit wordt afgeraden vanwege het negatieve reisadvies.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.