JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Egypte » Maatregelen in Egypte » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Egypte

Voor het laatst bijgewerkt op 24-9-2020


Wil jij graag op vakantie naar Egypte? Wij houden de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Egypte en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Egypte in deze tijd.

Actueel:

Op dit moment geldt er in Egypte een inreisverbod voor toeristen. De Egyptische overheid heeft nog geen einddatum aangekondigd voor het opheffen van het inreisverbod. Op dit moment geldt er nog code oranje, dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Egypte?

Vanwege het inreisverbod voor toeristen is een vakantie naar Egypte nog niet mogelijk. Helaas is er op dit moment nog geen duidelijkheid over wanneer de Nederlandse overheid het negatieve reisadvies naar Egypte aan zal passen. Na een verblijf in Egypte dien je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Als je een noodzakelijke reis maakt naar Egypte ben je bij aankomst verplicht een negatieve PCR-test te tonen. Het negatieve corona testresultaat mag maximaal 72 uur oud zijn. Deze testverplichting geldt niet voor een directe aankomst in Sharm el Sheikh, Hurghada, Taba, Marsa Allam en Marsa Matrouh.

Op vakantie naar Egypte, wat is er open?

Een vakantie naar Egypte is vanwege het inreisverbod helaas nog niet mogelijk. Wel kunnen we je informeren over de faciliteiten die open zijn wanneer we wél weer op vakantie naar Egypte mogen:
  • Supermarkten, apotheken en winkels zijn geopend.
  • Hotels zijn weer open, bij binnenkomst word je temperatuur gemeten.
  • Restaurants en cafés zijn weer open. Bij binnenkomst wordt je temperatuur gemeten. Er zijn geen buffetten en je mag met maximaal 6 personen aan een tafel.
  • Publieke stranden zijn gesloten. Stranden behorend bij hotels en resorts houden 2 meter afstand tussen de ligbedden.
  • Duikcentra mogen weer open, mits zij strikte maatregelen hanteren.
  • Sportscholen zijn gesloten.

Wat zijn de corona maatregelen in Egypte?

De richtlijnen in Egypte zijn als volgt:
  • Houd 2 meter afstand van elkaar.
  • Schud geen handen.
  • Een mondkapje is op openbare plekken verplicht.
  • Een covid-19 test voor vertrek is niet verplicht, maar als je het niet voor vertrek doet moet je een covid-19 test ter plekke doen voor 30 USD (25 euro). Kinderen tot 6 jaar oud hoeven geen test te doen. Reizigers die de test voor vertrek doen worden als eerste van het vliegtuig afgelaten en mogen als eerst vertrekken naar hun transfer.

Let op: het niet naleven van de maatregelen in Egypte kan leiden tot een gevangenisstraf of boete.

Kan ik met het vliegtuig naar Egypte?

Nee, vanwege het inreisverbod is het niet mogelijk om met het vliegtuig naar Egypte te reizen. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zodra er meer bekend is.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.