JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Egypte » Maatregelen in Egypte » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Egypte

Voor het laatst bijgewerkt op 29-07-2021


Wil jij graag op vakantie naar Egypte? Wij houden de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Egypte en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Egypte in deze tijd.

Actueel:

Op dit moment geldt er nog code oranje en deels rood, dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan en op vakantie gaan naar Egypte afgeraden wordt. Het gaat in ieder geval de goede kant op in Egypte en de besmettingen worden minder. Hopelijk kunnen we dan weer snel op vakantie naar het indrukwekkende Egypte!

Zomer 2021 naar Egypte

Hoewel je waarschijnlijk niets liever wilt dan lekker op vakantie te gaan naar Egypte, twijfel je misschien toch om je reis voor de zomer of daarna te boeken. En dat begrijpen wij helemaal. Wij willen daarom graag deze zorgen weg nemen door een aantal extra garanties toe te voegen zoals de terughaalgarantie en geld terug garantie. Natuurlijk bieden we ook nog steeds onze andere voorwaarden aan. Zo kun je met een gerust hart je zomervakantie naar Egypte boeken.

Dus ben jij klaar voor een heerlijke vakantie? Neem dan eens een kijkje tussen ons aanbod aan vakanties in het fantastische Egypte en beleef een onvergetelijke tijd!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Je kunt naar Egypte maar vanuit de Nederlandse overheid worden toeristische reizen naar Egypte momenteel nog afgeraden. Bij ons kan je wel je vakantie boeken. We adviseren je niet naar de rode gebieden te gaan en je te houden aan de maatregelen die er voor, tijdens en na je vakantie zijn ingesteld zoals een negatieve test of bewijs van vaccinatie (met QR-code of stempel). Het aantal besmettingen in Egypte is aan het dalen en hopelijk zal de Nederlandse overheid Egypte snel weer als geel bestempelen.

Ja, het is mogelijk om met het vliegtuig naar Egypte te gaan, maar dit wordt momenteel nog afgeraden vanwege het negatieve reisadvies. Mocht je toch willen gaan, zorg er dan voor dat je onderstaande acties hebt ondernomen. Dan kun je met een gerust hart vakantie vieren.

 • Mondkapjes

Tijdens je moet je bijna altijd een mondkapje bij je hebben. Draag daarom altijd een mondkapje tijdens je vlucht en op de luchthavens. In Egypte zijn mondkapjes ook op veel plaatsen verplicht (vanaf 6 jaar).

  • Negatieve PCR-test

  Als je een reis maakt naar Egypte ben je bij aankomst verplicht een negatieve test (RT - PCR) te tonen waarop een QR-code os stempel van een geaccrediteerd laboratorium staat (zonder deze QR-code of stempel kom je het land niet binnen). Dit is voor alle reizigers vanaf 6 jaar of ouder. Het negatieve corona resultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur. Daarnaast moet het resultaat in het Engels of Arabisch zijn opgesteld door een geaccrediteerd laboratorium. Vlieg je vanaf Frankfurt, dan mag de test maximaal 96 uur oud zijn (ook met QR-code of stempel).

  Heb je geen test gedaan voor je vertrek of voldoe je niet aan de bovenstaande eisen bij aankomst op Hurghada, Sharm el Sheikh, Marsa Alam of Taba, dan ben je verplicht een test te doen bij aankomst. De kosten hiervoor bedragen circa 30 USD. Mocht je je willen testen in Egypte omdat je een test nodig hebt voor je terugkomst in Nederland, bekijk dan de testlocaties voor Egypte online.


  • Bewijs van volledige vaccinatie

  Als je kunt aantonen dat je minimaal 14 dagen voor vertrek een volledige vaccinatie hebt gehad, hoef je geen PCR-test te laten zien. Dit bewijs moet voorzien zijn van een QR-code, je gegevens en de data en naam van het vaccin. Een digitaal bewijs (zoals op je telefoon) wordt niet geaccepteerd.

   • Gezondheidsverklaring Nederland

   Veel luchtvaartmaatschappijen vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt om vertraging te voorkomen. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

   Bij terugkomst in Nederland moet je of een negatieve test bij je hebben (PCR mag niet ouder zijn dan 72 uur en de antigeentest niet ouder dan 48 uur), een bewijs van herstel of een vaccinatiebewijs die goedgekeurd is door de EMA of WHO. Vanaf 17 juli geldt dat als je een volledige vaccinatie hebt die korter dan 14 dagen geleden is gegeven je naast een vaccinatiebewijs ook een negatieve test of bewijs van herstel moet laten zien. Als je beschikt over 1 van deze 3 bewijzen hoef je niet in quarantaine. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen bewijzen te laten zien bij terugkomst in Nederland.

   • Gezondheidsverklaring (Declaration Form) Egypte

   Voordat je naar Egypte gaat hoor je een gezondheidsverklaring (ook wel Declaration Form) in te vullen waarop je aangeeft dat je geen symptomen hebt. Dit formulier moet iedere reiziger invullen en kun je laten zien op het vliegveld voor je je boardingpass ontvangt.

    • Vliegen vanaf Duitsland

    Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Bij terugkomst in Duitsland dienen alle reizigers (vanaf 6 jaar) een negatieve coronatest bij zich te hebben. Dit is niet nodig als je volledig bent gevaccineerd. Verblijf je langer dan 24 uur in Duitsland, dan geldt er ook een meldplicht en dien je voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze zogeheten 'einreiseanmeldung' kan je digitaal invullen. Voordat je van een Duitse luchthaven vliegt, kijk dan even vanaf welke luchthaven je vertrekt en wat de maatregelen op bijvoorbeeld Dusseldorf, Weeze en Keulen zijn.

    • Vliegen vanaf België

    Wil je op vakantie gaan en vliegen vanaf België? Dat kan. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) moeten binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier invullen. Dit geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF formulier vind je hier.

    Als je via België naar Egypte reist, dienen alle reizigers (van 12 jaar en ouder) op de heenreis een negatieve coronatest bij zich te hebben. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig.


    Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Het kan dus zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie. Bekijk ook de maatregelen voor de luchthaven waar jij vandaan gaat vliegen zoals Brussel, Brussel Charleroi of Antwerpen.

    Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Egypte!

    De richtlijnen in Egypte zijn als volgt:

    • Houd 2 meter afstand van elkaar.
    • Schud geen handen.
    • Een mondkapje is op openbare plekken verplicht.

    Let op: het niet naleven van de maatregelen in Egypte kan leiden tot een gevangenisstraf of boete.

    Winkels: de meeste winkels zijn open, maar ook hier met enkele maatregelen.

    Horeca:
    ook de meeste restaurants en cafés zijn open maar met beperkingen met 50% capaciteit of minder.

    Toeristische accommodaties:
    grotendeels alle hotels zijn open maar met ook hier 50% capaciteit of minder.

    Stranden:
    de stranden in Egypte zijn momenteel nog gesloten maar de privéstranden van hotels zijn gewoon open.

    Bezienswaardigheden: de meeste bezienswaardigheden zoals musea, tempels en archeologische plekken zijn geopend met beperkingen (minder capaciteit).

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.