JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Egypte » Maatregelen in Egypte » Prijsvrij.nl

Top 10 vakanties in Egypte

Bekijk hieronder de populairste resorts & hotels voor een zonvakantie in Egypte.

Reisadvies voor Egypte

Voor het laatst bijgewerkt op 18-05-2022


Wil jij graag op vakantie naar Egypte? Wij houden de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Egypte en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Egypte in deze tijd.

Actueel:

Woehoe! Je kunt op een heerlijke, zonnige vakantie naar het mooie Egypte! Het land heeft (deels) de kleurcode geel. Onder deze gele gebieden vallen onder andere Hurghada, Cairo, Sharm El Sheikh, Marsa Alam, El Gouna en Port Ghalib.

Je kunt Egypte binnenkomen met een vaccinatiebewijs of een bewijs van een negatieve covid-19 test. Wij hebben alle voorwaarden hieronder voor je op een rijtje gezet zodat je precies weet wat je nodig hebt voor je aankomst in Egypte.

Op vakantie naar Egypte

Hoewel je waarschijnlijk niets liever wilt dan lekker op vakantie te gaan naar Egypte, twijfel je misschien toch om je reis te boeken. En dat begrijpen wij helemaal. Daarom willen wij graag deze zorgen weg nemen door enkele extra garanties toe te voegen zoals de terughaalgarantie en geld terug garantie. Natuurlijk bieden we ook nog steeds onze andere voorwaarden aan. Zo kun je met een gerust hart je zonvakantie naar Egypte boeken. Of misschien wel een fijne all inclusive vakantie? Ontdek ze hier!

Meer weten?

Praktische info Egypte

Lees alles over valuta, visa en andere handige reisinformatie.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja je kunt op vakantie naar Egypte! Als je volledig bent gevaccineerd kun je een papieren vaccinatiebewijs laten zien. Niet volledig gevaccineerd? Dan laat je een negatieve PCR-test of antigeentest zien bij aankomst in Egypte. Het is tijd om het indrukwekkende Egypte te ontdekken.

  Ga je binnenkort op vakantie naar Egypte, dan is dit wat je nodig hebt:

  • Heenreis naar Egypte

  Negatieve PCR-test en QR-code

  Als je een reis maakt naar Egypte en je bent niet volledig gevaccineerd dan ben je bij aankomst verplicht een negatieve PCR-test of antigeentest te laten zien waarop een QR-code of stempel van een geaccrediteerd laboratorium staat (zonder deze QR-code of stempel kom je het land niet binnen). Dit is voor alle reizigers vanaf 12 jaar of ouder. Het negatieve corona resultaat mag niet ouder zijn dan 72 uur. Daarnaast moet het resultaat in het Engels of Arabisch zijn opgesteld. 

  Heb je geen test gedaan voor je vertrek of voldoe je niet aan de bovenstaande eisen bij aankomst in Marsa Alam, Hurghada, Sharm el Sheikh en Taba, dan doe je een test bij aankomst. Daarna ga je in quarantaine in je hotel en wacht je totdat je je uitslag hebt. Is deze negatief dan mag je je quarantaine verlaten. Is de test positief dan ga je 14 dagen in quarantaine. De kosten van deze test zijn circa 30 USD. 

  Bewijs van volledige vaccinatie

  Als je kunt aantonen dat je minimaal 14 dagen voor vertrek een volledige vaccinatie hebt gehad, hoef je geen PCR-test of antigeentest te laten zien. Volledig gevaccineerd betekent dat je 2 dosissen hebt gehad van een door de WHO en de Egyptian Drug Authority goedgekeurd vaccin (of in het geval van het Janssen vaccin 1 dosis). Dit bewijs hoort voorzien te zijn van een QR-code, je gegevens en de data en naam van het vaccin. Een digitaal bewijs (zoals op je telefoon) wordt niet geaccepteerd. Print x

  Registratie Egypte
  De Egyptische overheid raadt aan om je voor je vertrek te registeren. Doe dit 2 dagen van te voren (48 uur). Hierna wordt er een QR code gecreëerd die je uitgeprint mee moet nemen naar het vliegveld. 

  • Terugreis naar Nederland

  Je hoeft geen test-, herstel-, of vaccinatiebewijs te laten zien bij terugkomst in Nederland. Ook hoef je de gezondheidsverklaring niet in te vullen. Alle reisregels van en naar Nederland vanaf jouw vakantiebestemming check je nog eens op de reizentijdenscorona website.

    • Vliegen vanaf Duitsland

    Je kunt via Duitsland vliegen als je in het bezit bent van een geldig coronabewijs. Dit mag een vaccinatie-, herstel- of testbewijs zijn en heb je nodig voor zowel de heen- als terugvlucht. Duitsland kent strengere regels, hou daarom rekening met onderstaande eisen: 

    Vaccinatiebewijs; 2 vaccinaties waarvan de laatste vaccinatie niet langer dan 9 maanden (270 dagen) geleden afgegeven is. Als je laatste vaccinatie ouder is dan 9 maanden, geldt dat je volledig gevaccineerd bent als je 3 vaccinaties hebt gehad (booster). Er moet minimaal 3 maanden tussen de 2e en 3e vaccinatie zitten. OF;
    Herstelbewijs; In Duitsland zijn de regels rondom het herstelbewijs iets strenger. Een herstelbewijs is niet 180 dagen, maar 90 dagen geldig. Als je langer dan 90 dagen geleden positief bent getest voor corona, kun je niet met je herstelbewijs reizen via Duitsland (ook al heb je wel een QR code). In dit geval kun je alleen reizen met een geldig testbewijs. OF;
    Testbewijs; dit mag een PCR-test of antigeentest zijn, beiden van max. 48 uur oud voor vertrek. 

    Bovenstaande regels gelden voor alle reizigers vanaf 12 jaar. Heb je geen geldig vaccinatie- of herstelbewijs? Dan kan je je voor je terugreis naar Duitsland op bestemming laten testen bij een van de corona testlocaties.


    • Vliegen vanaf België

    Wil je vanaf België vliegen? Dat is mogelijk. Alle reizigers die terugvliegen naar België en vanuit een land buiten de EU/Schengenzone komen die niet op de witte lijst staat, dienen voor aankomst in België een Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in te vullen. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders.

    Let op: Wanneer je uit een heel hoog risicoland binnen of buiten de EU/Schengenzone komt, zijn er aanvullende maatregelen. Voor meer informatie verwijzen wij je door naar de website van de Belgische overheid.

     

    Alle reizigers die niet woonachtig zijn in België en terugvliegen via een Belgische luchthaven, dienen na een vakantie in het buitenland in het bezit te zijn van een geldig coronabewijs. Dit kan een van onderstaande bewijzen zijn:

    ·     Vaccinatiebewijs: een bewijs van volledige vaccinatie betekent twee dosissen óf 1 dosis van Johnson & Johnson waarvan de laatste prik minimaal 14 dagen en maximaal 270 dagen oud is bij aankomst in België. Een boosterprik is onbeperkt geldig. Of;

    ·     Herstelbewijs: een bewijs van herstel waaruit blijkt dat je minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden corona hebt gehad. Of;

    ·     Testbewijs: dit mag een negatief PCR-testresultaat zijn (maximaal 72 uur oud bij aankomst in België) of een negatief antigeentestresultaat (maximaal 24 uur oud bij aankomst in België).

    Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw reis naar Egypte!

    De richtlijnen in Egypte zijn als volgt:

    • Houd 2 meter afstand van elkaar.
    • Schud geen handen.
    • Een mondkapje is op openbare plekken verplicht, ook in het openbaar vervoer.

    Onder andere accommodaties, cafés, restaurants, stranden, bioscopen en sportclubs zijn open. Het dagelijkse leven in Egypte is langzaam aan het open gaan, zo kun je genieten van een leuke vakantie!

    Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.