JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Egypte » Maatregelen in Egypte » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Egypte

Voor het laatst bijgewerkt op 2-7-2020


Wil jij graag op vakantie naar Egypte? Wij houden de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Egypte en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Egypte in deze tijd.

Actueel:

Op dit moment geldt er in Egypte een inreisverbod voor toeristen. De Egyptische overheid heeft nog geen einddatum aangekondigd voor het opheffen van het inreisverbod.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Egypte?

Vanwege het inreisverbod voor toeristen is een vakantie naar Egypte nog niet mogelijk. Helaas is er op dit moment nog geen duidelijkheid over wanneer Egypte weer toeristen toelaat en wanneer de Nederlandse overheid het negatieve reisadvies naar dit vakantieland aan zal passen.

Op vakantie naar Egypte, wat is er open?

Een vakantie naar Egypte is vanwege het inreisverbod helaas nog niet mogelijk. Wel kunnen we je informeren over de faciliteiten die open zijn voor personen die zich momenteel in Egypte bevinden:
  • Supermarkten, apotheken en winkels zijn geopend.
  • Horecagelegenheden zoals cafés en nachtclubs blijven tot nadere berichtgeving gesloten, maar restaurants mogen wel open voor afhalen en bezorgen.
  • Sportscholen zijn gesloten.

Wat zijn de corona maatregelen in Egypte?

Op dit moment geldt er in Egypte een avondklok die inhoudt dat je van 20:00 tot 06:00 uur binnen moet blijven. Daarnaast zijn er beperkingen voor scholen, de horeca en toeristische locaties. Het dragen van mondkapjes is verplicht in gesloten openbare ruimtes zoals winkelcentra, winkels, openbaar vervoer en overheidsgebouwen. Voor het niet naleven van de richtlijnen in Egypte kun je een boete krijgen.

Kan ik met het vliegtuig naar Egypte?

Nee, vanwege het inreisverbod is het niet mogelijk om met het vliegtuig naar Egypte te reizen. De Egyptische regering heeft alle internationale vluchten geannuleerd en het is op dit moment onduidelijk wanneer internationale vluchten weer hervat worden. We houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zodra er meer bekend is.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.