JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Sterren maaltijden voor onze sterren » Prijsvrij.nl

Sterrenmaaltijden voor onze sterren

Den Bosch, 27 maart 2020

Gratis sterrenmaaltijden voor onze sterren

Prijsvrij Vakanties is mede initiatiefnemer van stichting Dank voor de goede zorg, een project van Brabantse ondernemers die zorgen voor maaltijden voor zorgmedewerkers.

Een groep Brabantse ondernemers heeft de handen ineen geslagen om vanaf deze week dagelijks 1.000 gratis maaltijden te verzorgen voor zorgmedewerkers op meerdere locaties van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Zorggroep Elde in Brabant. Hiervoor is de Stichting ‘Dank voor de Goede Zorg’ in het leven geroepen. De maaltijden worden bereid onder leiding van Edwin Kats (sterrenrestaurant Noble en Noble Kitchen), John Kocken (sterrenrestaurant De Heer Kocken) en Roel Immens (Roels, Zoetelief en Côte), die belangeloos hun medewerking verlenen. Aan het fornuis staan zelfstandige koks (zzp’ ers) die hiermee een deel van hun gederfde inkomsten kunnen compenseren. Voor iedereen die graag een steentje bij wil dragen: je kunt al een maaltijd doneren voor € 7,50. Dat kan via de website www.dankvoordezorg.nl met een eenvoudige doneerknop.

De initiatiefnemers, Rick van Geffen, Gemma Schneemann, Edwin Kats, Carol Henderson en Marc van Deursen van Prijsvrij Vakanties, zagen hoe immens de inzet van het personeel in ziekenhuizen en zorginstellingen is. Medewerkers in de zorg draaien extra diensten, hebben nauwelijks tijd om te slapen, laat staan om boodschappen te doen en een maaltijd te bereiden voor zichzelf of hun gezin. Reden om samen een manier te vinden om het zorgpersoneel te ondersteunen om op de been te blijven en ons respect te tonen. Hiertoe is in recordtijd Stichting Dank voor de Goede Zorg opgericht, in nauwe samenwerking met de Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 

Inzet vrijwilligers

Een belangrijke bijkomstigheid is dat met Dank voor de Goede Zorg ook een aantal zelfstandige koks aan de slag blijft, in een tijd waarin de horeca zijn deuren gesloten moet houden. Stichting Dank voor de Goede Zorg is een belangeloos initiatief dat geheel door de inzet van vrijwilligers tot stand is gekomen. De stichting heeft de afgelopen dagen heel wat telefoontjes gepleegd, met als resultaat dat er vanaf woensdag 25 maart dagelijks op meerdere locaties van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Zorggroep Elde in Den Bosch 1.000 gratis maaltijden in de koeling klaarstaan. Zo mee te nemen door de zorgmedewerkers, voor zichzelf én hun gezin.

Ondersteunende restaurants

De maaltijden worden bereid door een team van zelfstandig werkende koks. Zij staan onder leiding van Edwin Kats (Noble en Noble Kitchen), John Kocken (De Heer Kocken) en Roel Immens (Roels, Zoetelief, Côte) die belangeloos hun medewerking verlenen. De stichting begint met het verstrekken van 1.000 maaltijden per dag en streeft ernaar dat zo lang mogelijk vol te houden. Hiervoor roept zij de hulp in van particulieren en andere ondernemers. Doneer aan Dank voor de Goede Zorg en ondersteun daarmee de zorgmedewerkers. 

Meer informatie vindt u op: www.dankvoordezorg.nl

E I N D E  P E R S B E R I C H T

Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op: