JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Stichting by Kids kijkt terug op een onvergetelijk eerste vakantieweekend

Stichting b.y. Kids kijkt terug op een onvergetelijk eerste vakantieweekend

's-Hertogenbosch, 29 september 2022

Afgelopen vrijdag 23 september werden 100 eenoudergezinnen welkom geheten op Landal Rabbit Hill in Uddel op de bosrijke Veluwe. Hen stond een compleet verzorgd vakantieweekend vol activiteiten en heerlijk eten te wachten. “Met optredens van diverse artiesten, sportclinics en workshops is het een onvergetelijk weekend voor de kinderen (en ouders) geworden”, vertelt Nienke Blaauwwiekel, initiatiefnemer van het b.y. Kids vakantieweekend, vol trots. Het weekend werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Prijsvrij Vakanties en D-reizen.Op vrijdagmiddag stroomden de 100 gezinnen binnen op het zonovergoten Landal Rabbit Hill. Door een team van vrijwilligers werden gasten - groot en klein - voorzien van een VIP-bandje, waarmee zij het hele weekend deel konden nemen aan activiteiten, gebruik konden maken van de faciliteiten van het park en van de eetgelegenheden. Nadat het Bollo buffet voor de kinderen en het keuzemenu voor de ouders achter de kiezen was, werd het tijd voor lasergamen in het indoor speelparadijs of relaxen in de bungalow.  

 

Zaterdagochtend werd, na de bezorging van een ontbijtpakket, om 10:00 uur het weekend officieel geopend door de organisatie. Na een snelle warming-up was het tijd voor sport en spel tijdens verschillende clinics. “Dat het weer ons deze dag in de steek liet is zacht uitgedrukt, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Er werd fanatiek gesport door de kids!”, vertelt Nienke. Zo daagden de kinderen Marc van Deursen (CEO van Prijsvrij Vakanties en D-reizen) uit voor een sprintwedstrijd en werd er langdurig hooggehouden onder leiding van straatvoetballer Nelson de Kok. Vervolgens werd rond lunchtijd het buikje rond gegeten bij de foodtrucks. Na een duik te hebben genomen in het binnenzwembad, werd tegen de avond bij alle 100 bungalows een gourmetstel bezorgd, inclusief de benodigde boodschappen. ’s Avonds trakteerde Douwe Bob de gezinnen op een geweldig optreden, waarna er een hoop high-fives en foto’s volgden. Met het roosteren van marshmallows boven het kampvuur kwam deze dag tot een einde.

Op zondagochtend stonden diverse workshops op het programma. Zo werd er gedanst met de choreograaf van Flemming, gaf Demi de Boer een cursus fotografie, konden de kinderen raceauto's bouwen of de Veluwe op met een echte boswachter. Na een heerlijke lunch bij de foodtrucks, stond de gezinnen een daverende eindshow te wachten. Gepresenteerd door Stefania Liberakakis (onder andere bekend van het Eurovisie Songfestival) en afgesloten door Flemming, dansten en zongen alle kids én ouders enthousiast mee.Stichting b.y. Kids zet zich in voor kinderen in een kwetsbare situatie. De stichting is opgezet door Prijsvrij Vakanties en D-reizen. "b.y. Kids staat voor broken youth kids. Denk hierbij aan kinderen met gescheiden ouders, waar een ouder van is overleden, kinderen met een migratieachtergrond of andere problematiek", vertelt Marc van Deursen, CEO Prijsvrij Vakanties en D-reizen. Het weekend is in het leven geroepen omdat deze kinderen een zorgeloos weekend verdienen en ook ouders hebben dit hard nodig. Een van de aanwezige ouders deelt: “Heb nu net even een traantje gelaten. Ik ben jullie zo dankbaar.” Marc vertelt voldaan dat de organisatie het natuurlijk voor reacties als deze doet.

b.y. Kids organiseerde dit weekend in samenwerking met partners KIES en Villa Pinedo. Hun bijdrage aan het programma, het leveren van ondersteunende materialen en inzet hebben dit weekend mede tot een succes gemaakt. Ook wil de organisatie sponsoren Jumbo en ABN AMRO bedanken voor de boodschappenpakketten en de verzorgde hockeyclinic. In het bijzonder gaat de dank van de organisatie uit naar partner Landal Rabbit Hill, die er met hun prachtige park, enthousiaste team en onberispelijke inzet voor gezorgd hebben dat het de aanwezige gezinnen aan niks ontbrak.

“Dit was het allerleukste weekend van mijn leven”, bedankt een van de kleine gasten de organisatie bij het inleveren van de sleutel van zijn bungalow. Naar aanleiding van deze succesvolle eerste editie kijkt b.y. Kids er naar uit om nog veel meer kinderen, die het zo hard nodig hebben, te mogen voorzien van een onvergetelijk weekend.

E I N D E  P E R S B E R I C H T

Contactpersoon

Nienke Blaauwwiekel – Organisatie stichting b.y. Kids

Telefoonnummer: 073 6237779