JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Vliegen vanaf Duitsland: voordelen voor jouw vakantie!

Vakantie vanaf Duitsland heeft veel voordelen!

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 25-02-2021

Dé vakantietip voor 2020: op vakantie vanaf Duitsland!  Vliegen vanaf een Duitse luchthaven is in veel gevallen een zeer goed alternatief voor vertrek van de Nederlandse vliegvelden Amsterdam en Eindhoven.

Luchthavens in Nederland

Luchthaven Amsterdam Schiphol, op de drukste dag van het jaar vertrekken hier gemiddeld 190.000 reizigers op één dag. Wat betekent lange wachttijden, overvolle parkeerplaatsen, drukte bij het inchecken, en ga nog maar even verder. Heel vervelend, en een stressvol begin van je vakantie.

Er zijn er veel mogelijkheden bijgekomen zoals bijvoorbeeld vertrekken vanaf de luchthaven Eindhoven, Rotterdam, Maastricht of Groningen. Het nadeel hier is vaak dat je een tussenlanding hebt, waardoor de vluchtduur zo 1 tot 2 uur langer kan duren. Een andere oplossing zou zijn door vanaf Duitsland te vertrekken. De reistijden is voor veel mensen een drempel, maar geloof me, je bent er zo!

Reistijden

Woon je in de buurt van Arnhem of Nijmegen? Dan rijd je in ongeveer 1 uur naar luchthaven Düsseldorf. Woon je in Zuid-Limburg? Dan is luchthaven Keulen ook in 1 uur te reizen. De Achterhoek kan het beste kiezen voor de luchthaven Münster, je rijdt er ook weer binnen het uur naar toe.

Naast deze voordelen met betrekking tot reistijden, heb je natuurlijk ook het voordeel dat de files richting Amsterdam Schiphol te vermijden zijn, en je vaak zo kunt doorrijden naar de Duitse luchthavens.

Alle voordelen van de Duitse luchthavens:

  • Korte reistijd vanaf de Nederlandse grens
  • Goede infrastructuur van/naar de luchthaven
  • Parkeren vaak voordeliger
  • Regionale luchthavens met rechtstreeks vluchten naar eindbestemming

Düsseldorf Airport

Het parkeren op de luchthaven Düsseldorf kan voordelig, al vanaf € 35,20 voor 8 dagen. Het verschil van Amsterdam Schiphol, is dan al vaak € 25,-. De website van Düsseldorf Airport is in het Nederlands, waardoor het gemakkelijk is om je actuele vliegtijden op te zoeken.

Daarnaast is Düsseldorf zeer gemakkelijk met de trein te reizen, je stapt uit bij Düsseldorf Flughafen, en gaat vervolgens met een super moderne monorail naar de juiste terminal. Kijk hier voor je actuele treintijden.

Köln/Bonn Airport

Vanuit Nederland is het gemakkelijk om naar Keulen te rijden. Voordelen van Keulen? Het is een transparante luchthaven, zeer overzichtelijk en alles is binnen handbereik. Parkeren kan voordelig, en zelfs vooraf al geregeld worden. Je parkeerplaats boek je gewoon in het Nederlands.

Münster/Osnabruck Airport

Luchthaven van Münster/Osnabruck  is voor reizigers uit het oosten en westen van Nederland zeer aantrekkelijk. Een week parkeren kan al vanaf € 27,-. Het is vanaf de Nederlandse grensstreken gemakkelijker om naar Münster te reizen dan naar Amsterdam Schiphol. Münster heeft veel vluchten naar Turkije, maar ook Spanje is zeer voordelig!

Op vakantie vanaf Duitsland betekent vaak dat je voordeliger uit bent! Zie jij er ook voordelen in? Bekijk alle vakanties om te zien hoeveel het voor jou scheelt!