JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Nederlanders vliegen vanaf Duitsland in de meivakantie

Nederlanders vliegen vanaf Duitsland in de meivakantie 

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 18-01-2020

Ga je in de meivakantie lekker weg? Dan is er een grote kans dat je vanaf een Duitse luchthaven vliegt. Nederlanders vliegen vaak vanaf Duitsland. Je vakantie bij onze Oosterburen beginnen, is dan ook in veel gevallen voordeliger. Het kan soms tot wel 400 euro per persoon in jouw voordeel schelen!

De reden hiervoor is dat de scholen in Duitsland geen meivakantie hebben zoals wij in Nederland, waardoor er in Duitsland minder vraag is naar reizen en vliegtickets vanaf de Duitse luchthavens Düsseldorf en Keulen daarom dus veel goedkoper zijn. Het scheelt soms honderden euro’s per persoon.

Het vertrekken van een ander land naar je vakantiebestemming wordt ook wel “Cross border travel” genoemd. En deze trend wordt steeds populairder onder de Nederlandse reizigers. Het grote voordeel ontstaat doordat omringende landen zoals Duitsland en België andere vakantieperiodes kennen dan Nederland. Door de geringe vraag uit eigen land is het aanbod vaak erg groot en zeer scherp geprijsd. Wil jij je alvast oriënteren voor de herfstvakantie? Haal hier dan zeker je voordeel uit en bekijk via onze website alvast de verschillende voordelen om vanaf Duitsland te vliegen!

Vliegen vanaf Duitsland gebeurt steeds vaker

Opvallend is dat in de meivakantie 55 procent van al onze reizigers vanuit een Duitse luchthaven vertrekt, tegen een gemiddelde van 19 procent over de rest van het jaar. Vooral Nederlanders die een verre reis gaan maken, kiezen voor een vlucht vanuit Duitsland. De Dominicaanse Republiek, Thailand en de Malediven zijn favoriet, gevolgd door zonbestemmingen rondom de Middellandse Zee zoals Spanje, de Canarische Eilanden en Egypte. Voor vliegbestemmingen binnen Europa is het prijsverschil minder groot en wordt vaak nog wel voor een vertrekluchthaven in Nederland gekozen. 

Düsseldorf Airport is het meest populair

De meest populaire luchthavens om te vertrekken zijn Düsseldorf of Keulen. Het noorden van Nederland verkiest vaak Münster boven de luchthaven Amsterdam Schiphol. Vooral gezinnen met kinderen vertrekken juist in de meivakantie, aangezien kinderen aan schoolvakanties gebonden zijn. Reizigers die zonder kinderen gaan verkiezen liever een andere periode.

Buren vertrekken ook via Nederland

Andersom gebeurt het ook dat onze Zuiderburen, Nederland als vertrekpunt voor hun vakantie kiezen. Belgen kunnen vanaf het weekend van Pasen een paasvakantie van twee weken terwijl dit in Nederland (met uitzondering van 2e paasdag) geen vakantieperiode is. In die periode vliegen veel Belgen vanaf Nederlandse luchthavens. Gedurende het hele jaar is het percentage Belgen dat van Nederlandse vliegvelden vertrekt, 4,4 procent. In de weken na Pasen is dat 31 procent. Zij vliegen het liefste vanaf Eindhoven (vanwege de gunstige ligging vanaf België) of Amsterdam. De favoriete vakantiebestemmingen van de Belgen zijn voornamelijk Egypte en de Canarische Eilanden.

Meer weten? Bekijk dan ons persbericht hierover.

Ben je zelf nog op zoek naar een meivakantie? Kijk dan snel op onze pagina naar jou meivakantie, waar je alle beste deals kunt vinden!