JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Het verschil tussen een kamer, studio en appartement

Wat is het verschil tussen een kamer, studio en appartement?

Auteur: Crissy  Gepubliceerd op: 12-10-2021

Nu heb je eindelijk dat fantastische hotel of appartementencomplex in Spanje, Portugal of Griekenland gevonden, moet je alleen nog even het juiste verblijf aanklikken. Alleen is de keuze tijdens het boeken reuze en zie je tussen het rijtje ineens kamer, studio en appartement staan. Maar hoe weet je nu eigenlijk wat het verschil is tussen al deze kamertypes? Dat hebben wij voor je uitgezocht en leggen wij uit in deze blog:

Wat is een kamer?

Kamers vind je meestal in hotels en zijn voorzien van een gecombineerde woon- en slaapkamer en een aparte badkamer met douche en/of bad en een toilet. Soms is er een extra slaapruimte aanwezig, zoals bijvoorbeeld bij familiekamers. Die beschikken dan over een verbindingsdeur, zodat je binnen no-time bij de kids bent (en andersom, zodat ze binnen een paar seconden op je bed staan te springen).

Kamer van H10 Marina Barcelona

Wat is een studio?

Studio's zijn vaak groter opgezet dan kamers. Naast een woonkamer met slaapruimte (meestal met een slaapbank) biedt de studio ook wel eens een keukentje. Het woon-/slaapgebied en de keuken zijn vaak allemaal in één ruimte, dit wordt ook wel open plan genoemd. Zo kan je vanaf de bank gezellig kletsen met de chef-kok of vanuit de keuken tv kijken. Op onze website kom je wel eens 1-kamerappartementen tegen. Dit is ook een studio maar wordt door sommige hotels en touroperators een beetje anders genoemd. Een studio is perfect voor stelletjes die graag zelf koken.

Studio van Angela en Studios

Hoe ziet een appartement eruit?

Appartementen behoren meestal tot appartementencomplexen. Maar er zijn ook aparthotels die kamers, studio's en appartementen aanbieden. Appartementen zijn over het algemeen groter dan kamers en studio's. Tijdens een vakantie in een appartement ben je voorzien van een open woon- en slaapkamer (met een apart bed of een slaapbank), meestal een keuken, badkamer en een aparte slaapkamer.

Wat is een 2-kamerappartement?

Het appartement wordt ook wel eens een 2-kamerappartement genoemd doordat er 2 kamers zijn; de woon- en slaapruimte en de aparte slaapkamer. Zie je een 3-kamerappartement staan? Dan zijn er maar liefst 2 aparte slaapkamers en een woon- en slaapkamer. Zo heb je net iets meer privacy mocht je met vrienden op vakantie gaan en je niemand wakker wilt maken als je eerder opstaat dan de rest voor je kopje koffie.

 

Appartement van Cortijo del Mar

Bij sommige accommodaties worden de namen van verblijven anders genoemd. Het is daarom altijd verstandig de tekst van de touroperator te checken. Dan weet je zeker welke kamertypes er aanwezig zijn en wat ze inhouden. En, welk kamertype kies jij? Ben je toch nog niet helemaal zeker van je vakantiebestemming, neem dan alvast een kijkje tussen ons leuke aanbod en wie weet zit jij binnenkort te genieten in je fijne hotelkamer, appartement of studio!