JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Sneeuwzekere pistes voor een wintersportvakantie!

De meest sneeuwzekere pistes

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 22-10-2023

Ohh, wat is wintersport toch een heerlijke vakantie. Lekker warm aangekleed de hele dag buiten zijn in de natuur terwijl je je lekker inspant op de ski’s of een snowboard. Als het kan nog een zonnetje erbij, strakblauwe lucht en de dag kan niet meer stuk. Maar wacht, wat nu als je geen sneeuw hebt? Want stukken met ijs of papsneeuw zijn natuurlijk helemaal niet fijn, en bovendien gevaarlijk. Gelukkig beschikken we in Europa over heel veel te gekke sneeuw zekere pistes, en hebben wij ons opgeofferd om deze voor jou te verzamelen. Het enige dat jij dus nog hoeft te doen is jouw favoriete skigebied te kiezen en de wintersportvoorpret kan losbarsten!

Sneeuwzekere pistes in Oostenrijk

Één van de meest geliefde wintersportbestemmingen is toch wel Oostenrijk. Voor de meest sneeuwzekere pistes kies je voor Obertauern, waar per jaar maar liefst 8 meter sneeuw valt en waar de gemiddelde sneeuwhoogte per seizoen 264 centimeter is! Het skiseizoen duurt hier door de sneeuwzekerheid van november tot mei. Een andere perfecte bestemming voor sneeuwzekere pistes in Oostenrijk is Solden. Hier vind je ruim 150 kilometer aan pistes, een deel hiervan boven de 2000 meter, én twee gletsjers waardoor je hier een groot deel van het jaar heerlijk de pistes af kunt sjezen. Solden is trouwens geschikt voor zowel beginners als gevorderden, dus een ideale wintersportbestemming voor iedereen!

Hoteltip: Sonnalp****


Skipiste in Obertauern

Sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Bienvenue et oh lá lá, na een wintersport in Frankrijk wil je niet meer anders. De beste plek voor een sneeuwzekere wintersport? Val Thorens! Dit is de hoogstgelegen wintersportbestemming van de Alpen en is aangesloten op het enorme skigebied Les Trois Vallées, waardoor je hier dagenlang nieuwe pistes kunt verkennen, mét sneeuw. Een andere hele goede optie is Chamonix, wat op de flanken van de hoogste berg van Europa ligt: de Mont Blanc. Kinderen kunnen perfect leren skiën op de pistes vlak bij het dorp en de gevorderde skiërs en snowboarders kunnen off-piste gaan in La Vallée Blanche.

Hoteltip: Residence Le Chamois d Or***


Val Thorens in Frankrijk

Sneeuwzekere wintersport in Zwitserland

Met pistes boven de 2000 meter, die eerder regel dan uitzondering zijn, is Zwitserland een ideale sneeuwzekere wintersportbestemming. De faciliteiten zijn er modern en het eten is er verrukkelijk, dus wat ons betreft kan een wintersport niet beter dan in Zwitserland. Het ultieme wintersportgevoel heb je in Saas Fee: hier kun je zelfs in de zomer skiën dankzij de gletsjer! Mocht een deel van het gezin dus liever zonnebaden aan het zwembad, dan kan de rest dus heerlijk genieten van sneeuwzekere pistes. Een andere perfecte bestemming is Engelberg – bekend van de jaarlijkse World Cup skispringen – waar je van oktober tot mei gegarandeerd kunt skiën op de Titlis gletsjer. Deze afdaling van 12 kilometer wil je écht niet missen.

Hoteltip: Clubhotel***


Engelberg in Zwitserland

Wie had ooit gedacht dat je zó dichtbij huis het hele jaar kon skiën! Mocht er dus binnen het gezin ieder jaar een ‘strijd’ zijn tussen zon- en wintersportvakantie, dan is dit vanaf nu verleden tijd. Kies jouw favo wintersport vakantieland en begin maar vast met her verzamelen van al je skispullen!