Veelgestelde vragen - Vliegreis

Zijn de vermelde tijden op de website definitief?
De vermelde vluchtgegevens op onze website zijn altijd indicatief. Dit houdt in dat hieraan geen rechten ontleend kunnen worden en dat deze dan ook nog kunnen wijzigen tot aan het moment van vertrek.
Is de luchthavenbelasting en brandstoftoeslag inbegrepen in de reissom?
De luchthavenbelastingen en brandstofheffingen zijn inbegrepen in de reissom van onze vliegvakanties. Het kan voorkomen dat in buitengewone omstandigheden de reisorganisatie achteraf een brandstoftoeslag berekend, lees meer hierover op de website van het ANVR.
Wat is het verschil tussen een lijndienst- en een lowcostvliegmaatschappij?
Lijndienstmaatschappijen werken volgens een full-service concept; eten en/of drankjes aan boord zijn veelal gratis en standaard ruimbagage wordt meestal gratis vervoerd. Voorbeelden van lijndienstmaatschappijen zijn KLM, Air France, Singapore Airlines en United Airlines. De service kan echter per vliegmaatschappij verschillen. Daarom geven wij je het advies om de voorwaarden goed na te lezen op de website van je vliegmaatschappij. Bij sommige vliegmaatschappijen kan een toeslag gelden voor het meenemen van ruimbagage.

Bij lowcostvliegmaatschappijen gaat het vooral om geld besparen. Voor het meenemen van ruimbagage en eten en drinken aan boord moet je bijbetalen. Daarnaast wordt er vaak gevlogen op en vanaf kleinere luchthavens. Stoelreservering is bij deze vliegmaatschappijen meestal niet mogelijk of je dient hiervoor bij te betalen.
Wanneer worden de vluchttijden bekend gemaakt?
De vluchttijden worden circa 7 dagen voor vertrek bekend gemaakt. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn ten allen tijde onder voorbehoud van wijzigingen.