Veelgestelde vragen - Vliegreis

Zijn de vermelde vliegtijden op de website definitief?

De vermelde vluchtgegevens op onze website zijn altijd indicatief. Dit houdt in dat hieraan geen rechten ontleend kunnen worden en dat deze dan ook nog kunnen wijzigen tot aan het moment van vertrek.

Vluchtwijzigingen
De luchtvaartmaatschappij mag de vluchtschema's, vluchttijden, vluchtnummers en zelfs de luchthaven van vertrek en/of aankomst tot kort voor vertrek wijzigen. De vluchttijden die jij ziet op het moment van boeken, maar ook de vluchttijden die in jouw reserveringsbevestiging zijn opgenomen, kunnen tot vlak voor vertrek worden aangepast.

Bij het plaatsen van de definitieve boeking ga je akkoord met de toepasselijke reisvoorwaarden waarin ook de mogelijkheid van het wijzigen van de vluchten is vastgelegd. Het is de luchtvaartmaatschappij toegestaan de vluchten te wijzigen tot op de dag van vertrek, zolang de vlucht op dezelfde datum plaatsvindt. De luchtvaartmaatschappij mag zelfs op het laatste moment nog bepalen een tussenlanding uit te voeren, zie dit artikel. Houd er dus rekening mee bij het boeken dat de vluchten nog kunnen wijzigen.

Wanneer je tijdens het boeken van jouw reis een andere vlucht uitkiest met gunstigere vluchttijden en je betaalt hiervoor een meerprijs ten opzichte van de oorspronkelijk voor jou geselecteerde vlucht, dan ontvang je van de reisorganisator géén compensatie wanneer jouw vlucht voor vertrek nog wordt gewijzigd en je alsnog op voor jou minder gunstige tijden vertrekt.

Lijndienst, low-cost of charter? Wat zegt dit over mijn vlucht?

Een chartervlucht is een vlucht zonder vaste dienstregeling die in opdracht van (meestal) een (of meer) reisorganisatoren wordt uitgevoerd. De reisorganisatoren hebben vooraf een vast aantal stoelen ingekocht tegen een zo voordelig mogelijke prijs. De vluchttijden zijn vaak ongunstiger dan bij lijnvluchten het geval is en vaak is de verzorging tijdens de vlucht tegen betaling. De exacte vluchttijden zijn vaak pas vlak voor vertrek bekend.

Bij een lijndienstvlucht vliegt de luchtvaartmaatschappij volgens een vaste dienstregeling. Lijndiensten worden vaak door de luchtvaartmaatschappij zelf uitgevoerd. Je kiest zelf de dag en het tijdstip van de vlucht en je kan dus (eventueel tegen betaling) zelf je vluchttijden kiezen. Let op: deze vluchttijden zijn wel onder voorbehoud en kunnen tot vlak voor vertrek nog worden gewijzigd door de luchtvaartmaatschappij. Je ontvangt een eventuele toeslag die je hebt betaald voor gunstigere vluchttijden dan niet terug.

Bij een low-cost luchtvaartmaatschappij gaat het met name om geld besparen. Tickets voor deze vluchten zijn vaak voordeliger, maar je betaalt voor alle extra's. Vaak vertrekken deze vluchten vanaf kleinere luchthavens. Bagage (ook handbagage) is niet standaard inbegrepen en dien je zelf nog bij te boeken en stoelreservering is niet altijd mogelijk of is tegen betaling.

Is de luchthavenbelasting en brandstoftoeslag inbegrepen in de reissom?

De luchthavenbelastingen en brandstofheffingen zijn inbegrepen in de reissom van onze vliegvakanties. Het kan voorkomen dat in buitengewone omstandigheden de reisorganisatie achteraf een brandstoftoeslag berekend, lees meer hierover op de website van het ANVR.

Wanneer worden de vluchttijden bekendgemaakt?

De vluchttijden worden circa 7 dagen voor vertrek bekendgemaakt. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Hoelang is het vliegen naar jouw vakantiebestemming?

Voordat je op vakantie gaat is het fijn om een goede planning te maken. We kunnen ons voorstellen dat je ook wil weten hoe lang jouw vlucht duurt. Op onze website hebben we een overzicht staan van de vliegtijden per bestemming. Houd er rekening mee dat deze vliegtijden altijd indicatief zijn en je hieraan dus geen rechten kan ontlenen.