Veelgestelde vragen - Reisorganisatie

Wat is het verschil tussen een reisorganisatie en een reisbureau?
Prijsvrij.nl is een online reisbureau oftewel jouw boekingskantoor. Wij bemiddelen jouw vakantie bij verschillende reisorganisaties. Maar wat is nou een reisorganisatie? Dit is de reisorganisator die de reizen inkoopt en uitvoert. Zij zijn de verantwoordelijke voor de samenstelling, uitvoering en kwaliteit van jouw vakantie.
Met welke reisorganisatie ga ik op vakantie, als ik een vakantie boek bij Prijsvrij?

Tijdens het boekingsproces krijg je bij de voorwaarden te zien welke reisorganisatie de reis uitvoert en wat de voorwaarden van de organisatie zijn.

Wat is het verschil tussen een Nederlandse en een buitenlandse reisorganisatie en een Dynamic Packaging reisorganisatie?

Alle reizen die via Prijsvrij.nl worden aangeboden, worden geleverd door reisorganisaties die aangesloten zijn bij diverse brancheorganisaties. De Nederlandse reisorganisaties waar Prijsvrij.nl mee samenwerkt zijn allemaal aangesloten bij de ANVR. Dit is een Nederlandse brancheorganisatie waar zowel rechten als plichten voor de reizigers als de reisorganisatie mee verbonden zijn.

De buitenlandse reisorganisaties hanteren hun eigen voorwaarden en zijn aangesloten bij dergelijke instanties. Voor reisorganisaties die werken volgens het Dynamic Packaging principe gelden vaak afwijkende annulerings- en wijzigingsvoorwaarden. Omdat deze reisorganisaties vluchten en hotelkamers direct definitief inboeken zijn er hoge annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van toepassing. Lees dus altijd goed de voorwaarden door van je reisorganisatie.

Als de reis uitgevoerd wordt door een buitenlandse reisorganisatie, valt deze dan ook onder de ANVR/SGR?
Nee, de buitenlandse reisorganisaties hanteren hun eigen voorwaarden maar zijn vaak wel bij dergelijke instanties aangesloten. Omdat zij niet in Nederland gevestigd zijn, kunnen zij echter geen lid zijn van ANVR en SGR omdat deze enkel voor Nederlandse reisorganisaties zijn.