Veelgestelde vragen - Reisorganisatie

Wat is het verschil tussen een reisorganisatie en een reisbureau?

Prijsvrij Vakanties is een online reisbureau oftewel jouw boekingskantoor. Wij bemiddelen jouw vakantie bij verschillende reisorganisaties. Wij voeren zelf geen reizen uit, dat doet de reisorganisator, ook wel touroperator genoemd.


De reisorganisator is de partij die de reizen inkoopt en daadwerkelijk uitvoert. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de samenstelling, de uitvoering en de kwaliteit van jouw vakantie. Tijdens jouw vakantie is de reisorganisator dus jouw aanspreekpunt. Bij vragen over je geboekte reis kun je tot aan je vertrek en bij terugkomst bij ons terecht.

Met welke reisorganisatie ga ik op vakantie, als ik een vakantie boek bij Prijsvrij?

Wij werken samen met verschillende reisorganisatoren om jou het allerbeste aanbod te kunnen doen. De reisorganisator die jouw reis zal uitvoeren is afhankelijk van de gekozen reis.

Tijdens de boeking zie je in de laatste stap van het boekingsproces in het overzicht welke reisorganisator jouw reis uitvoert. Ook op jouw boekingsbevestiging die je na de definitieve boeking ontvangt staat de uitvoerend reisorganisator van jouw reis vermeld. Je vindt de reisorganisator dan terug onder het kopje 'Jouw vakantie'.

Zijn alle reisorganisatoren waar Prijsvrij Vakanties mee samenwerkt aangesloten bij de ANVR?

Nee, niet alle reisorganisatoren zijn aangesloten bij de ANVR. Veel buitenlandse reisorganisatoren zijn aangesloten bij een vergelijkbare brancheorganisatie in het land waar ze zijn gevestigd.

Wel hebben we natuurlijk afspraken gemaakt met de reisorganisatoren waarvan wij de reizen aanbieden. Zij zullen dan ook hun uiterste best doen om jouw reis helemaal naar wens te laten verlopen. Daarnaast zijn er op Europees niveau afspraken gemaakt over pakketreizen en zijn deze regels in alle Europese landen in de nationale wetgeving geïmplementeerd. De regels die bijvoorbeeld op basis van het Duitse recht gelden voor Duitse reisorganisatoren zijn dan ook vergelijkbaar met de regels in Nederland waar de ANVR-Reizigersvoorwaarden op gebaseerd zijn.

Op de website van de ANVR kan je opzoeken of de reisorganisator waar je mee reist, is aangesloten bij de ANVR.

Goed om te weten: Reisorganisator Sunmix is weliswaar gevestigd in Zwitserland, maar is wel aangesloten bij de ANVR.