Veelgestelde vragen - Autohuur & Parkeren

Kan ik een auto huren via Prijsvrij.nl?
Via het tabblad autohuur kan je eenvoudig een huurauto reserveren tijdens je gehele verblijf of voor slechts enkele dagen. Let wel op dat je in het bezit dient te zijn van een creditcard (op naam van de hoofdbestuurder) om je boeking te kunnen afronden.
Vanaf welke leeftijd kan ik een auto huren?
De minimum eisen voor het huren van een auto kunnen per verhuurder verschillen. De meeste verhuurders hanteren een minimum leeftijd van 21 jaar. Daarnaast moet de hoofdbestuurder minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Indien er geen vermelding wordt gemaakt van een maximale leeftijd, geldt hiervoor geen restrictie. Sommige verhuurders kunnen een "jonge bestuurderstoeslag" berekenen, deze informatie vindt je terug in de specifieke voorwaarden van de verhuurder. Verder dien je in het bezit te zijn van een creditcard (op naam van de hoofdbestuurder).
Heb ik een creditcard nodig om een huurauto te kunnen reserveren?

Ja, in bijna alle gevallen is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder vereist. Deze dient als waarborg voor de huurauto. Het is niet mogelijk om een waarborgsom in contanten te voldoen. Indien je een auto huurt via een reisorganisatie of wanneer dit is inbegrepen in de reis dan is een creditcard ook verplicht.

Op sommige bestemmingen is het mogelijk om een huurauto te reserveren zonder creditcard.
Dit is mogelijk op de volgende bestemmingen: de Balearen (Mallorca, Menorca en Ibiza), de Canarische Eilanden (Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife en Lanzarote), Griekenland vasteland en eilanden (op Kreta alleen op de luchthavens Chania en Heraklion), Kroatië, Portugal (Madeira, luchthaven Faro, luchthaven Lissabon en luchthaven Porto), Spanje (luchthaven Malaga) en Curaçao (luchthaven Hato en Willemstad). Voor deze optie dien je het servicepakket 'geen waarborg' te selecteren. Bij dit servicepakket is er ter plaatse geen verplichte waarborg te voldoen aan de lokale autoleverancier. Je hebt dus geen creditcard nodig om de huurauto op te halen en hoeft ook geen contante borg achter te laten. Meer informatie over hoe dit precies werkt lees je in de huurvoorwaarden.

Kan ik een parkeerplaats reserveren via Prijsvrij.nl?

Ja, dit is mogelijk. Tijdens het boekingsproces op onze website krijg je automatisch de mogelijkheid een parkeerplaats te reserveren. Momenteel is dit uitsluitend mogelijk wanneer je ook een pakketreis hebt geboekt. Heb je je pakketreis al geboekt en wil je alsnog een parkeerplaats bijboeken dan kan je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

 

Momenteel is het uitsluitend mogelijk een parkeerplaats te reserveren op de volgende luchthavens: Amsterdam, Brussel, Eindhoven, Rotterdam en Charleroi.