Veelgestelde vragen - Dynamische pakketreis

Wat is een dynamische pakketreis?
Bij een dynamische pakketreis worden verschillende losse onderdelen met elkaar gecombineerd tot een pakket. De vluchten, hotelkamers en eventuele transfer worden direct definitief ingeboekt bij verschillende leveranciers. Omdat de losse onderdelen direct definitief worden ingeboekt, zijn er hoge annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van toepassing. Lees dus altijd goed de voorwaarden door. Bij reisorganisaties die werken volgens het Dynamic Packaging principe kan een afwijkend aanbetalingspercentage van toepassing zijn.
Welke reisorganisatie is $unmix?

Sunmix is het nieuwe exclusieve label van Prijsvrij.nl. Door slim vluchten, hotels en eventuele transfers te combineren bespaar je nog meer op jouw vakantie. Je bespaart niet alleen geld maar ook nog eens kostbare tijd, je hoeft namelijk niet meer langs tientallen websites om jouw reis samen te stellen. Snel én voordelig, daar houden we van!

We werken hierbij samen met diverse gerenommeerde reisorganisaties die jarenlange ervaring hebben in het samenstellen en uitvoeren van de beste vakanties. De reizen van Sunmix vallen onder de dekking van ANVR en de stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Hoe kan ik zien of dat het om een dynamische pakketreis gaat?

Reisorganisaties die enkel dynamische pakketreizen aanbieden zijn o.a. Alltours-X, Floow Travel, Sunmix powered by Pelikaan Reizen, Solfly Smart en Sunmix. Bentour biedt ook dynamische pakketreizen aan. Dit kan je terugvinden in de accommodatietekst bij 'extra informatie bij dit pakket', wanneer je het blauwe i-tje aanklikt bij 'jouw reis' aan de rechterkant in het overzicht van je geselecteerde reis.

Kan ik een voorlopige reservering maken (op een dynamische pakketreis)?
Nee, helaas is het niet mogelijk om een voorlopige reservering te maken op een dynamische pakketreis. De reden hiervoor is dat vluchten en hotelkamers direct definitief worden ingeboekt, deze zijn niet kosteloos te annuleren.
Wat is het verschil tussen een pakketreis en een dynamische pakketreis?

Omdat alle onderdelen bij een dynamische pakketreis direct definitief worden ingeboekt is het niet mogelijk om een vertrekdatum, reisduur of accommodatie aan te passen. Er zijn afwijkende annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van toepassing. Bij dynamische pakketreizen wordt er altijd gebruik gemaakt van lowcost- en lijndienstvluchten. Deze airliners berekenen 100% annuleringskosten en hoge wijzigingskosten. Bij een standaard pakketreis zijn er soepelere annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van toepassing, omdat hier meestal gebruik wordt gemaakt van chartervluchten. Voor het wijzigen van persoonsgegevens is het in enkele gevallen alleen mogelijk om een nieuw ticket aan te schaffen.

Gelden er andere voorwaarden bij een dynamische pakketreis?
Voor reisorganisaties die werken volgens het Dynamic Packaging principe gelden vaak hoge annulerings- en wijzigingsvoorwaarden. Omdat deze reisorganisaties vluchten en hotelkamers direct definitief inboeken zijn er hoge annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van toepassing. Lees dus altijd goed de voorwaarden door.
Waarom zijn de wijzigingskosten zo hoog bij een dynamische pakketreis?

Omdat alle onderdelen bij een dynamische pakketreis direct definitief worden ingeboekt is het niet mogelijk om een vertrekdatum, reisduur of accommodatie aan te passen. Ook voor het wijzigen van persoonsgegevens zijn vaak hoge wijzigingskosten van toepassing. Bij dynamische pakketreizen wordt er altijd gebruik gemaakt van lowcost- en lijndienstvluchten. Deze airliners berekenen 100% annuleringskosten en hoge wijzigingskosten. Bij een standaard pakketreis zijn er soepelere annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van toepassing, omdat hier meestal gebruik wordt gemaakt van chartervluchten. Voor het wijzigen van persoonsgegevens is het in enkele gevallen alleen mogelijk om een nieuw ticket aan te schaffen.