JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Leuke tips en bezienswaardigheden van Menorca

Leuke tips en bezienswaardigheden van Menorca

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 05-10-2021


Twijfel je over de ideale bestemming voor jouw eerstvolgende zonvakantie? Dan zijn wij er om deze twijfel volledig weg te nemen en je virtueel mee op reis te nemen naar Menorca! Dit heerlijke eiland behoort tot Spanje en maakt onderdeel uit van de eilandengroep de Balearen. Het is iets groter dan Ibiza, een stuk kleiner dan Mallorca maar vooral héél lekker rustig. Past dit in jouw wensenlijstje voor een heerlijke vakantie vol zonneschijn? Dan hebben wij hierbij de leukste tips en bezienswaardigheden van het schitterende Menorca verzameld, in de vorm van knusse en pittoreske dorpjes.

Es Mercadal

Één van de mooiste dorpjes van Menorca is wat ons betreft toch wel Es Mercadal. Centraal gelegen op het eiland en aan de voet van de Monte Toro. Eigenlijk is het hele dorpje een bezienswaardigheid, want het oude centrum is authentiek en werkelijk waar schitterend. De verschillende straatjes worden met elkaar verbonden door mooie bruggen en gangen, die nodig zijn om de rivier die in de natte periode door het dorp loopt te kunnen oversteken. Misschien valt je al iets op aan de naam van het dorpje, namelijk dat hier het woord “markt” in verstopt zit. Dit komt door de functie van het dorp in het begin van de veertiende eeuw, namelijk de functie van “centrale markt” door de gunstige ligging. Maak ook eens een uitstapje en beklim de Monte Toro; het uitzicht dat je hiervoor terugkrijgt is een absolute highlight!


Uitzicht op Es Mercadal, Menorca

Sant Lluis

Van een heel oud dorpje naar een relatief nieuw dorpje: Sant Lluis. Dit bestaat ‘pas’ sinds eind achttiende eeuw en is gesticht door de Fransen, wat het een uniek stratenpatroon heeft gegeven dat nog steeds intact is. De grootste bezienswaardigheid? Dit is wat ons betreft toch wel het stadhuis en de kerk van Sant Lluis, die je midden in het centrum vindt. Verder vind je er een leuk aanbod aan terrasjes waar lekker wat kunt drinken en eten terwijl je van de passerende locals geniet. Bezoek jij Sant Lluis tijdens jouw vakantie op Menorca? Zoek dan goed naar het unieke stratenpatroon en laat ons weten waar het jou aan doet denken.


Pittoresk steegje in Sant Lluis, Menorca

Punta Prima

Een dorpje met daarin het woord “prima” kan natuurlijk eigenlijk al niet missen, en dit is in het geval van Punta Prima ook zeker het geval! Dit kleine badplaatsje in het zuidoosten van Menorca beschikt over een heerlijk zandstrand en gezellige boulevard met bars en restaurantjes. Een echte highlight van Punta Prima is het uitzicht op Illa de l’Aire, een klein eilandje vlak voor de kust met de bekende vuurtoren Faro de Isla del Aire.


Punta Prima, Menorca


In bovenstaande dorpjes vind je onder andere onze heerlijke accommodaties, maar het aanbod is nog veel groter. Kijk dus vooral lekker rond voor je jouw favoriet kiest. Het leuke aan Menorca is dat het een relatief klein eiland is, waardoor alle dorpjes en steden op rij-afstand liggen. Dus waar je ook voor kiest, je kunt altijd leuke uitstapjes maken.