Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Madrid ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Madrid is de hoofdstad van het vakantieland Spanje. Madrid is daarnaast ook de naam van de gelijknamige autonome regio waarin de stad gelegen is. Deze regio ligt centraal in het land, grenzend aan de regio’s Castilië-Leon en Castilië-La Mancha. Madrid is een drukke en belangrijke regio, maar heeft in veel gevallen nog de oude, traditionele Spaanse sfeer weten te behouden. Ideaal dus als je tijdens je vakantie in Madrid het echte Spanje nog wilt opzoeken! Omgeven door een ruw, bergachtig natuurlandschap met vele bergwegen en her en der stuwmeren, ga je hier prachtige landschappen zien. Een schitterende omgeving ook voor een wandel- of fietsvakantie!

Lees meer

Populaire vakanties Madrid

Natuur in omgeving Madrid

Madrid ligt in het hart van Spanje en wordt omringd door bergen, valleien en indrukwekkende landschappen. In de winter kan bij de Vallei de los Caídos op de besneeuwde bergtoppen worden geskied. Het gebied kent een rijke geschiedenis en werd vroeger bewoond door verschillende koningshuizen die allemaal zijn sporen hebben achtergelaten. Daarnaast zijn er binnen de regio nog twee bergen te vinden; de Bola del Mundo en de El Yelmo, beiden gelegen in de Sierra de Guadarrama. Bovendien zijn de natuurgebieden La Pedriza en Cuenca Alta del Manzanares ook veel bezochte omgevingen. 

Culturele bezienswaardigheden Madrid

Naast prachtige landschappen zijn er ook andere (culturele) bezienswaardigheden in Madrid. Het gebied kent namelijk een rijke geschiedenis. Leuke plaatsen in de regio van Madrid zijn bijvoorbeeld Alcalá de Henares met een historisch centrum en Aranjuez, waar de vroegere residentie van Spaanse koningen nog te vinden is. Ook zijn er vele kleine plaatsen, kastelen en koninklijke residenties te vinden. Zo vind je er de Werelderfgoed steden Toledo, Ávila en Segovia die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je vakantie in Madrid! 

Weer in Madrid

Deze regio heeft een landklimaat wat gecombineerd wordt door een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de winters koud kunnen zijn en de zomers warm tot heet, de temperatuur kan dan zelfs stijgen tot 40 graden Celsius in dit gedeelte van Spanje. Voor een zonvakantie waarin je eropuit wilt gaan is het dus aan te raden in de maanden april, mei, september of oktober af te reizen naar Madrid.