Vanaf 15 juli geldt voor de Spaanse eilanden, het vaste land van Portugal en Cyprus code oranje.
Wij zullen iedereen zo snel mogelijk persoonlijk informeren of het effect heeft op je reis. Dit doen we op basis van vertrekdatum en urgentie.
Wij verzoeken je ons bericht af te wachten en alleen telefonisch contact op te nemen indien je binnen 3 dagen vertrekt.

Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Formentera ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Vakantie Formentera

Een vakantie naar het Spaanse eiland Formentera? Het eiland is slechts 19 kilometer lang waardoor je het hele eiland gemakkelijk met de fiets verkent. Verblijf bijvoorbeeld in Sa Roqueta en bezoek de zoutvlaktes in natuurpark Ses Salines. Deze indrukwekkende vlaktes kleuren prachtig roze. Ook vind je hier flamingo’s en ander natuurschoon. Rustliefhebbers die het leuk vinden af en toe de drukte op te kunnen zoeken varen met de ferry naar Ibiza. Zo breng je gemakkelijk een dag op dit levendige eiland door. Eenmaal terug strijk je neer bij een van de vele restaurantjes in bijvoorbeeld Es Pujols. Je komt gegarandeerd uitgerust thuis van een heerlijke zonvakantie op Formentera.

Lees meer

Populaire vakanties Formentera

Stranden op Formentera

Het hele eiland beschikt over prachtige stranden, maar een échte aanrader is toch wel Platja de Ses Illetes. Dit strand staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en zodra je voet zet op dit heerlijke strand zie je direct waarom. Het witte zand steekt prachtig af tegen de verschillende kleuren blauw van het heldere zeewater. Je vindt hier ook verschillende restaurantjes en watersportactiviteiten, dus perfect voor zonovergoten stranddagen. 

Wat te doen op Formentera?

Hoewel de stranden op Formentera niet snel vervelen is het ook zeer goed mogelijk om prachtige dingen te zien op dit Spaanse eiland. Zo vind je in de centraal gelegen hoofdstad (Sant Francesc Xavier) heerlijke terrasjes, leuke winkeltjes en schitterende gebouwen. Bezoek bijvoorbeeld de kerk de Iglesia de San Fransisco, die al sinds 1726 in de stad te vinden is.

Formentera: beste reistijd

Formentera is onderdeel van de Balearen, die staan om het prachtige weer in de zomer. De zomers op Formentera zijn heerlijk met gemiddelde temperaturen van 29 graden en een zee-temperatuur van 26 graden. Maar ook het voor- en najaar zijn perfect om een bezoek te brengen aan dit heerlijke eiland. De temperaturen liggen dan rond de 20 graden, maar met gemiddeld 8 zonuren per dag is het ook dan een ideale bestemming voor een zonvakantie.
 

Hou je van authentieke Spaanse sferen vol rust, prachtige stranden en levendigheid binnen handbereik? Dan is het pittoreske eiland Formentera de perfecte vakantiebestemming voor jouw volgende zonvakantie.