Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Spanje ×
    • Costa Brava ×
    • Tossa De Mar ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Tossa De Mar

Tossa de Mar is een gezellig klein stadje gelegen aan de Costa Brava in Spanje. Deze populaire badplaats wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. Ondanks de populariteit heeft deze plaats zijn charme niet verloren. Er zijn veel pittoreske winkelstraatjes te vinden, resten van wat ooit een kasteel was en natuurlijk het heerlijke zandstrand. Het is niet voor niets dat Tossa de Mar gezien wordt als een van de mooiste kuststeden van Spanje. Ook is Barcelona gemakkelijk te bereiken met een lijnbus. Zo kun je ook een dagje deze wereldstad verkennen! Tijdens je vakantie kun je de onderwaterwereld verkennen door te snorkelen of duiken. Het zeewater is enorm helder! Ook de lokale tapas mogen niet overgeslagen worden.

Lees meer

Populaire vakanties Tossa De Mar

Bezienswaardigheden van Tossa de Mar

Ondanks dat Tossa de Mar een relatief kleine stad is zijn er tal van bezienswaardigheden. Zowel voor een gezellig middagje uit als voor de echte cultuursnuivers of geschiedenisfreaks.

Middeleeuwse stadsmuur

Tossa de Mar wordt omringd door een lange stadsmuur die werd gebouwd tussen de 12e en 13e eeuw. Je kunt langs deze muur lopen en de uitkijktorens bekijken. Vanuit deze torens heb je een prachtig uitzicht over de baai! Veel mensen zien Far de Tossa, de vuurtoren van deze stad als het hoogtepunt van de wandeling. Hier stond vroeger een kasteel en tot op de dag van vandaag kun je hier de resten van bezichtigen.

Ontdek de onderwaterwereld

Vanuit deze badplaats worden er onwijs veel tochten georganiseerd om de onderwaterwereld te ontdekken. Heb jij je PADI en ga je op een excursie mee duiken of blijf je liever aan de oppervlakte en bekijk je alle prachtige vissen van bovenaf? Het zal hoe dan ook een geweldige ervaring zijn!

De oude stad: Vila Vella

De oude stadsmuren omringen deze stad. Alles wat binnen deze oorspronkelijke stadsmuren valt wordt gezien als de Vila Vella; de oude stad. Hier vind je tal van historische gebouwen en monumenten. Je kunt hier urenlang slenteren door de gezellige straatjes, de heerlijkste gerechten eten en leuke souvenirtjes scoren. Vergeet ook niet langs de oude kerk van Sant Vinceç te lopen.

Strand Tossa de Mar

De voornaamste reden waarom veel toeristen Tossa de Mar bezoeken is toch wel het heerlijke zandstrand. De lange stranden en kleine baaitjes behoren tot de mooiste stranden van Spanje. Ook worden deze goed schoongehouden. Daarnaast is het water kraakhelder. Snorkelen vanaf het strand zit er dus in! Veel van de grotere stranden beschikken over voorzieningen zoals toiletten en cafeetjes. De kleinere, meer afgelegen baaitjes beschikken hier vaak niet over. Bereid je dus goed voor en neem wat extra water en snacks mee wil je deze gaan bezoeken! Veel van het hotelaanbod van Prijsvrij.nl ligt direct aan het strand of er bij in de buurt.