JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Lekkere restaurants in Porto » Prijsvrij Vakanties

De leukste restaurants in Porto

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 29-10-2021

Ben je van plan een stedentrip naar Porto te maken? Dan kunnen wij niets anders zeggen dan “goed idee!” Deze prachtige stad in Portugal is niet alleen een perfecte plek om lekker te winkelen, ook eten kunnen ze hier als geen ander. Uiteraard kun je hier op iedere straathoek een lekkere Pastel de Nata krijgen, maar winkelen en sightseeing kost energie dus het is belangrijk goed te eten tijdens jouw stedentrip. En laten wij nou net gek zijn op lekker eten én op Porto, dus daarom vandaag in het zonnetje: De leukste restaurants in Porto!


Pastel de Nata

De leukste ontbijttentjes in Porto

Zodra je je ogen opendoet begint het feest al, want waar hebben ze de lekkerste koffie? En waar kun je het best ontbijten? Onze eerste top is O’Diplomata waar je als pancake-lover geweest moet zijn! Je stelt hier namelijk helemaal zelf je pancakes samen – van beslag tot toppings – zodat je precies krijgt wat je wilt. En de beste koffie? Die vind je bij Noshi Coffee, waar je naast lekkere koffie ook heerlijke ontbijtjes vindt. Win-Win!

Lunch hotspots in Porto

Omdat er zoveel keuze is aan leuke lunch hotstpots hebben wij een echte pro tip: ga naar de Food Corner. In dit pand vind je vijf restaurants, zodat iedereen kan kiezen waar hij zin in heeft en je het vervolgens samen op kunt eten in de binnentuin. Kies uit de beste sushi, smoothie bowls, pizza’s, burgers en broodjes. Ben je meer een zoetekauw en wil je taart als lunch? Waarom niet! Leitara da Quinta do Paco is jouw place to be. Deze bakkerij is al ruim honderd jaar oud en heeft taartjes zo lekker… We dromen er nog steeds van.


Restaurant in Porto

De lekkerste restaurants in Porto

Hou je van tapas? Dan is Tabua Rasa een dikke aanrader! Geen poespas maar gewoon heel goed eten en supervriendelijke bediening. Je bestelt hier de lekkerste borrelplanken, sluit af met een heerlijk toetje en hebt zo een superleuke avond. Een andere favoriet is Puro 4050. Dit restaurant heeft een hele trendy inrichting waardoor er een heerlijk ontspannen sfeertje hangt. Voor de deur is een klein terrasje, maar loop vooral door naar achteren: daar is nog een knus overdekt terras. De kaart is klein, maar de gerechten zijn zó lekker dat het alsnog moeilijk wordt om te kiezen.


Menukaart Tabua Rasa


Hoteltip: My Story Santa Catarina****

Loopt het water je al in de mond? Snappen wij! Wanneer jouw stedentrip naar Porto ook gaat gebeuren, op culinair gebied zit je met deze tips in ieder geval al goed. Eens kijken of er nog tijd overblijft voor een cultureel uitstapje…