Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Portugal ×
    • Algarve ×
    • Tavira ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Reis af naar het zuiden van Portugal en bezoek het sfeervolle plaatsje Tavira. Met prachtige stranden en heuvels vol met vijgen- en amandelbomen proef je in deze badplaats aan de kust van de Algarve de echte Portugese charme. Tijdens een stadswandeling is de mooie architectuur goed zichtbaar. Vooral de bijzondere witgekalkte huizen en vele kerkjes zijn schitterend om te zien. Tavira behoort samen met Lagos tot één van de meest architectonische steden van de Algarve en biedt een indrukwekkende historie. En er zijn veel restaurantjes waar je heerlijke gerechten kunt proeven. Dus ook als je gewoon lekker wilt genieten zit je in Tavira helemaal goed! 

Lees meer

Populaire vakanties Tavira

Vakantie Tavira

Vroeger was Tavira een klein dorpje wat leefde van de visserij. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een gezellige, sfeervolle vakantiebestemming. Het word ook wel het Venetië van de Algarve genoemd.

Tavira behoort tot de kleinere plaatsen aan de Algarve. De meeste toeristen die op vakantie gaan naar de Algarve kiezen voor andere, populairdere badplaatsen. Daardoor is het in Tavira relatief rustig en kan je er heerlijk genieten van een onbezorgde vakantie.

Wat te doen in Tavira?

Wandel door het centrum en ontdek de prachtige architectuur in de wijk Luz de Tavira. Bezoek hier de indrukwekkende kerk die de oorlog overleefd heeft en verwonder je aan oude huizen die verscholen liggen in smalle straatjes. Tavira beschikt over maar liefst 37 kerken, die stuk voor stuk absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Op een heuvel midden in de stad ligt een mooi kasteel. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de stad en daken van de oude huisjes. Bekijk ook zeker de Romeinse brug, over rivier de Gilão, die de twee delen van de stad verbind. 

Naast de charmes van de binnenstad is Tavira rijk aan prachtige stranden. Stap in de boot en bezoek de dichtbij gelegen eilanden waar je in alle rust kan genieten van een ongestoorde zonvakantie en een adembenemend uitzicht. Ook zijn er talloze restaurantjes en terrassen te vinden rondom het Largo de São Brás. Hier kan je genieten van heerlijke gerechten uit de Portugese keuken. Proef bijvoorbeeld eens de Cataplana, één van de specialiteiten van Tavira. 

Tavira: beste reistijd

Wil je op vakantie naar Tavira? Dan kan je het beste kiezen voor de periode mei t/m oktober. In deze maanden geniet je namelijk van aangename temperaturen van gemiddeld 25 graden. Het hoogseizoen is van juli t/m augustus. In deze periode kan de temperatuur stijgen naar zo'n 29 graden. Wil je lekker veel ondernemen tijdens je vakantie? Dan is het beter om in het voor- of najaar op vakantie te gaan naar Tavira. 

Bij Prijsvrij Vakanties vind je de mooiste hotels in Tavira voor de scherpste prijs. Wil jij ook een bezoek brengen aan deze bijzondere badplaats aan de Algarve? Ga dan met ons mee naar Tavira en ontdek zelf de prachtige omgeving. Tijdens een vakantie in Tavira is alles mogelijk en kan je cultuur & strand perfect combineren. Beleef het zelf en geniet!