Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Panama ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Panama zit vol verrassingen. Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een vakantie, maar juist dat maakt Panama zo leuk! De hoofdstad Panama-Stad is een ware culturele verademing, je kunt mooie dagtrips maken naar het oerwoud én gewoon even lekker helemaal niets doen met een All Inclusive vakantie aan het strand bij Playa Blanca. Dit land in Midden-Amerika op 12 uur vliegen doet je ogen openen voor nieuwe culturen en zeker voor de adembenemende natuur in de omgeving van je hotel. Ontdek het land vol schitterende stranden en ongerepte regenwouden dat aan weerszijde grenst aan oceanen. Welkom in Panama, welkom in je eerstvolgende vakantieland!

Lees meer

Populaire vakanties Panama

Waar op vakantie in Panama?

Als Panama nog onbekend terrein voor je is, dan is het wel handig om te weten waar je het beste kunt verblijven. Een geliefde badplaats in Panama is Playa Blanca. Deze kustplaats heeft hagelwitte stranden waar je lekker even de batterij kunt opladen. Doe waar je zin in hebt: slurpen uit een kokosnoot op een ligbedje of juist snorkelen en duiken naar de koraalriffen in zee. Playa Blanca beschikt over luxe hotels waar je met All Inclusive een zorgeloze verre vakantie ervaart.

Je kunt ook jouw vakantie in Panama doorbrengen in de hoofdstad. Panama-Stad is een grote stad met veel gezichten. In Casco Viejo (de oude wijk) vind je kleurrijke koloniale panden waar de tijd lijkt stil te staan. Maar Panama-Stad heeft ook een moderne kant met een skyline vol wolkenkrabbers. Het meest bijzondere aan deze stad is Metropolitan Park, een stukje regenwoud in de stad waar je papegaaisoorten, apen en luiaarden kunt spotten. Breng ook zeker een bezoek aan het wereldberoemde Panamakanaal. Een 81 kilometer lang kanaal dat het land in tweeën splitst en zo de Atlantische en Grote Oceaan met elkaar in verbinding stelt. Panama-Stad ligt aan de kust, daardoor kun je stad én strand goed met elkaar afwisselen. Verblijf bijvoorbeeld net buiten de stad in Playa Bonita met een paradijselijk strand.

Natuur in Panama

Een vakantie naar Panama biedt veel natuurschoon. De berggebieden, regenwouden, nationale parken en mangrovebossen zullen een onvergetelijke indruk op je maken. Dierenliefhebbers zullen Panama in hun hart sluiten. In het land leven onder andere jaguars, apen, krokodillen, walvissen, dolfijnen en ongeveer 1000 vogelsoorten. Bovendien heeft Panama een indrukwekkende kustlijn met witte zandstranden en helderblauwe zee. Dit is een geschikte plek waar je kunt duiken en snorkelen naar kleurrijke vissen. Een strandvakantie in Panama kun je perfect combineren met uitstapjes naar de natuur. Er zijn veel natuurparken die relatief dicht bij de stranden liggen. Een mooi voorbeeld is Parque Nacional Soberanía op 45 minuten rijden van Panama-Stad. Met een wandeling door de wildernis kom je veel vogelsoorten tegen, waaronder toekans.

Uitstapjes op vakantie in Panama

Stap terug de geschiedenis in met een bezoek aan Portobello, een vissersdorpje aan de noordkust. De ontdekkingsreiziger Columbus zette hier in 1502 voet aan wal en zag al meteen dat dit een strategisch punt was. Dat bleek ook want al snel volgde er twee grote forten: fort Santiago en fort Geronimo die dit gebied moesten verdedigen. Gelukkig gaat het er vandaag de dag veel vrediger aan toe. In de baai bij Portobello kun je fijn rondvaren, de ruïnes van deze forten bekijken en plaatsnemen aan een tafeltje bij één van de vele restaurants.

Veelgestelde vragen over een vakantie naar Panama

Beste reistijd voor Panama

Een vakantie naar Panama kun je het beste plannen in het droge seizoen. Dit is in Panama van december t/m april. De temperatuur ligt dan rond de 30 graden celsius, het zeewater is lekker warm en de lucht strak blauw. 

Vluchtduur naar Panama 

Vanaf Amsterdam is het ongeveer 11 uur vliegen naar Panama. Het is een flinke vluchtduur, maar daar krijg je een unieke land voor terug!