Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Oostenrijk ×
    • Stiermarken ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

In voor een stedentrip naar een nieuwe bestemming? Denk dan eens aan Graz in Oostenrijk! Op ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Wenen en op slechts 1,5 uur vliegen vanaf Schiphol ligt dit pittoreske stadje in het Stiermarken gebied. Graz is een leuke stad voor een lang weekend weg of voor een stedentrip. De hoofdstad van de Steiermark kenmerkt zich door historische gebouwen, gemengd met een moderne touch. De stad is in 2003 bekroond tot cultuur stad van Europa en met haar bezienswaardigheden is dit voor velen geen verrassing. Relax op een terras op de Hautzplatz van het stad om even uit te rusten en geniet van een typische käserkrainer. Kies voor een overnachting in een typisch Oosntenrijkse Almhütte of voor een hotel, alles is mogelijk in Graz!

Lees meer

Populaire vakanties Graz

Wat te doen tijdens je vakantie in Graz?

Tijdens je bezoek aan Graz zijn er genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken. Iets wat niet kan ontbreken aan je bezoek aan de stad is het beklimmen van de Schlossberg. Je kan er voor kiezen om de berg te beklimmen per voet, per trein of per lift. Eenmaal aan de top van de Schlossberg, kun je genieten van het prachtige uitzicht over de stad en op de berg zelf kan je een bezoek brengen aan de 16e-eeuwse klokkentoren. Ter ere van de bekroning van Graz als Europese cultuurstad in 2003 is een futuristisch kunstmusea geopend. Op zondag kan je hier eerst heerlijk brunchen en dan het  museum bekijken. Een echte must bij het bezoeken van deze stad. Zin om even lekker te ontspannen en te genieten van echte Oostenrijkse specialiteiten? Plof dan neer bij een Buschenschank. Hier geniet je van ambachtelijke producten en lokaal geproduceerde wijnen. Kortom, heerlijk genieten.

Een vakantie naar Graz

Het historische Graz kent veel mooie en authentieke hotels. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Palais Hotel Erzherzog Johann of Hotel Wiesler. Dit laatste hotel is al eeuwen zeer populair onder beroemdheden. Wil je echter een keer iets anders dan een hotel? Kies dan voor een oostenrijkse Almhutte. Een Almhutte is een houten blokhut gelegen op een bergtop. Hier kan je na een stedentripje even heerlijk ontspannen!