Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Kaapverdische Eilanden ×
    • Ilha do sal ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Ilha do sal

Op zoek naar een goedkope vakantie Sal? Last minute Sal en all inclusive Sal vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Sal van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Sal te vinden, vergelijk prijzen en bespaar veel euro’s op je vakantie! Sal staat bekend als het meest ontwikkelde eiland van de Kaapverdische Eilanden en is dan ook de meest toeristische bestemming van het land. Dat is ook niet zo gek als je kijkt naar alles wat het eiland te beiden heeft.

Lees meer

Populaire vakanties Ilha do sal

Sal - Ideale plek om optimaal te kunnen ontspannen

De vulkanische eilandengroep Kaapverdië is gelegen in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika en bestaat uit 9 bewoonde eilanden, waarvan Sal de meest belangrijke is. Het eiland Sal of in het Portugees ook wel Ilha do Sal genoemd, dankt zijn naam aan de zoutwinning. Op dit populaire eiland vindt je één van de twee internationale vliegvelden van het land en is er een brede keus aan hotels. Het eiland is redelijk vlak en vanwege het droge klimaar is er weinig vegetatie te vinden op Sal. De schitterende, door palmen geflankeerde stranden trekken echter veel bezoekers.

Heerlijke stranden van Santa Maria

De hoofdstad Santa Maria is een centrum voor toerisme en door de heldere wateren, zandige inhammen en een verkoelend briesje is het een walhalla voor watersporters. Hier vind je een prachtig wit zandstrand dat maarliefst 8 kilometer lang is en wordt verdeeld door de houten pier. Hier kun je aan het einde van de middag de de verse vangst van de dag bewonderen. 's Avonds komt het dorp echt tot leven en ervaar je de typische Kaapverdische cultuur door de optredens op het centrale plein of de live muziek die gespeeld wordt bij de barretjes en restaurants. Ook snorkelaars en duikers vinden het hier fatastisch. Ontdek de ondrukwekkende onderwaterwereld rondom het eiland en wie weet kom je een groene schildpad, een Trigger Fish of één van de andere bijzondere vissen tegen.

Excursies op Sal

Wanneer je niet alleen aan het zwembad of op het strand wil liggen kun je genoeg leuke, maar vooral actieve excursies doen. Bijvoorbeeld een bezoekje aan de 'Blue Eyes', aan de kust van Buracona. Dit is een diepe grot die onderwater is gelopen. Wanneer hier de zon op schijnt kleurt deze grot blauw, wat een magisch effect geeft. Verder is het ook leuk om een eilandtour te maken en de overige dorpjes te bezoeken. In het authentieke Palmeria krijg je een goed beeld van het relaxte dagelijkse leven van de Kaapverdianen. Op zo'n half uurtje van Santa Maria vind je Pedra de Lume, waar je de fascinerende zoutmijnen kunt aanschouwen. Tenslotte is ook een bezoek aan Terra Boa een leuk uitstapje. Op deze woestijnachtige vlakte waan je jezelf in the middle of nowhere en kun je zelfs bijzondere luchtweerspiegelingen zien.

 

Het eiland Sal is een heerlijke plek om alle dagelijkse stress van je af te spoelen en optimaal te ontspannen. De mooie, relaxte hotels en resorts zullen hier zeker aan bijdragen.