Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Kaapverdische Eilanden ×
    • Ilha Do Sal ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Ilha Do Sal

Sal behoort tot een van de Kaapverdische Eilanden en is de laatste jaren erg in opkomst als vakantiebestemming. Van luxe all inclusive resorts grenzend aan de mooiste zandstranden tot de indrukwekkende zoutwinning waar het eiland haar naam aan te danken heeft. Geniet tijdens je vakantie van de vers gevangen vis en de typische Kaapverdische cultuur. Ook de onderwaterwereld rondom het eiland is verbazingwekkend mooi en erg geliefd bij snorkelaars en duikers. Kortom, Sal is een heerlijke plek om alle dagelijkse stress van je af te spoelen en optimaal te ontspannen tijdens jouw zonvakantie Kaapverdië.

Lees meer

Populaire vakanties Ilha Do Sal

Geniet van een zonvakantie op Sal

De vulkanische eilandengroep Kaapverdië is gelegen in de Atlantische Oceaan voor de westkust van Afrika en bestaat uit 9 bewoonde eilanden, waarvan Sal de meest bezochte is. Het eiland Sal, in het Portugees ook wel Ilha do Sal genoemd, dankt zijn naam aan de zoutwinning. Op dit populaire eiland vind je één van de twee internationale vliegvelden en er is een brede keus aan hotels. Het eiland is redelijk vlak en vanwege het droge klimaat is er weinig vegetatie te vinden op Sal. De schitterende, door palmen geflankeerde stranden trekken echter veel bezoekers.

Heerlijke stranden van Santa Maria

De hoofdstad Santa Maria is een centrum voor toerisme en door de heldere wateren, zandige inhammen en een verkoelend briesje is het een walhalla voor watersporters. Hier vind je een prachtig wit zandstrand dat maar liefst 8 kilometer lang is en wordt verdeeld door de houten pier. Hier kun je aan het einde van de middag de verse vangst van de dag bewonderen. 's Avonds komt het dorp echt tot leven en ervaar je de typische Kaapverdische cultuur door de optredens op het centrale plein of de live muziek die gespeeld wordt bij de barretjes en restaurants. Ook snorkelaars en duikers vinden het hier fantastisch. Ontdek de indrukwekkende onderwaterwereld rondom het eiland en wie weet kom je een groene schildpad, een Trigger Fish of één van de andere bijzondere vissen tegen.

Excursies op Sal

Wanneer je niet alleen aan het zwembad of op het strand wil liggen kun je genoeg leuke, maar vooral actieve excursies doen. Bijvoorbeeld een bezoekje aan de 'Blue Eyes', aan de kust van Buracona. Dit is een diepe grot die onderwater is gelopen. Wanneer hier de zon op schijnt kleurt deze grot blauw, wat een magisch effect geeft. Verder is het ook leuk om een eilandtour te maken en de overige dorpjes te bezoeken. In het authentieke Palmeria krijg je een goed beeld van het relaxte dagelijkse leven van de Kaapverdianen. Op zo'n half uurtje van Santa Maria vind je Pedra de Lume, waar je de fascinerende zoutmijnen kunt aanschouwen. Tenslotte is ook een bezoek aan Terra Boa een leuk uitstapje. Op deze woestijnachtige vlakte waan je jezelf in the middle of nowhere en kun je zelfs bijzondere luchtweerspiegelingen zien.

Kortom: ontdek het prachtige Sal tijdens een last minute zonvakantie Kaapverdië of later in het jaar. Bekijk onze verschillende luxe all in hotels en resorts in Sal en beleef een onvergetelijke vakantie op de Kaapverdische Eilanden!