Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Italie ×
    • Friuli-Venezia-Giulia ×
    • Grado ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

In het noordoosten van Italie ligt de historische badplaats Grado in de regio Friuli-Venezia-Giulia. Het Italiaanse Grado wordt ook wel “het eiland in de zon” genoemd en telt slecht 9000 inwoners. Velen zullen nog niet eerder van dit plaatsje met enorm rijke historie hebben gehoord. Dat is helemaal niet gek want het is slechts een klein, authentiek stadje. Desalniettemin heeft Grado heel veel te bieden op cultureel en sportief gebied. Daarnaast is Grado ook fantastisch voor een ontspannen vakantie aan het mooie en brede zandstrand. Als je een wellness liefhebber bent zit je in Grado ook goed, de plaats staat namelijk bekend om haar goede wellness faciliteiten.

Lees meer

Populaire vakanties Grado

Ontdek de rijke historie van Grado

Het moderne Grado is een badplaats met een rijke geschiedenis. Grado is een lagune stad met 1600 jaar aan geschiedenis en die geschiedenis kan nog steeds worden ervaren wanneer je een mooie wandeling maakt door de calli (straten) van het oude centrum van de stad. In de Romeinse tijd was Grado de haven voor de noordelijke gelegen Romeinse stad Aquileia. Inwoners van Aquileia zochten bij dreiging vaak hun toevlucht in Grado. Omringd door de Adriatische Zee leek het erop dat deze stad minder snel gevaar liep. Tegenwoordig is Grado verbonden met het vaste land doormiddel van een grote dam. Al wandelend door de stad zie je veel overblijfselen uit het verleden: authentieke kerken, pittoreske straatjes en enkele oude pleintjes. Het is de moeite waard om tijdens je wandeling de vroegchristelijke basiliek binnen te lopen, hier ligt namelijk een prachtige goed bewaarde mozaïeken vloer die je kunt bewonderen. Hier proef je echt de sfeer uit de tijd dat er alleen maar vissers woonden.

Grado: een prachtige badplaats

De stranden van Grado zijn erg populair onder de vakantiegangers en dat is niet voor niets! De standen zijn immens lang en het ondiepe zeewater, waar je honderden meters in kan lopen, zijn uitermate geschikt voor gezinsvakanties. In de zomermaanden is het dan ook behoorlijk druk in de kleine badplaats Grado. Maar het is altijd op en top gezellig in het historische centrum gedurende deze maanden!

Ligging van vakantiebestemming Grado

Het mooie stadje Grado ligt in de noordoostelijk gelegen, Italiaanse regio Friuli-Venezia-Giulia. Het stadje Grado ligt op een pittoresk schiereiland, ook wel genoemd “het eiland in de zon”, en heeft een prachtig uitzicht op Adriatische Zee. Vakantiegangers, in de zomer voornamelijk veel Italiaanse toeristen, genieten volop in deze badplaats welke gelegen is tussen Venetië en Trieste.