Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Italie ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Elba is een klein eiland in Noord-Italië. Het eiland is bij velen erg geliefd. Dat komt onder andere door het grandioze landschap, de heerlijke stranden en de interessante geschiedenis van Italië. Wist je bijvoorbeeld dat Napoleon hier zijn sporen heeft nagelaten? Je leert er alles over tijdens de Napoleon Experience. De meeste toeristen gaan naar Marina di Campo, Marciana Marina en Portoferraio. Hier is altijd wel wat te doen. Verder zijn de havens van Porto Azzurro erg in trek. Als je liever de rust op zoekt in het binnenland, kun je het beste naar Capoliveri, Rio nell’Elba en Poggio gaan. Dit zijn karakteristieke plaatsjes waar je je ogen uitkijkt. Bekijk snel wat het eiland je nog meer te bieden heeft!

Lees meer

Populaire vakanties Elba

Historische bezienswaardigheden op Elba

Elba heeft een interessante geschiedenis, dus veel bezienswaardigheden hebben een historisch karakter. Zo werd het eiland in de vijfde eeuw voor Christus bewoond door Etrusken, een mysterieus volk uit Noord-Italië. Zij legden destijds een weg aan die tot op de dag van vandaag nog gebruikt wordt. Daarnaast staat Elba bekend om de veldslagen van Napoleon, wiens aanwezigheid nog steeds zichtbaar is.

Dorpsmusea

Elk dorpje heeft een eigen museum waar je resten uit de Romeinse tijd vindt. Helaas is er niet erg veel bewaard gebleven uit de Etruskische periode. Een van de mooiste musea is het Archeologisch Museum. Het is een klim om hier te komen, maar eenmaal binnen word je beloond met bijzondere vondsten, zoals goud uit de Etruskengraven. 

Villa dei Mulini, Residenza Napoleonica

Napoleon had meerdere huizen op Elba. Een van de beste bewaarde huizen is Villa dei Mulini in Portoferraio, dat zich strategisch op de heuvel van het stadscentrum bevindt. In de villa, die open is voor publiek, staan originele meubels. Daarnaast verschaft de villa een schitterend uitzicht over de zee, de stad en de forten Falco en Stella. 

Ruïne van Villa Romana Delle Grotte

Tot 1800 was dit de grootste villa van Elba. Hier woonden verschillende groepen mensen, waaronder monniken. Zij verlieten de villa op den duur vanwege de slechte staat van het complex. Daarna werden er kanonnen geplaatst, waardoor de villa nog verder verslechterde. Dat betekent echter niet dat alles met de grond gelijk is gemaakt. Integendeel, je ziet de restanten van het zwembad, de magazijnen en de kamers nog steeds liggen.

Tips om Elba te verkennen

Vanuit Toscane brengt de boot je naar dit prachtige eilandje. Elba heeft veel te bieden, te beginnen met de 147 kilometer lange kust. Het hele eiland wordt natuurlijk omringd door strand, maar er zijn een paar plekken waar je zeker naartoe moet. Waaronder Strand Innamorata, ‘het verliefde strand’. Het strand dankt haar naam aan de fameuze zonsondergangen. Andere populaire stranden zijn Strand Innamorata (vooral om te kanoën en waterfietsen) en Strand Fetovaia (vanwege het witte zandstrand). 

Club 64

Heb je zin in een exclusieve avond uit? Dat komt goed uit, want Elba heeft de allereerste disco van Italië: Club 64. Lange tijd organiseerde de club besloten villafeesten, maar tegenwoordig is iedereen welkom. Er komen af en toe beroemdheden feesten, dus wie weet spot je jouw favoriete filmster op de dansvloer!

Monte Capanne

Wat je verder niet mag missen, is Monte Capanne. Dat is de hoogste berg van Elba. Een kabelbaan brengt je in een kwartiertje naar de top, die 1019 meter hoog is. Vanaf daar kijk je uit over het vasteland en de omliggende eilanden. Ook zie je de bijzondere begroeiing van de berg: pijnbomen, kastanjebomen en heel veel paddenstoelen. Je raadt vast al wat de smaakmakers voor de lokale gerechten zijn…

Ontdek vakantiedeals in Elba

Wil jij Elba met eigen ogen ontdekken? Vergelijk de beste deals en wie weet ga jij binnenkort wel op zonvakantie naar dit veelzijdige, Italiaanse eiland.

Blog

 • Foto
  Wat te doen op het Italiaanse eiland Elba?
  06 oktober 2021

  Elba is eigenlijk een complete highlight, en bij een vakantie op dit eilandje kun je je voorbereiden op mooie natuur, heerlijke strandjes, authentieke dorpjes en heel veel cultuur! Dus waar wacht je nog op? Elba is klaar voor jouw komst!

  Highlights & must do's!