Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Skiathos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Ga in je volgende vakantie naar Skiathos in Griekenland. Daar vind je alles wat jouw vakantiehart begeert. Glooiende heuvels met pijnbomen, zachte zandstranden met een turquoise zee en karakteristieke witte huizen met rode daken. Misschien herken je de omgeving uit de film Mamma Mia, die hier grotendeels is opgenomen. Zo niet, dan kun je de film na je vakantie opzetten om het vakantiegevoel weer op te roepen. De totale oppervlakte van het eiland is 50 km². Dat heeft meerdere voordelen. Ten eerste kun je het hele eiland verkennen zonder dat je veel moet reizen. Daarnaast hangt er een ontspannen sfeer en is het er heerlijk rustig!

Lees meer

Populaire vakanties Skiathos

Bezienswaardigheden in Skiathos

Skiathos is een leuk eiland om te verkennen. Te beginnen met de steden en dorpjes. Vlakbij de luchthaven ligt Skiathos-stad (Chora): een levendige stad met drie havens, een openluchtbioscoop en vele bars en restaurants. Een andere aanrader is Kastro, een oud vestingstadje dat op een rots gebouwd is. Helaas zijn er vooral ruïnes over, maar een ding zal nooit vergaan: het prachtige uitzicht. Hier vang je alvast een glimp op van de vele baaien en stranden die Skiathos rijk is.

Skiathos’ mooiste stranden

Ondanks het kleine oppervlak, heeft Skiathos meer dan 50 verschillende stranden. Van lange zandstranden met ligbedjes tot afgelegen baaien waar je in alle rust geniet van het ruisen van de zee. Hieronder een overzicht van de beste stranden, zodat je alvast een voorselectie kunt maken:

●       Koukounaries: een groot goudgeel zandstrand met watersportmogelijkheden

●       Agia Eleni: een sfeervol strand met loungemuziek en ondiep water

●       Lalaria: een geliefd kiezelstrand met indrukwekkende rotspartijen

●       Kanapitsa: een smal strand met vele voorzieningen en pendelbootjes naar Skiathos-stad

Het weer op Skiathos

Het zal je niet verbazen, maar het weer op Skiathos is schitterend. Visualiseer alvast een hemelsblauwe lucht, een zon die hoog aan de hemel staat en een zeebries die voor verkoeling zorgt.

In april begint het vakantieseizoen, met een maximumtemperatuur van 18 °C. Wie dat nog wat fris vindt kan beter in mei gaan, dan klimmen de temperaturen op tot 23 °C. In juni, juli en augustus wordt het écht zomerweer. De temperatuur schommelt rond de 30 graden °C en er valt nauwelijks neerslag. Vanaf september koelt het langzaam af en in oktober loopt het vakantieseizoen ten einde. Dus, in welke maand wil jij het liefste naar Skiathos? Bekijk alvast de beste aanbiedingen!

Blog

 • Foto
  Wat te doen op Skiathos: 5x beste vakantietips
  10 mei 2022

  Het heerlijke eiland Skiathos leent zich perfect voor een zonvakantie in Griekenland. Benieuwd wat er te beleven valt? Wij vertellen je er alles over in deze blog!

  5x de beste vakantietips voor Skiathos
 • Foto
  Filmlocaties Mamma Mia
  01 juni 2021

  Ben jij ook zo'n fan van de film Mamma Mia met de heerlijke muzieknummers van ABBA? Ga dan op zoek naar de filmlocaties op het beroemde Mamma Mia eiland Skiathos! Je leest het allemaal in deze blog.

  Filmlocaties Mamma Mia