Je zoekt nu op:

2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Mykonos ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief

Vakantie Mykonos

Op zoek naar een goedkope vakantie Mykonos? Last minute Mykonos en all inclusive Mykonos vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in Mykonos van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie Mykonos te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! Mykonos is een van de kleinere eilanden van Griekenland, maar vanwege het uitbundige uitgaansleven, het prachtige landschap en de levendige sfeer ook erg geliefd.

Lees meer

Populaire vakanties Mykonos

Mykonos - Extravagant en mondain party-eiland

Mykonos is een Grieks eiland wat behoort tot de eilandengroep de Cycladen en is gelegen in de Egeïsche Zee. Op het eiland bevinden zich met name rotsachtige heuvels en bovenal erg veel prachtige stranden. Mykonos was één van de eerste eilanden in Griekenland waar toerisme zich begon te ontwikkelen. De grote vrijheid op Mykonos heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van het eiland. Het 'leven en laten leven', twee naaktstranden, een gay-friendly strand, een bruisend nachtleven (om twee uur 's nachts gaat alles dicht, maar het vertier op straat gaat nog wel even door), oefent een grote aantrekkingskracht uit op mensen uit alle windstreken en van alle leeftijden.

Wat direct opvalt als je op Mykonos bent zijn de spierwitte huisjes. Vooral het contract met de felle kleur blauw is kenmerkend voor Griekenland en met name het eiland Mykonos. De kerkjes op Mykonos zijn vaak kleine kapelletjes. Aan de haven trekt Petros, de pelikaan en mascotte van het eiland, altijd de aandacht van voorbijgangers.

Paradise Beach en Super Paradise Beach

In het zuiden van Mykonos vind je twee prachtige party zandstranden met onder andere luxe strandbedden en grote trendy beachclubs. Deze twee stranden zijn met name erg populair in de jongeren- en gay-scene. Hier vinden geregeld grote feesten plaats met DJ's van over de hele wereld en kun je iedere avond uitgaan in de beachclubs.

Pittoreske hoofdstad Chora

Een bezoek aan Chora of Mykonos-stad is een echte must. Door de verschillende kerkjes, winkeltjes, terrasjes en alle witte huizen waan je je in een sfeervol doolhof en ontdek je hier steeds iets nieuws. Als men er in alle rust van wil genieten, kan dat alleen 's morgens vroeg of wat laat in de middag tegen het eind van de siësta. Ook op andere tijden is het bijzonder sfeervol maar eveneens druk in de straatjes tussen de schilderachtige huisjes en winkeltjes. Bovendien kun je hier ook de vijf beroemde windmolens aan het water aanschouwen.

Excursiemogelijkheden op Mykonos

Een boottochtje naar het onbewoonde eiland Delos is erg leuk als je ook wat van de Griekse oudheid wilt zien. Hier vind je onder andere diverse tempels, ruïnes en eeuwenoude huizen. Het schijnt volgens de overlevering zelfs de geboorteplek van de Griekse god Apollo te zijn. Ook leuk is het om eens een bezoekje te brengen aan het traditionele dorpje Ano Mera. Hier staan een 16e- en 17e-eeuws klooster en bovendien ligt hier ook een wijngaard.