Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Mykonos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Mykonos is een Grieks eiland wat behoort tot de eilandengroep de Cycladen. Op het eiland bevinden zich met name rotsachtige heuvels en veel prachtige stranden. De zandstranden met luxe bedden en trendy beachclubs zijn redenen waarom vakantiegangers naar Mykonos afreizen. Daarnaast vallen de authentieke witte huisjes en kleine kerkjes die je in heel Griekenland tegenkomt erg op en geven meteen de Griekse sfeer van dit eiland mee. Er zijn vele schilderachtige dorpjes die een bezoek waard zijn tijdens je vakantie in Mykonos, denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad Chora of Mykonos-Stad. Ook een boottochtje naar het onbewoonde eiland Delos is een leuk uitstapje!

Lees meer

Populaire vakanties Mykonos

Mykonos - Extravagant en mondain party-eiland

Mykonos is gelegen in de Egeïsche Zee en was één van de eerste eilanden in Griekenland waar toerisme zich begon te ontwikkelen. De grote vrijheid op Mykonos heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van het eiland. Het 'leven en laten leven', twee naaktstranden, een gay-friendly strand, een bruisend nachtleven (om twee uur 's nachts gaat alles dicht, maar het vertier op straat gaat nog wel even door), oefent een grote aantrekkingskracht uit op mensen uit alle windstreken en van alle leeftijden.

Wat direct opvalt als je op Mykonos bent zijn de spierwitte huisjes. Vooral het contrast met de felle kleur blauw is kenmerkend voor Griekenland en met name het eiland Mykonos. De kerkjes op Mykonos zijn vaak kleine kapelletjes. Aan de haven trekt Petros, de pelikaan en mascotte van het eiland, altijd de aandacht van voorbijgangers.

Paradise Beach en Super Paradise Beach

In het zuiden van Mykonos vind je twee prachtige party zandstranden met onder andere luxe strandbedden en grote trendy beachclubs. Deze twee stranden zijn met name erg populair in de jongeren- en gay-scene. Hier vinden geregeld grote feesten plaats met DJ's van over de hele wereld en kun je iedere avond uitgaan in de beachclubs.

Pittoreske hoofdstad Chora

Een bezoek aan Chora of Mykonos-stad is een echte must. Door de verschillende kerkjes, winkeltjes, terrasjes en alle witte huizen waan je je in een sfeervol doolhof en ontdek je hier steeds iets nieuws. Als men er in alle rust van wil genieten, kan dat alleen 's morgens vroeg of wat laat in de middag tegen het eind van de siësta. Ook op andere tijden is het bijzonder sfeervol maar eveneens druk in de straatjes tussen de schilderachtige huisjes en winkeltjes. Bovendien kun je hier ook de vijf beroemde windmolens aan het water aanschouwen.

Excursiemogelijkheden op Mykonos

Een boottochtje naar het onbewoonde eiland Delos is erg leuk als je ook wat van de Griekse oudheid wilt zien. Hier vind je onder andere diverse tempels, ruïnes en eeuwenoude huizen. Het schijnt volgens de overlevering zelfs de geboorteplek van de Griekse god Apollo te zijn. Ook leuk is het om eens een bezoekje te brengen aan het traditionele dorpje Ano Mera. Hier staan een 16e- en 17e-eeuws klooster en bovendien ligt hier ook een wijngaard.

Blog

 • Foto
  Waarom jij écht naar het Griekse Mykonos wil
  04 mei 2021

  Het zonovergoten Mykonos is een klein, Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Als je op zoek bent naar een bestemming met een bruisend nachtleven, magische stranden en een hoge dosis luxe ben je op dit eiland aan het juiste adres. Waarom op vakantie naar Mykonos? In deze blog zetten we alle redenen voor je op een rijtje!

  Waarom jij écht naar het Griekse Mykonos wil