Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Lesbos ×
    • Molyvos ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Meestal heb je vanaf een heuvel een prachtig uitzicht. En dat is ook zeker zo hier in Molyvos. De mooie huisjes en gebouwen van dit dorp zijn hogerop gelegen en worden omringd door de prachtige blauwe zee en groene olijfbomen. Bijkomen tijdens je vakantie in Molyvos doe je echt wel, vooral aan de gezellige haven. Strijk neer op een terrasje en verwen jezelf met een lekkere lunch. Het dorp heeft alleen een klein kiezelstrand. Maar gelukkig liggen er genoeg heerlijke strandjes in de buurt. Op zoek naar je volgende droombestemming? Dan ben je in dit idyllische badplaatsje op het Griekse eiland Lesbos aan het juiste adres. Molyvos is toeristisch maar toch nog steeds op en top authentiek!

Lees meer

Populaire vakanties Molyvos

Vakantie Molyvos - pittoresk dorpje op een heuvel

Molivos is een prachtige bestemming voor een ontspannen zonvakantie. Molivos (Molyvos) wordt ook wel Mithymna genoemd. Het dorpje ligt op het Griekse eiland Lesbos, dat te vinden is in het oosten van Griekenland. Molyvos ligt in het noorden en wordt door veel vakantiegangers genoemd als het mooiste dorpje van het eiland. Maar je kunt dat prima zelf bepalen als je hier binnenkort op vakantie gaat! Dankzij een klein kiezelstrand, comfortabele appartementen en hotels, de uitstekende Griekse keuken, vriendelijke bevolking en bijna het hele jaar door fantastisch weer wil je hier waarschijnlijk nooit meer weg.

Wat te doen in Molyvos

Molyvos is gebouwd tegen een heuvel. Bovenop deze heuvel staat het historische kasteel dat het dorpsbeeld domineert. De rode stenen huisjes staan tegen de heuvel aangebouwd en onderaan vind je een kleine, maar heel gezellig haventje. Het autovrije dorpje straalt een romantische en schilderachtige sfeer uit, onder andere door de smalle steegjes en kleine pleintjes. Houdt er wel rekening meer dat door de grote hoogteverschillen een vakantie naar Molyvos niet helemaal ideaal is voor mensen die slecht ter been zijn.

Je combineert hier zon, zee en strand met een fantastische culturele ervaring. In de bibliotheek ontdek je bijvoorbeeld de collectie van duizenden oude manuscripten en bewonder je het grote, stenen kasteel die gebouwd is rond de 13e eeuw. Voor een paar euro kan je het kasteel binnen, maar betaal je liever niet dan kun je er ook een rondje omheen lopen. Sowieso heb je vanaf het kasteel een geweldig uitzicht! In Molyvos vind je daarnaast gezellige restaurantjes en rondom de haven zijn vele terrasjes te vinden waar je tijdens je vakantie kan genieten van een verfrissend drankje. Als visliefhebber kan je hier vast en zeker een lekker visgerecht vinden. Wat dacht je van een maaltijd met inktvis bijvoorbeeld?

Geniet van het Mediterrane klimaat van Molyvos

Het meest populaire seizoen voor een heerlijke vakantie naar Molyvos is tijdens de zomermaanden, wanneer de temperaturen ongeveer rond de 29 graden liggen. Liever niet tijdens de drukke periode op reis? Het weer is ook heel aangenaam in de maanden mei, juni, september en oktober. De winters zijn wel iets minder warm, maar het is er eigenlijk nooit echt heel koud.

Ben jij ook toe aan een onvergetelijke vakantie naar Molyvos? Bekijk dan alvast eens onze leuke plekjes van het mooie dorp en boek die lang verdiende vakantie. Vergeet je camera trouwens niet mee te nemen, want deze prachtige bestemming zorgt voor instawaardige foto's!