Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
    • Champagne ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie Champagne

In Noord-Frankrijk vind je een regio die bekend staat om zijn goddelijke drank: Champagne. De Champagneregio is een gebied waar je uitstekend vakantie kunt vieren. Er zijn veel mooie steden en dorpjes, prachtige groene natuur en vanzelfsprekend de beroemdste drank van Frankrijk. De Champagneregio is vanuit Utrecht te bereiken in een kleine 4 uur en ligt zo’n 150 kilometer ten oosten van Parijs. De belangrijkste steden in de regio zijn Reims en Epernay. De Champagneregio staat sinds 2015 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wie door de groene heuvels rijdt, omgeven door kilometerslange wijngaarden, meren en rivieren begrijpt waarom deze streek zo bijzonder is. En anders doet de lekkere champagne dat wel.

Lees meer

Populaire vakanties Champagne

Vakantie Champagne: vier gebieden van de Champagnestreek

De Champagneregio is verdeeld over vier gebieden en is zowel een ideale autovakantiebestemming, als een kampeerbestemming. Helemaal in het noorden vind je de dunbevolkte regio Ardennes. Als natuurliefhebber haal jij hier je hart op. De natuur nodigt namelijk uit om ontdekt te worden. Al wandelend kijk jij je ogen uit op flora en fauna.

Ten zuiden van Ardennes ligt de belangrijkste regio, waar ook de meeste wijnproductie plaatsvindt, genaamd Marne. Marne is het centrum van de Champagneregio, hier vind je dan ook de meeste bezienswaardigheden en wijnhuizen. Ten zuidwesten van Marne ligt de regio Aube waar voor ieder wel wat wils is. Denk aan prachtige steden met schilderachtige huizen, sprookjesachtige valleien en diverse wijngaarden. Ten zuidoosten van Marne ligt de vierde regio: Haute-Marne. Maak hier kennis met heerlijke specialiteiten, zoals kaas, truffels, Montsaugeon wijnen én met de leuke plaats Longeau.

De merknaam Champagne

Volgens de legende werd er in 1688 bij toeval een tweede gisting toegepast en werd de drank zo uitgevonden in Hautvillers. Alleen de bruisende wijnen uit de Champagneregio mogen onder de merknaam ‘champagne’ verkocht worden. Leuk feitje: Champagne is ook de naam van een klein Zwitsers dorpje waar ook wijn (geen champagne) wordt gemaakt, maar waar wel de (dorps)naam Champagne voor werd gebruikt. Daar is in 2021 verandering in gekomen na een jarenlange juridische strijd: een Zwitserse rechter heeft besloten dat de naam Champagne alleen geldt voor de bubbeltjesdrank uit Noord-Frankrijk. C'est la vie!

Bezienswaardigheden in Champagne

In de regio waar zo’n 15.000 verschillende champagnes worden geproduceerd en meer dan 300 champagnehuizen te vinden zijn, is ontzettend veel te doen. Bezoek de champagnehoofdstad Reims. Met vier gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan is deze stad zeker de moeite waard. Hoewel Reims de hoofdstad is, beschouwen veel mensen Épernay als middelpunt van de champagneproductie. Je vindt hier dan ook wereldberoemde champagnehuizen, zoals Moët & Chandon en Mercier. In de regio zijn veel schilderachtige dorpjes te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hautvillers - de geboorteplaats van de champagne – of het oude stadje Langres, bekend van de koemelkkaas en de oude vestigingsmuren.

Of je nu naar de Champagneregio gaat voor de bruisende drank, de bijzondere plekken, zoals Troyes en Châlons-en-Champagne of de prachtige fietsroutes langs de bekende wijngaarden; een vakantie of weekendje weg naar de Champagne is zeker een goed idee. Boek nu jouw volgende vakantie naar Champagne en wie weet geniet jij wel van een heerlijk glaasje champagne!