Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Finland ×
    • Lapland ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Voor een unieke winterse ervaring ga je op vakantie naar Lapland. Lapland is de meest noordelijk gelegen provincie van Finland en is absoluut een plek om nooit meer te vergeten. In de wintermaanden kan het hier erg koud worden en is het betoverende landschap vrijwel continue met sneeuw bedekt. Perfect voor een indrukwekkende sledetocht met rendieren of husky's. En wie weet spot je wel het magische Noorderlicht! Lapland is ook een heerlijke plek voor een wintersportvakantie in bijvoorbeeld Levi of Ylläs. Wintersporten kan je goed afwisselen met leuke activiteiten in de buitenlucht als ijsvissen, een sneeuwscooter-tocht of een bezoek aan de inheemse Sami. Beleef zelf het magische Lapland!

Lees meer

Populaire vakanties Lapland

Het Noorderlicht spotten in Lapland

Tijdens een vakantie naar Fins Lapland, wil je natuurlijk het befaamde Noorderlicht spotten. En Lapland is hiervoor de ideale plek. Om het Noorderlicht te kunnen spotten in Lapland moet het donker zijn en is er zonneactiviteit nodig. Het Noorderlicht is een bijzonder natuurfenomeen waarbij elektrisch geladen deeltjes van de zon, in de ruimte, in aanraking komen met de atmosfeer. Hierdoor worden er bijzondere lichtdeeltjes gecreëerd die het Noorderlicht vormen. 

Van september t/m april heb je de beste kans om het Noorderlicht in Lapland te spotten. In november, december en januari zijn er de minste zonuren waardoor het Noorderlicht vaker kan worden waargenomen. Maar in september en maart is er weer meer zonneactiviteit waardoor de kleuren intenser kunnen zijn. De weersomstandigheden moeten optimaal zijn om het licht te kunnen bewonderen. 

Wist je dat het in Lapland in juni en juli niet donker wordt? In deze maanden is het dus niet mogelijk om het Noorderlicht te spotten tijdens je vakantie Lapland. 

Op vakantie naar Lapland tijdens de kerst

Kijk jij ieder jaar weer uit naar de sfeervolle kerstdagen? Breng dan een bezoek aan de hoofdstad van Lapland, Rovaniemi. Hier kan je een bezoek brengen aan Santa Claus Village, de officiële woonplaats van de kerstman. Niet alleen is dit een leuke activiteit met kinderen. Ook voor echte kerstliefhebbers is er genoeg te beleven. Ga op de foto met de kerstman of maak een ritje in de toverslee. Verstuur een kerstkaart met exclusief poststempel en koop leuke kerstcadeaus voor familie of vrienden. Ga je tijdens de kerst op vakantie naar Lapland, dan mag je een bezoek aan het mythische Rovaniemi niet overslaan. 

Wintersporten in Lapland

Het magische Fins Lapland is ook een perfecte bestemming voor wintersporters. Een populair skigebied is het moderne Levi. Kilometerslange pistes zorgen hier voor veel plezier bij skiërs en snowboarders.  

Een andere populaire plek voor een skivakantie in Lapland is Ylläs. Deze sprookjesachtige plek kenmerkt zich door haar hoge bergen, mooie heuvels en diepe dalen. Er zijn meer dan 60 afwisselende afdalingen en tientallen liften en gondels aanwezig. In de zomermaanden is deze plek erg geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers. 

Zie jij zelf wel verblijven in een mooie blokhut midden in de natuur van Lapland? Of verblijf je liever in een hotel tijdens je vakantie naar Lapland in winter? Bekijk het aanbod en maak je keuze voor een onvergetelijke wintersport vakantie in Lapland.