Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Egypte ×
    • Rode zee ×
    • El quseir ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie El quseir

Op zoek naar een goedkope vakantie El Quseir? Last minute El Quseir en all inclusive El Quseir vind je op Prijsvrij.nl. Bekijk hier het complete aanbod van hotels en appartementen in El Quseir van vele reisaanbieders. Gebruik de filters om jouw ideale vakantie El Quseir te vinden, vergelijk prijzen en bespaar vele euro’s op je vakantie! El Quseir is een kleine badplaats aan de oostkust van Egypte en is direct gelegen aan de Rode Zee.

Lees meer

Populaire vakanties El quseir

El Quseir - Historisch havenstadje

El Quseir is een klein, authentiek en idyllisch havenstadje. In het schilderachtige en historische centrum tref je allerlei overblijfselen van de Ottomaanse periode aan. Zo vind je een Turks fort, een Middeleeuws uitziend politiebureau een diverse moskeëen uit de 13e eeuw. Vroeger heeft El Quseir verschillende bestemmingen gehad, zo heeft het dienstgedaan als overslagplaats voor Indiase specerijen, was het eens een belangrijke stop voor zeilboten en werd het later een belangrijk rustpunt voor pelgrims tijdens hun bedevaartstocht naar Mekka.

 

Sinds de opening van de internationale luchthaven van Marsa Alam ontwikkelt El Quseir zich steeds meer tot een volwaardige toeristenplaats. Op vrijdag stroomt het stadje vol met Bedoeïenen uit de regio die hier inkopen op de weekmarkt komen doen.

 

Je vindt hier sublieme snorkel- duiklocaties in kristalhelder water. Het duiken gebeurt vrijwel uitsluitend vanaf de kant vanwege een gebrek aan geschikte ankerplaatsen.