Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1970
  • 2e persoon: 1-1-1970
Wijzigen
    • Egypte ×
    • Rode zee ×
    • El quseir ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

Vakantie El quseir

Een heerlijke vakantie naar El Quseir? Deze prachtig oude havenstad ligt in Egypte en heeft een gezellig centrum met leuke authentieke souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Daarnaast vind je middenin het centrum het prachtige 16e-eeuwse fort van El Quseir, waarvan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Dit is dé stad voor duik- en snorkel liefhebbers, want het beschikt over een spectaculair onderwaterleven met duizenden verschillende soorten vissen en ongerepte koraalriffen. El Quseir is aan de Rode Zee gelegen, waardoor er altijd een frisse zeebries aanwezig is. Perfect voor kite- en windsurfers. Vanwege het woestijnklimaat ben je het gehele jaar door ook voor relaxte strandvakantie in El Quseir aan het goede adres. 

Lees meer

Populaire vakanties El quseir

El Quseir - Historisch havenstadje

El Quseir is een klein, authentiek en idyllisch havenstadje. Sinds de opening van de internationale luchthaven van Marsa Alam ontwikkelt El Quseir zich steeds meer tot een volwaardige toeristenplaats. Op vrijdag stroomt het stadje vol met Bedoeïenen uit de regio die hier inkopen op de weekmarkt komen doen.

Bezienswaardigheden El Quseir

In het schilderachtige en historische centrum tref je allerlei overblijfselen van de Ottomaanse periode aan. Zo vind je een Turks fort, een Middeleeuws uitziend politiebureau een diverse moskeëen uit de 13e eeuw. Vroeger heeft El Quseir verschillende bestemmingen gehad, zo heeft het dienstgedaan als overslagplaats voor Indiase specerijen, was het eens een belangrijke stop voor zeilboten en werd het later een belangrijk rustpunt voor pelgrims tijdens hun bedevaartstocht naar Mekka.

Snorken in El Quseir

Je vindt hier sublieme snorkel- duiklocaties in kristalhelder water met duizenden verschillende soorten vissen en ongerepte koraalriffen. Het duiken gebeurt vrijwel uitsluitend vanaf de kant vanwege een gebrek aan geschikte ankerplaatsen.