JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Regenachtige dag? Tips voor regen op vakantie!

Tips voor een regenachtige dag op vakantie

Auteur: Trix  Gepubliceerd op: 20-02-2024


Het kan je zomaar gebeuren. Je wordt wakker op vakantie en het is ineens een regenachtige dag. Je baalt flink. Dat was niet wat je gepland had! Vooral als je op vakantie gaat in Nederland of in een buurland kan regen zomaar eens roet in het eten gooien. Maar niet getreurd. Ook op een regenachtige dag kun je nog meer dan genoeg doen op vakantie. We delen de leukste tips met je!

Wat kun je doen als het regent op vakantie? 

Ga je op vakantie naar een zonzeker land? Dan hoef je natuurlijk niet echt bang te zijn voor regen. Misschien dat er wel eens een buitje valt maar oké. Daar kan iedereen wel mee leven. Maar zeker als je op autovakantie gaat naar Frankrijk, Duitsland of de Benelux, moet je er rekening mee houden dat het ook wel eens kan gaan regenen op vakantie. Verpest dat je vakantie? Nee, dat hoeft zeker niet! Er is namelijk meer dan genoeg te doen tijdens een regenachtige dag (of week).

Doe een foodtour

Als je in een stad verblijft wordt er vast wel ergens één aangeboden. En anders: organiseer zelf een foodtour. Kies een aantal restaurants in de omgeving uit waar je wel eens zou willen eten. Bestel een drankje en een borrelhapje en geniet!Lokaal restaurantje in Italië

Ga naar het museum

Een regenachtige dag op vakantie is een uitgelezen kans om een museum te bezoeken. Zoek online of laat je informeren welke museums er in de buurt zijn. Zo kun je heel wat uren binnen vertoeven zonder dat je nat wordt van de regen.

Geniet van een dagje wellness

Wat is een betere dag dan een regenachtige dag om jezelf eindelijk eens in de watten te leggen? Misschien is er ergens wel een heerlijke spa of hammam in de buurt. Dompel jezelf onder in een ontspannen bad of neem een massage. Het is tenslotte vakantie. 


Een luxueuze spa

Speel spelletjes of lees een boek

Je hoeft eigenlijk niet eens weg te gaan om toch heerlijk te genieten op een regenachtige dag. Pak er een spelletje bij of neem de tijd om een boek te lezen. Het is misschien zelfs wel extra knus zo met de regen op de achtergrond.

Ga lekker winkelen

Vind je het fijn om een dagje te shoppen tijdens je vakantie? Bewaar dat dan voor als je een dag wat minder weer hebt. Het fijnst is natuurlijk om een overdekt winkelcentrum in de buurt op te zoeken. Kun je gelijk een souvenir voor thuis meenemen.Galleries Lafayette

Werk alvast aan een fotoalbum

Misschien wat gek om te doen als je nog op vakantie bent, maar waarom werk je niet alvast aan een fotoalbum van de vakantie? Je kunt je nu alle details nog tot in de puntjes herinneren en het scheelt je werk als je weer thuis bent (en er waarschijnlijk geen tijd meer voor vindt).

Doe een indoor activiteit

Klimmen, bowlen, karten, lasergamen. Het zijn allemaal activiteiten die je prima kunt doen tijdens een regenachtige dag op vakantie. Of je nu met je gezin op vakantie bent, als stel of met vrienden, er is altijd wel een indoor activiteit te doen die iedereen leuk vindt.


Indoor karten

Heb jij al eens regen op vakantie gehad? En wat vond jij toen gaaf om te doen? Je kunt natuurlijk ook alvast inspiratie opdoen voor je volgende vakantie als je toch in de regen zit. Kijk daarvoor eens in ons aanbod.