JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cyprus » Wat zijn de maatregelen in Cyprus? » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Cyprus

Voor het laatst bijgewerkt op 03-12-2020

Wil jij graag op vakantie naar Cyprus? Dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Cyprus voor je op een rijtje gezet.

Actueel:

Het reisadvies van Cyprus is aangescherpt naar code oranje. Nederlandse reizigers worden op dit moment niet meer toegelaten in Cyprus.

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kun je op vakantie naar Cyprus?

Nee, op dit moment worden Nederlandse toeristische reizigers niet toegelaten in Cyprus

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Cyprus?

Wanneer we wel weer op vakantie naar Cyprus mogen, dien je rekening te houden met de volgende dingen:
 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cyprus zijn mondkapjes verplicht in binnenruimtes zoals winkels, restaurants en het openbaar vervoer. Of als het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Cyprus Flight Pass

Vakantiegangers die naar Cyprus reizen moeten binnen 24 uur van te voren online de zogenoemde “Cyprus Flight Pass” invullen. De Flight Pass kun je via deze link  invullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Cyprus is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

Op vakantie naar Cyprus, wat is er open?

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Cyprus uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Cyprus:
 • Winkels en supermarkten zijn open.
 • Hotels, cafés en restaurants zijn weer open. Je moet wel aan een tafel plaatsnemen.
 • Speeltuinen en pleinen zijn weer open.
 • Je kunt weer genieten van een stranddag! Parasols staan op 4 meter afstand en ligbedjes op 2 meter van verschillende groepen.
 • Heropening van openbare bibliotheken, musea en pretparken

Wat zijn de corona maatregelen in Cyprus?

De richtlijnen in Cyprus zijn als volgt:
 • Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Schud geen handen.
 • Mondkapjes zijn verplicht (vanaf 12 jaar) in het openbaar vervoer en openbare ruimtes zoals winkels en supermarkten. Daarnaast is een mondkapje overal (binnen en buiten) verplicht als er geen afstand gehouden kan worden.
 • Bijeenkomsten moeten beperkt worden tot maximaal 10 personen.

Let op: voor het niet naleven van de richtlijnen in Cyprus kun je een boete krijgen.

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.