JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cyprus » Wat zijn de maatregelen in Cyprus? » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Cyprus

Voor het laatst bijgewerkt op 22-9-2020

Wil jij graag op vakantie naar Cyprus? Dan vind je hier alle informatie over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Wij houden dit nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Cyprus en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Cyprus.

Actueel:

Vanaf 28-8-2020 is het reisadvies voor Cyprus weer gewijzigd naar code oranje, dit betekent dat vakantie reizen naar Cyprus door de Nederlandse overheid niet worden aangeraden. Als je toch wenst te vertrekken dien je extra voorzichtig te zijn. In België heeft Cyprus wel een groen reisadvies.

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kun je op vakantie naar Cyprus?

Het is mogelijk om af te reizen naar Cyprus. Echter is het advies van de Nederlandse overheid om niet af te reizen. Wanneer dit reisadvies aangepast gaat worden, is helaas nog niet te zeggen.

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Cyprus?

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cyprus zijn mondkapjes verplicht als het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Cyprus Flight Pass

Vakantiegangers die naar Cyprus reizen moeten binnen 24 uur van te voren online de zogenoemde “Cyprus Flight Pass” invullen. De Flight Pass kun je via deze link  invullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

 • Negatieve PCR-test

Cyprus verdeeld vakantielanden onder in categorieën. Toeristen uit categorie B landen dienen maximaal 72 uur vertrek van de vlucht een Covid-19 (PCR) test af te laten nemen met een negatief resultaat. Je krijgt hier een e-mail met verdere informatie over. De gezondheidsverklaring dien je mee te nemen op reis. Als je geen test hebt gedaan, dien je deze ter plaatse af te nemen en ben je verplicht om in quarantaine te gaan totdat je het resultaat van de test hebt ontvangen. De overheid van Cyprus herziet wekelijks de indeling van de landen in de categorieën. Toeristen uit categorie A landen hebben geen test verplichtingen. Toeristen uit categorie C

 • Public Health Passenger Locator Form

Een aantal landen verplichten je om het Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Dit formulier helpt bij het achterhalen van contacten wanneer er nieuwe besmettingen worden vastgesteld bij bijvoorbeeld passagiers in een vliegtuig. Je dient dit formulier dus mee te nemen wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. Het is verplicht wanneer je vliegt via Duitsland. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  uitprinten en invullen. Om goed voorbereid te zijn, neem je dit formulier dus mee op reis!

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Onlangs is het reisadvies van Duitsland voor de provincies Noord- en Zuid-Holland aangepast naar code oranje. Je mag nog wel op doorreis in Duitsland, wat betekent dat je gewoon kunt vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Daarnaast is het verplicht om voor aankomst in Duitsland een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt het Public Health Passenger Locator Form via deze link  invullen en uitprinten.

 • Vliegen van en naar België

Indien je terugvliegt naar een van de Belgische luchthavens dien je binnen 48 uur vóór aankomst terug in België een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Deze kun je hier online invullen. Indien je deze niet invult riskeer je een boete.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Cyprus!


Op vakantie naar Cyprus, wat is er open?

In Cyprus zijn vrijwel alle faciliteiten weer toegankelijk. Hier volgt een kort overzicht met wat er open is:
 • Winkels zijn open, openbare gebouwen zijn weer toegankelijk en sportfaciliteiten mogen weer gebruikt worden.
 • Hotels, cafés en restaurants mogen weer open, mits zij strikte afstand- en hygiëneregels respecteren.
 • Speeltuinen, jachthavens en pleinen zijn weer open.
 • Toegang tot stranden en pretparken.
 • Heropening van openbare bibliotheken en musea.

Wat zijn de corona maatregelen in Cyprus?

De richtlijnen in Cyprus zijn als volgt:
 • In binnenruimtes dien je 3 meter afstand van elkaar te bewaren, in buitenruimtes is 2 meter afstand houden verplicht.
 • Schudt geen handen.
 • Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer. Daarnaast is een mondkapje overal (binnen en buiten) verplicht als er geen afstand gehouden kan worden.
 • Bijeenkomsten moeten beperkt worden tot maximaal 10 personen.
Voor het niet naleven van de richtlijnen in Cyprus kun je een boete krijgen.

Kan ik met het vliegtuig naar Cyprus?

Ja, je kunt weer met het vliegtuig naar Cyprus. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Je dient tijdens je reis een mondkapje te dragen en daarnaast kan het zijn dat je temperatuur wordt opgenomen voor vertrek. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.