JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cyprus » Wat zijn de maatregelen in Cyprus? » Prijsvrij.nl
Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Reisadvies voor Cyprus

Voor het laatst bijgewerkt op 07-05-2021

Wil jij graag op vakantie naar Cyprus? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Cyprus voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie

Op dit moment geldt er een negatief (code oranje) reisadvies voor alle bestemmingen, dus ook voor Cyprus. Dit reisadvies vanuit de Nederlandse Overheid is geldig tot half mei 2021 en bieden wij tot eind juni geen vakanties aan op onze website. Daarnaast is Cyprus momenteel in een lockdown van 26 april tot en met 9 mei en heeft het land een avondklok ingesteld vanaf 23.00 tot en met 05.00 uur.

Sinds 1 maart 2021 worden reizigers uit Nederland weer toegelaten in Cyprus maar moeten voldoen aan stricte eisen, zoals getest worden voor én na aankomst in Cyprus. Wij geven hier meer informatie over bij het kopje 'negatieve PCR-test'.

Een onvergetelijke zomer op Cyprus!

Wij hopen dat het snel weer mogelijk is om vakantie te gaan naar het veelzijdige Cyprus en kijken alvast uit naar een zorgeloze zomervakantie in 2021. Onze garanties zorgen ervoor dat jij met een gerust hart je vakantie kan boeken. 

Ben jij toen aan een andere wandeling dan bij jou door de buurt en wil je verdwalen in romantische steegjes van een authenthieke stad zoals Paphos? Of lig jij liever hele dagen op een zonnig strand? Denk dan eens aan een vakantie naar Cyprus. Dit veelzijdige eiland in de Middellandse Zee biedt alles voor een onvergetelijke zomer

Top 10 accommodaties op Cyprus

Bekijk hieronder de populairste hotels en resort op het prachtige Cyprus!

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, op dit moment worden Nederlandse toeristische reizigers toegelaten in Cyprus. Maar de Nederlandse Overheid raadt het af om naar Cyprus te vliegen als het gaat om een niet-essentiële reis.

Wanneer we wel weer op vakantie naar Cyprus mogen, dien je rekening te houden met de volgende dingen:

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cyprus zijn mondkapjes verplicht in binnenruimtes zoals winkels, restaurants en het openbaar vervoer. Of als het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Cyprus Flight Pass

Vakantiegangers die naar Cyprus reizen moeten binnen 24 uur van te voren online de zogenoemde “Cyprus Flight Pass” invullen. De Flight Pass kun je via deze link  invullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

 • Negatieve PCR-test

Cyprus verdeeld vakantielanden onder in kleurcategorieën. Toeristen uit categorie Rood, waar Nederland onder valt, dienen maximaal 72 uur vertrek van de vlucht een Covid-19 (PCR) test af te laten nemen met een negatief resultaat. De gezondheidsverklaring dien je mee te nemen op reis.

Daarnaast moet je direct bij aankomst in Cyprus nog een keer een PCR-test doen die je zelf betaalt (ongeveer € 30). Je kan dan wel naar je hotel maar moet wachten totdat je de uitslag hebt ontvangen. De overheid van Cyprus herziet wekelijks de indeling van de landen in de categorieën.

Mocht je een snel test willen doen in Cyprus dan kan je terecht bij verschillende testlocaties. Dit wordt meestal in de krant gepubliceerd en op de Cypriotische PIO website (in het Cypriotisch). Je krijgt dan een SMS binnen 24 uur. Als je van Cypriotische afkomst bent hoef je geen test te doen voordat je naar Cyprus vliegt, dan hoef je alleen bij aankomst getest te worden.

 • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland (mogelijk met enkele maatregelen). Je kunt dus wel vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Cyprus is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Cyprus uit? Momenteel is Cyprus in een lockdown van 26 april t/m 9 mei. Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Cyprus:

 • Alle niet-essentiële winkels zijn gesloten.
 • Hotels, cafés en restaurants zijn gesloten. Je kunt ook nog steeds maaltijden ophalen of laten bezorgen (afhalen is alleen tot 20.30 uur mogelijk).
 • Speeltuinen en pleinen zijn gesloten.
 • Stranden zijn mogelijk gesloten.
 • Openbare bibliotheken, musea en pretparken, sportscholen, zwembaden en vergelijkbare bedrijven zijn gesloten.

De richtlijnen in Cyprus zijn als volgt:

 • Houd minimaal 2 meter afstand van elkaar, binnenshuis geldt er een minimale afstand van 3 meter.
 • Mondkapjes zijn verplicht (vanaf 12 jaar) in het openbaar vervoer en openbare ruimtes zoals winkels en supermarkten. Daarnaast is een mondkapje overal (binnen en buiten) verplicht als er geen afstand gehouden kan worden.
 • Er is een strenge lockdown met avondklok van 21.00 tot 05.00 uur en het land is momenteel in een lockdown van 26 april 2021 t/m 9 mei 2021.

Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.