JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cyprus » Wat zijn de maatregelen in Cyprus? » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Cyprus

Voor het laatst bijgewerkt op 04-03-2021

Wil jij graag op vakantie naar Cyprus? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie en veelgestelde vragen voor een vakantie naar Cyprus voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie

Op dit moment geldt er een negatief (code oranje) reisadvies voor alle bestemmingen, dus ook voor Cyprus. Dit reisadvies vanuit de Nederlandse Overheid is geldig t/m eind maart 2021. 

Sinds 28 augustus 2020 worden reizigers uit Nederland niet meer toegelaten op Cyprus.

Een onvergetelijke zomer op Cyprus!

Wij hopen dat het snel weer mogelijk is om vakantie te gaan naar het veelzijdige Cyprus en kijken alvast uit naar een zorgeloze zomervakantie. Onze garanties zorgen ervoor dat jij met een gerust hart je vakantie kan boeken. 

Ben jij toen aan een andere wandeling dan bij jou door de buurt en wil je verdwalen in romantische steegjes van een authenthieke stad zoals Paphos? Of lig jij liever hele dagen op een zonnig strand? Denk dan eens aan een vakantie naar Cyprus. Dit veelzijdige eiland in de Middellandse Zee biedt alles voor een onvergetelijke zomer

Meer weten?

Corona testen

Lees hier voor welke bestemmingen je een PCR test nodig hebt. 

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Kun je op vakantie naar Cyprus?

Nee, op dit moment worden Nederlandse toeristische reizigers niet toegelaten in Cyprus

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Cyprus?

Wanneer we wel weer op vakantie naar Cyprus mogen, dien je rekening te houden met de volgende dingen:
 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cyprus zijn mondkapjes verplicht in binnenruimtes zoals winkels, restaurants en het openbaar vervoer. Of als het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Cyprus Flight Pass

Vakantiegangers die naar Cyprus reizen moeten binnen 24 uur van te voren online de zogenoemde “Cyprus Flight Pass” invullen. De Flight Pass kun je via deze link  invullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

 • Negatieve PCR-test

Cyprus verdeeld vakantielanden onder in categorieën. Toeristen uit categorie B landen, waar Nederland onder valt, dienen maximaal 72 uur vertrek van de vlucht een Covid-19 (PCR) test af te laten nemen met een negatief resultaat. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Cyprus hebt geboekt, betalen wij de kosten van de test. Je krijgt hier zo snel mogelijk een mail met verdere informatie over. De gezondheidsverklaring dien je mee te nemen op reis. Als je geen test hebt gedaan, dien je deze ter plaatse af te nemen en ben je verplicht om in quarantaine te gaan totdat je het resultaat van de test hebt ontvangen. De overheid van Cyprus herziet wekelijks de indeling van de landen in de categorieën. Toeristen uit categorie A landen hebben geen test verplichtingen.

 • Mocht je een snel test willen doen in Cyprus dan kan je terecht bij verschillende testlocaties. Dit wordt meestal in de krant gepubliceerd en op de Cypriotische PIO website (in het Cypriotisch). Je krijgt dan een SMS binnen 24 uur.

  • Vliegen vanaf een Duitse luchthaven

  Onlangs is het reisadvies van Duitsland aangescherpt, maar je mag nog wel op doorreis in Duitsland zonder beperkingen. Je kunt dus gewoon vliegen vanaf een Duitse luchthaven. Cyprus is ook volgens de Duitse overheid een risico-gebied, dus voor aankomst in Duitsland dien je een Public Health Passenger Locator Form in te vullen. Je kunt deze zogenaamde 'einreiseanmeldung' vinden via deze link.

 • Op vakantie naar Cyprus, wat is er open?

  Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Cyprus uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Cyprus:

   Winkels en supermarkten zijn open.
  • Hotels, cafés en restaurants zijn gesloten. Je kunt wel maaltijden ophalen of laten bezorgen.
  • Speeltuinen en pleinen zijn weer open.
  • Je kunt weer genieten van een stranddag! Parasols staan op 4 meter afstand en ligbedjes op 2 meter van verschillende groepen.
  • Heropening van openbare bibliotheken, musea en pretparken (met beperkingen).

  Wat zijn de corona maatregelen in Cyprus?

  De richtlijnen in Cyprus zijn als volgt:

  • Houd minimaal 2 meter afstand van elkaar, binnenshuis geldt er een minimale afstand van 3 meter.
  • Mondkapjes zijn verplicht (vanaf 12 jaar) in het openbaar vervoer en openbare ruimtes zoals winkels en supermarkten. Daarnaast is een mondkapje overal (binnen en buiten) verplicht als er geen afstand gehouden kan worden.
  • Er is een strenge lockdown met avondklok van 21.00 uur tot 05.00 uur.

  Top 10 accommodaties op Cyprus

  Bekijk hieronder de populairste hotels en resort op het prachtige Cyprus!

  Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.