JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cyprus » Wat zijn de maatregelen in Cyprus? » Prijsvrij.nl

Reisadvies voor Cyprus

Voor het laatst bijgewerkt op 6-7-2020

Wil jij graag op vakantie naar Cyprus? Dan vind je hier alle informatie over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Wij houden dit nauwkeurig bij zodat we je op de hoogte kunnen houden van de meest actuele informatie, de corona richtlijnen in Cyprus en de meest gestelde vragen voor een vakantie naar Cyprus.

Actueel:

Cyprus laat weer toeristen toe! De reisbeperkingen zijn opgeheven wat betekent dat we weer op vakantie naar Cyprus kunnen. Houd er wel rekening mee dat je maximaal 72 uur voor aankomst een negatieve coronatest met een gezondsheidsverklaring moet hebben afgelegd.

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

 

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Wanneer kan ik weer op vakantie naar Cyprus?

Dat kan nu weer! De grenzen zijn weer open en de maatregelingen zijn versoepeld.

Op vakantie naar Cyprus, wat is er open?

In Cyprus zijn geleidelijk aan vrijwel alle faciliteiten weer toegankelijk. Hier volgt een kort overzicht met wat er open is:
 • Winkels zijn open, openbare gebouwen zijn weer toegankelijk en sportfaciliteiten mogen weer gebruikt worden.
 • Hotels, cafés en restaurants mogen weer open, mits zij strikte afstand- en hygiëneregels respecteren.
 • Speeltuinen, jachthavens en pleinen zijn weer open.
 • Toegang tot stranden en pretparken.
 • Heropening van openbare bibliotheken en musea.

Wat zijn de corona maatregelen in Cyprus?

De richtlijnen in Cyprus zijn als volgt:
 • In binnenruimtes dien je 3 meter afstand van elkaar te bewaren, in buitenruimtes is 2 meter afstand houden verplicht.
 • Schudt geen handen.
 • Mondkapjes zijn verplicht in het openbaar vervoer. Daarnaast is een mondkapje overal (binnen en buiten) verplicht als er geen afstand gehouden kan worden.
 • Bijeenkomsten moeten beperkt worden tot maximaal 10 personen.
Voor het niet naleven van de richtlijnen in Cyprus kun je een boete krijgen.

Kan ik met het vliegtuig naar Cyprus?

Ja, je kunt weer met het vliegtuig naar Cyprus. Je dient je te houden aan de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Zij hebben protocollen opgesteld. Dit kan verschillen per luchtvaartmaatschappij en luchthaven. Let ook op aan welke regels je je dient te houden op het vliegveld van vertrek én aankomst. Je dient tijdens je reis een mondkapje te dragen en daarnaast kan het zijn dat je temperatuur wordt opgenomen voor vertrek. Zo kan iedereen weer veilig op vakantie!

Wat moet ik meenemen op vakantie naar Cyprus?

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cyprus zijn mondkapjes verplicht als het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden.

 • Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. Gezondheidsverklaring downloaden doe je via deze link. 

 • Cyprus Flight Pass

Vakantiegangers die naar Cyprus reizen moeten binnen 24 uur van te voren online de zogenoemde “Cyprus Flight Pass” invullen. De Flight Pass kun je via deze link  invullen. Om helemaal goed voorbereid op vakantie te gaan kun je het formulier hier  downloaden en schriftelijk invullen zodat je het altijd bij hebt. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

 • Negatieve PCR-test

Cyprus verdeeld vakantielanden onder in categorieën. Toeristen uit categorie B landen, waar Nederland onder valt, dienen maximaal 72 uur vertrek van de vlucht een Covid-19 (PCR) test af te laten nemen met een negatief resultaat. Als je bij Prijsvrij een vakantie naar Cyprus hebt geboekt, betalen wij de kosten van de test. Je krijgt hier zo snel mogelijk een mail met verdere informatie over. De gezondheidsverklaring dien je mee te nemen op reis. Als je geen test hebt gedaan, dien je deze ter plaatse af te nemen en ben je verplicht om in quarantaine te gaan totdat je het resultaat van de test hebt ontvangen. De overheid van Cyprus herziet wekelijks de indeling van de landen in de categorieën. Toeristen uit categorie A landen hebben geen test verplichtingen.

Als je alles hebt, ben je helemaal klaar voor jouw vakantie in Cyprus!

Prijsvrij doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.