JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Reisadvies Cyprus » Wat zijn de maatregelen in Cyprus? » Prijsvrij.nl

Top 10 accommodaties op Cyprus

Bekijk hieronder de populairste hotels en resort op het prachtige Cyprus!

Reisadvies voor Cyprus

Voor het laatst bijgewerkt op 14-10-2021

Wil jij graag op vakantie naar Cyprus? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus, zodat je weet wat je allemaal kunt verwachten tijdens jouw vakantie. Om het makkelijk te maken hebben wij de meest actuele informatie voor een vakantie naar Cyprus voor je op een rijtje gezet.

Actuele informatie

De kleurcode voor het betoverende Cyprus staat momenteel op code geel. Dit betekent dat je op vakantie kunt!

Een onvergetelijke vakantie op Cyprus!

Ben jij toen aan een andere wandeling dan bij jou door de buurt en wil je verdwalen in romantische steegjes van een authentieke stad zoals Paphos? Of lig jij liever hele dagen op een zonnig strand? Denk dan eens aan een vakantie naar Cyprus. Dit veelzijdige eiland in de Middellandse Zee biedt alles voor een onvergetelijke vakantie! 

Meer weten?

Corona-voucher

Lees hier meer over hoe je kan boeken met de corona-voucher.

Nederland Wereldwijd

Check de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over geboekte vakanties

Wat zijn de meest gestelde vragen?

Ja, je kunt op vakantie naar Cyprus! De kleurcode is geel en dit betekent dat je op vakantie mag van de Nederlandse Overheid.

Voordat je op vakantie gaat naar Cyprus, dien je rekening te houden met de volgende dingen:

 • Mondkapjes

Een mondkapje moet tijdens je reis op verschillende plekken worden gedragen. Daarom is het aan te raden om meerdere mondkapjes mee te nemen als je op reis gaat. Zo dien je bij alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavens mondkapjes te dragen. In Cyprus zijn mondkapjes (vanaf 12 jaar) verplicht in binnenruimtes zoals winkels, restaurants en het openbaar vervoer. Of als het niet mogelijk is om 2 meter afstand te houden.

 • Heenreis naar Cyprus

Cyprus Flight Pass

Vakantiegangers die naar Cyprus reizen moeten binnen 48 uur van te voren online de zogenoemde “Cyprus Flight Pass” invullen. De Flight Pass kun je online invullen. Dit is om te achterhalen met wie je in contact bent geweest als er nieuwe besmettingen worden vastgesteld.

Bewijs van vaccinatie

Ben je volledig gevaccineerd of langer dan 14 dagen geleden met het Janssen vaccin? Dan mag je Cyprus binnen zonder in quarantaine te gaan of een test af te leggen. Let op: ook al ben je gevaccineerd, het is toch mogelijk dat je bij aankomst een PCR-test moet doen.

Bewijs van herstel van COVID-19

Je kunt ook het land inkomen als je een bewijs van herstel van het virus kunt laten zien. Deze verklaring moet laten zien dat je niet langer dan 6 maanden geleden van het virus bent hersteld. Ook met een bewijs van herstel is het mogelijk dat je een PCR-test moet doen bij aankomst.

Negatieve PCR-test

Ben je niet volledig gevaccineerd of heb je geen bewijs van herstel, dan kun je Cyprus binnenkomen met een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen test af te leggen. Cyprus verdeeld vakantielanden onder in kleurcategorieën. Toeristen uit categorie rood, waar Nederland onder valt, zijn verplicht nog een test doen bij aankomst in Cyprus (je betaalt de kosten zelf, circa €19) en moeten het resultaat dan afwachten in quarantaine. Dit duurt meestal 3 a 5 uur en je kunt de uitslag dan hier vinden.

Je kunt het Digitaal Corona Certificaat (DCC) gebruiken om aan te tonen dat je negatief bent getest. Deze kun je aanmaken in de Corona Check app. Helaas kun je niet met je gele vaccinatieboekje terecht in Cyprus.

 • Terugreis naar Nederland

Gezondheidsverklaring Nederland

Veel luchtvaartmaatschappijen verplichten je om een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze krijg je vaak aangereikt op het vliegveld, maar Prijsvrij raadt aan om deze alvast in te vullen voor je thuis vertrekt. De gezondheidsverklaring downloaden kan je online doen.

  Coronabewijs

  Alle reizigers vanaf 12 jaar die terugreizen naar Nederland uit een gebied met code 'geel' moeten een coronabewijs laten zien. Voor de PCR-test geldt dat je dit maximaal 48 uur voor vertrek moet doen en voor de antigeentest maximaal 24 uur. Je doet daarom een test op bestemming en dit kan op de volgende testlocaties in Cyprus. Als je bent gevaccineerd of kunt een bewijs van herstel laten zien kun je je CoronaCheck-app gebruiken. Om goed voorbereid terug te gaan naar Nederland doe je de reizentijdenscorona check en zie wat er voor jouw vakantie geldt.

  • Vliegen vanaf Duitsland

  Vliegen vanaf Duitsland naar je vakantiebestemming? Dat is gewoon mogelijk. Voor je vlucht naar en van Duitsland hoef je jezelf niet te registeren (mits je in een hoogrisicogebied was) en is een negatieve test alleen verplicht als je niet bent gevaccineerd of geen bewijs van herstel kunt laten zien (geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar). Wij raden aan om een coronabewijs bij te hebben. Voordat je van een Duitse luchthaven vliegt, kijk even vanaf welke luchthaven je vertrekt en wat de maatregelen op bijvoorbeeld Dusseldorf, Weeze en Keulen zijn.

  • Vliegen vanaf België

  Wil je op vakantie naar Cyprus en vliegen vanaf België? Dat is mogelijk. Alle reizigers (vanaf 12 jaar) dienen binnen 48 uur voor vertrek een Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Het invullen van dit formulier geldt zowel voor de heen- als terugvlucht. Het formulier kun je online invullen. Kinderen t/m 12 jaar worden geregistreerd op het formulier van de ouders. Als bewijs ontvang je een QR-code die je bij check-in en/of boarding moet vertonen. Meer informatie over het PLF formulier vind je hier.

  Als je via België naar Cyprus reist, dienen alle reizigers (van 12 jaar en ouder) op de heenreis een negatieve coronatest bij zich te hebben. Als je volledig gevaccineerd bent is dit niet nodig.

  Let op: België hanteert een andere definitie bij de kleurcodes van de reisadviezen (oranje in België is geel in Nederland) en wellicht ook andere inreisbeperkingen. Het kan dus zijn dat je bij terugkomst op een Belgische luchthaven in sommige gevallen een negatieve coronatestuitslag bij je dient te hebben, terwijl dit bij terugkomst op een Nederlandse luchthaven misschien niet nodig is. Controleer daarom altijd op de website van de Belgische overheid wat van toepassing is voor jouw vakantie. Bekijk ook de maatregelen voor de luchthaven waar jij vandaan gaat vliegen zoals Brussel, Brussel Charleroi of Antwerpen.

  De richtlijnen in Cyprus zijn als volgt:

  • Houd minimaal 2 meter afstand van elkaar, binnenshuis geldt er een minimale afstand van 3 meter.
  • Mondkapjes zijn verplicht (vanaf 12 jaar) in het openbaar vervoer en openbare ruimtes zoals winkels en supermarkten. Daarnaast is een mondkapje overal (binnen en buiten) verplicht als er geen afstand gehouden kan worden.
  • Reizen tussen het noorden en zuiden van Cyprus is mogelijk maar dit is beperkt. Vraag dit altijd even na bij de luchthaven of je hotel. Het kan zijn dat je een negatieve test moet laten zien.
  • Je moet in het bezit zijn van de Cypriotische coronapas (12 jaar en ouder), ook wel een SafePass genoemd (gaat per sms). Deze pas zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld bioscopen, winkelcentra , hotels en restaurants binnen mag (dit geldt niet voor supermarkten, apotheken en buitenruimtes van openbare gelegenheden). Je kunt deze pas alleen krijgen als:
   - je volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19 (of ten minste 1 dosis hebt van minimaal 3 weken oud)
   - of je het coronavirus hebt gehad in de laatste 6 maanden en je kunt een herstelbewijs laten zien
   - of je een geldig 72-uur oude negatieve PCR-test kunt laten zien (papieren bewijs of sms-bericht)

  Hoe ziet het alledaagse leven er momenteel in Cyprus uit? Hier volgt een klein overzicht van wat er open is tijdens een vakantie in Cyprus:

  • Winkels: alle winkels zijn weer open met beperkingen maar je moet een coronapas hebben voor grote winkelcentra en winkels.

  • Horeca: de buitengedeeltes van cafés en restaurants zijn open. Ook de binnengedeeltes van restaurants en bars zijn open, maar moet je in het bezit zijn van de coronapas. Maximaal aantal personen aan een tafel is 10.

  • Toeristische accommodaties: je mag verblijven in hotels maar je moet in het bezit zijn de coronapas. Ook campings zijn weer open.

  • Speeltuinen (ook indoorspeelruimtes) en pleinen zijn open.

  • Stranden zijn open. Er moet een afstand van 4 meter zitten tussen parasols en 2 meter tussen ligbedden van verschillende groepen.

  • Overige informatie: openbare bibliotheken, musea, pretparken, sportscholen, zwembaden en vergelijkbare bedrijven zijn deels open (voor sommige plekken moet je in het bezit zijn van een coronapas). Nachtclubs zijn ook weer open (met beperkingen).

  Prijsvrij Vakanties doet er alles aan om deze pagina zo up-to-date mogelijk te houden, maar door de snelle veranderingen van de regels kunnen onjuistheden voorkomen. Prijsvrij Vakanties is niet aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Check altijd voor reservering en vertrek het actuele reisadvies op de website: Nederland Wereldwijd.