JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Stichting b.y. Kids organiseert opnieuw succesvol weekend - Prijsvrij Vakanties

Stichting b.y. Kids organiseert opnieuw succesvol weekend voor 250 kinderen in moeilijke fase

Onder andere Flemming, Leo Alkemade, Douwe Bob, Demi de Boer en Jan Lammers geven kinderen én ouders verdiende adempauze op Landal Rabbit Hill

‘s-Hertogenbosch, 4 oktober 2023 - Het Nederlandse b.y. Kids heeft voor het tweede jaar op rij een bijzonder initiatief afgerond om kinderen die midden in een lastige periode zitten of achter de rug hebben een welverdiende adempauze te bieden. Het bedrijf heeft 250 kinderen en 130 ouders de kans geboden om een betoverend weekend door te brengen in Landal Rabbit Hill te Uddel, gelegen in de buurt van Apeldoorn. b.y. Kids zet zich in voor kinderen met diverse uitdagingen, waaronder kinderen met gescheiden ouders, waarvan een ouder is overleden, kinderen met een migratieachtergrond en anderen die te maken hebben met problematiek.

 

Marc van Deursen, samen met Nienke Blaauwwiekel de initiatiefnemer achter b.y. Kids, vertelde over het weekend: "We begrijpen dat kinderen in moeilijke situaties extra steun kunnen gebruiken. Daarom hebben we b.y. Kids opgericht, om hen een onvergetelijke ervaring te bieden en hen te laten zien dat ze niet alleen zijn in hun uitdagingen. Dit is ons tweede initiatief, en we zijn trots op de impact die we tot nu toe hebben gehad."

 

Het weekend in Landal Rabbit Hill bood de kinderen en ouders de mogelijkheid om te genieten van de natuur en het spenderen van quality time met elkaar. Het hoogtepunt van het weekend was een speciaal samengesteld programma dat begon met een buffet waarbij de kinderen en volwassenen samen konden genieten van heerlijke maaltijden. Vervolgens werden de kinderen aangemoedigd om sportclinics te volgen, onder leiding van professionele instructeurs. Het doel was om de kinderen sneller contact met andere kinderen te laten leggen, waar door sport vaak gemakkelijker gaat Daarnaast is het ook een goede manier om energie kwijt te kunnen.

   

Een van de hoofddoelen van het weekend was om de kinderen kennis te laten maken met andere kinderen in eenzelfde situatie. De aanwezigheid van Expertisecentrum Kind en Scheiding en Villa Pinedo heeft hier enorm bijgedragen aan de realisatie voor de kinderen dat zij er niet alleen voor staan en dat, indien ze hier behoefte aan hebben, er ook professionele hulp aanwezig is. Daarnaast was het voornemen om voor de ouders een weekend te creëren waar zij de volledige aandacht op hun kinderen konden hebben. Dit heeft b.y. Kids gerealiseerd door de ouders volledig te ontzorgen.

 

De speciale gasten van het weekend, onder wie Jan Lammers, Douwe Bob en Demi Boer, namen ruim de tijd om de kinderen te vermaken en inspireren. Met persoonlijke verhalen en met hun optredens brachten ze de kinderen en volwassenen in vervoering en zorgden voor een ontspannen en enerverend weekend.

 

Nienke Blaauwwiekel, Hoofd Communicatie van stichting b.y. Kids, benadrukte het belang van dergelijke initiatieven: "De kracht van samenzijn en verbondenheid kan niet worden overschat, vooral voor kinderen die te maken hebben met uitdagende omstandigheden. Onze stichting is vastberaden om een positieve impact te blijven maken in het leven van deze kinderen en hun gezinnen. Als kind van gescheiden ouders woon je vaak in twee verschillende huizen. Twee verschillende bedden, twee kledingkasten, twee verschillende ritmes. Tijdens dit weekend wilden wij deze kinderen hun eigen huis geven. Een plek waar ze niet tussen papa en mama hoefden te reizen en waar zij voor één weekend de baas waren."

 

Het succes van b.y. Kids is mede te danken aan de vrijwilligers van Prijsvrij, KIES en Villa Pinedo die zich belangeloos hebben ingezet om dit weekend mogelijk te maken. Ook gaat er dank uit naar de sponsors, onder wie Prijsvrij, Jumbo Supermarkten en Landal Green Parks.

 

Voor meer informatie over b.y. Kids en toekomstige initiatieven kunt u terecht op hun website bykids.nl of neem contact op met Nienke Blaauwwiekel, n.blaauwwiekel@prijsvrij.nl of 085 208 5551.