JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Leukste plaatsen voor een vakantie Cyprus » Prijsvrij.nl

Ontdek de leukste plaatsen voor een vakantie op Cyprus

Auteur: Trix   Gepubliceerd op: 15-11-2021

Ben je gek op het Griekse en Turkse vakantieleven, maar wil je een keer een andere vakantie dan aan de Turkse Rivièra of op de Griekse eilanden? Dan is Cyprus perfect voor jouw volgende zonvakantie. Want zon hebben ze op Cyprus! Je vindt er verschillende grote plaatsen met heerlijke accommodaties, zoals Ayia Napa, Limasol en Paphos, vanuit waar je leuke dingen kunt ondernemen en prachtige highlights kunt bezoeken. Daarom zetten wij vandaag de leukste vakantieplaatsen in het Cypriotische zonnetje. Ga je mee op ontdekkingstocht?

Duik naar de onderwatergrotten van Ayia Napa

Ayia Napa staat bekend als echte feestbestemming op Cyprus, omdat het over superveel leuke bars en clubs beschikt. Maar wist je dat je hier ook één van de mooiste stranden van Cyprus vindt? Ga naar Nissi Beach voor een levendig strandleven, of juist naar Markonissos Beach voor wat meer rust. Maar ook onderwater is er ontzettend veel moois te ontdekken, zoals de onderwatergrotten die je voornamelijk aan deze oostkust van het eiland vindt. Breng ook zeker een bezoekje aan de graftombes van Makronissos. Deze archeologische graven zijn echt een must-see tijdens jouw vakantie op Cyprus!

Hoteltip: Napa Mermaid Suites****


Brug van Geliefden bij Ayia Napa

Cultuur in Limasol

De grootste kuststad van Cyprus is Limasol, wat nog steeds een dienst doet als belangrijke havenstad. Het is een populaire vakantiebestemming voor veel toeristen, en dit is zeker niet zonder reden! Door de ligging aan de Baai van Akrotiri aan de Middellandse Zee heeft een heerlijk klimaat en er is veel levendigheid door de handel die via de haven binnenkomt. Bezoek de oude haven met allerlei leuke restaurantjes aan het water, maar bezoek ook zeker de prachtig historische binnenstad van Limasol. En de cultuurliefhebbers mogen het kasteel van Limasol zeker niet overslaan, dit is een museum met allerlei tentoonstellingen over de rijke cultuur en geschiedenis van het eiland Cyprus.

Hoteltip: Atlantica Miramare Beach Resort****


Vissersboten in de oude haven van Limasol

Ga voor schoonheid Paphos

Volgens de oude legenden zou de Griekse godin van de schoonheid, Aphrodite, bij de Rots van Paphos uit de zee zijn geboren. Dit is dus dé place to be om wat van deze schoonheid mee te pakken en je in hetzelfde water onder te dompelen. Ook vind je in Paphos een schitterend kasteel om te bezoeken en geniet je in het historische centrum van leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Op en top vakantie als je het ons vraagt.

Hoteltip: Louis Phaethon Beach****


Rots van Aphrodite in Paphos

Hebben wij je een beetje op weg geholpen op het gebied van leuke plaatsen op Cyprus? Yes! Dan is net nu tijd voor nog meer vakantie voorpret, en wel door het boeken van een heerlijke accommodatie. Je vindt er alles – van gezellige familiehotels tot luxe resorts – dus er is voor iedereen een heerlijke home away from home te vinden.