JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Slim je koffer inpakken? Tips & tricks » Prijsvrij.nl

Slim je koffer inpakken

Auteur: Esther  Gepubliceerd op: 26-03-2024


Heb jij ook altijd wat moeite om je koffer goed in te pakken? Te weinig ruimte en gekreukelde spullen? In deze blog ontdek je ingenieuze strategieën om licht te reizen, ruimte te besparen en om kreukvrij aan te komen op je bestemming, zodat je klaar bent voor elk avontuur! Benieuwd? Lees snel verder!

WHAT TO PACK?

1. Pak licht

Volg deze formule voor je kleding: drie tops voor elke bottom. (Geloof ons, je kunt wegkomen met het herhalen van broeken of rokken.) En schoenen? Beperk jezelf tot sneakers en twee paar andere schoenen: casual en gekleed. Kies de schoenen die het gemakkelijkst combineren, of er juist uitknallen om je outfit mee te veranderen. Voor een zonbestemming gaan er natuurlijk altijd slippers of espadrilles mee!

2. Kies stoffen die niet snel kreuken

Mengsels met Nylon, Lycra en Polyester komen redelijk kreukvrij uit je koffer. Als je liever natuurlijke stoffen draagt, kies dan voor wol of stretch katoen. Tip: vouwnaden vallen minder op bij geweven stoffen en prints.

3. Bereid je handbagage goed voor!

Neem een extra laagje kleding mee voor in de meestal koude vliegtuigcabine. Een tandenborstel is altijd een must en mocht je medicijnen gebruiken, is het raadzaam minstens voor 1 dag extra mee te nemen in je handbagage voor het geval je koffer later arriveert op je bestemming. Check vooraf goed wat je wel en niet kunt meenemen in je handbagage.

4. Investeer in techniek: een goede adapter!

En om een lange saaie vlucht draaglijk te maken, een comfortabele hoofdtelefoon.

HOW TO PACK?

1. Oprollen is het geheim

Kies wat je oprolt en wat je opvouwt. Maak je gebruik van een zachte tas (Duffle bag)? Dan alles oprollen!  Zo niet, dan rol je vooral gebreide items op, T-shirts en sweaters, en vouw je kleding die meer pasvorm hebben, zoals blazers en broeken.

2. Gebruik plastic zakken om kreukels te voorkomen

Hoe doe je dat? Leg een plastic zak onderop. Daarop leg je je kleding. Daar leg je nog een plastic zak bovenop. De gladde oppervlakken voorkomen grote kreukels en houden de boel glad.

3. Rangschik de inhoud van je koffer strategisch

Stop schoeisel en zware items aan de kant van de wieltjes. Dat voorkomt dat de koffer omvalt als hij rechtop staat. Bouw dan op in deze volgorde: losse spullen zoals opladers eerst, dan de opgerolde kleding, dan de gevouwen kleding, dan truien of jassen met veel volume. Stuff schoenen met sokken en vul de voorgevormde cups van je bh’s en bikini’s met ondergoed (dit voorkomt dat je voorgevormde cups gaan kreuken).

4. Haal het maximale uit de inhoud van je koffer

Stop sieraden, riemen en stropdassen (binnenste buiten opgerold) in zijvakken. Je kan oorbellen in pillendoosjes stoppen, en breekbare kettinkjes door een rietje halen, met een stukje tape aan de uiteinden.

Nog een paar tips voor het inpakken van je koffer:

  • Check altijd de afmetingen van je handbagage! Zoek een schema van de maten die gehanteerd worden door de verschillende vliegtuigmaatschappijen. Zo zit je altijd goed en sta je niet voor verassingen op het vliegveld!
  • Een harde koffer op 4 wielen is de meest comfortabele manier van reizen met een vliegtuig. Ze rijden soepel, en vallen niet om. Kies er een met een stevige handgreep, die soepel uittrekbaar is. Ook fijn als de koffer opent als een vlinder. Dat vergemakkelijkt het in- en uitpakken!
  • Label je tas met een e-mail adres, in plaats van een huisadres, zodat je makkelijker bereikbaar bent, en niemand weet waar je huis is als je er niet bent!


Ben jij er helemaal klaar voor? Je valies is nu namelijk óók al zo snel gepakt. Boek je vakantie naar de leukste zonbestemmingen zoals Ibiza of Griekenland. Ben jij liever op zoek naar een verre bestemming? Ook voor de romantische Malediven of de tropische Dominicaanse Republiek ben je hier aan het juiste adres!