JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van Prijsvrij.nl.
Tips voor een kindvriendelijke vakantie » Prijsvrij.nl

Tips voor een kindvriendelijke vakantie

Auteur: Nienke  Gepubliceerd op: 24-02-2021

Of je nou ieder jaar op vakantie met kinderen gaat of dit jaar voor het eerst,  op vakantie met kinderen vergt vooraf wat zorg en aandacht. Waar reizen we naar toe? Gaan we met de auto, of juist weer met het vliegtuig? Heb ik alles wel ingepakt en zullen de kinderen het wel naar hun zin hebben? En zo zullen er nog veel meer vragen je te binnen schieten. Geen zorgen! In dit blog lees je de nodige reistips voor een kindvriendelijke vakantie.

Reizen met je baby

Wanneer je op vakantie gaat met je pasgeboren kindje wil je natuurlijk extra voorzichtig zijn. Gelukkig bieden veel accommodaties wat extra services zodat ze niets te kort komen. Zo staan de babybedjes al voor je klaar wanneer je aankomt. Dat scheelt jou een hoop gesjouw. Sommige hotels gaan verder en hebben zelfs hele babypakketten welke (soms tegen vergoeding) geleend kunnen worden. In deze babypakketten zit bijvoorbeeld een babybedje, klamboe, flessenwarmer en een kinderstoel. Dit is natuurlijk heel handig wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat en je niet alles kunt meenemen. Wil je gebruik maken van een babypakket? Lees dan na in de tekst hoe deze kan worden bijgeboekt.

Ook zijn er een hoop hotels die een oppasservice aanbieden. Ideaal als je een dag samen op avontuur wil of een avondje romantisch wilt dineren.

Reizen met jonge kinderen

Wanneer je kinderen wat ouder zijn ontpoppen ze zich vaak als echte waterratten tijdens de vakantie. Een speciaal kinderzwembad biedt dan een goede uitkomst. De kinderen vermaken zich prima de hele dag in het zwembad vaak met leuke speeltoestellen. Sommige hotels hebben zelfs een speciaal waterpark waar veel leuke en spannende glijbanen bijstaan. Bij iedere glijbaan staat een aparte begeleider om er voor te zorgen dat de kinderen zich niet bezeren en ze onbezorgd een leuke dag kunnen hebben.

Camping Villa Fabulous

Reizen met oudere kinderen

Naar mate de kinderen ouder worden, kan het lastig zijn een geschikte vakantie te vinden. Toch zijn er enkele hotels die speciale teen-clubs hebben waar de oudere kinderen zich ook prima de hele dag (en avond) kunnen vermaken. In de vakantieperiode worden er voor de leeftijd tussen 13 en 17 jaar speciale programmas aangeboden.

Faciliteiten speciaal voor kinderen

Het hebben van een Nederlandstalige kinderclub of animatieteam komt steeds vaker voor. Niet alleen in Turkije, maar ook op de Canarische Eilanden, Spanje of Griekenland hebben hotels met een speciale Nederlandstalige kinderclub. De kinderen maken op deze manier snel vrienden. Heeft het hotel tijdens je kindervriendelijke vakantie geen Nederlandstalige begeleiders? Maak je dan geen zorgen, voor kinderen is dit vaak geen probleem. Samen spelen kan namelijk in elke taal en ze hebben het vaak al snel naar hun zin.

Club Calimera Es Talaial

Hoteltip: Zin in een onvergetelijke vakantie? Dan is Long Beach Resort een geweldige keuze voor jong en oud. Het all inclusive resort heeft namelijk een aquapark met 10(!) glijbanen. Het resort organiseert een leuk animatieprogramma voor kids, er is een kinderbuffet, een speeltuin en nog veel meer!

Kinderkorting

Een vakantie boeken is al duur genoeg, daarom worden er voor kinderen en baby’s speciale tarieven berekend. Baby’s tot en met 1 jaar reizen vaak gratis, of tegen een kleine vergoeding mee. Voor kinderen worden vaak kinderprijzen berekend. Wanneer de kinderen in een familiekamer of op de kamers van de ouder(s) verblijft, worden speciale tarieven berekend. Wanneer je op de website van elke persoon de juiste leeftijd invult, worden automatisch de kindertarieven berekend. Heel handig, en zo weet je direct wat je moet betalen voor een kindvriendelijke vakantie met het hele gezin!


Kinderen in het water

Benieuwd naar welke hotels allemaal speciale kindertarieven hebben? Neem eens een kijkje op onze kindvriendelijke vakantiepagina. Hier vind je precies terug welke hotels speciale voorzieningen voor kinderen van iedere leeftijd hebben.