Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Portugal ×
  • Algarve ×
Heb je een vraag?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:

De Algarve is een regio in het uiterste zuiden van Portugal. Deze regio staat bekend om de prachtige stranden en bijzondere kliffen. Het heerlijke klimaat zorgt er voor dat de temperatuur in de zomers niet te ver oploopt en de winters niet te koud worden. Om deze reden is de Algarve dan ook een populaire vakantieregio die het hele jaar door bezocht wordt. De bekendste badplaats van deze regio is Albufeira. Deze plaats wordt in het hoogseizoen door vele jongeren bezocht. Naast de vele stranden kent deze regio ook veel historie en natuur. Cabo de São Vicente is een van de must see's. Dit is het meest zuidelijke puntje van Europa. Hier geniet je van immense kliffen en ruïnes van een klooster.

Lees meer

Populaire vakanties Algarve

Algarve - Kuststreek met imposante rotsformaties

De Algarve is een bij Nederlanders zeer populaire vakantiebestemming. De regio grenst in het noorden aan de Portugese regio Alentejo, in het oosten aan Spanje en in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van de Algarve is Faro. Door een nieuwe opdeling van het land in districten in plaats van regio’s, wordt de vakantiebestemming Algarve ook wel het district Faro genoemd.

Steden en dorpen in de Algarve

Belangrijke steden in de Algarve zijn behalve Faro, ook Albufeira, Lagos, Portimão (Praia da Rocha), Monte Gordo en Vilamoura. Het landschap van de Algarve kent kilometerslange stranden en imposante lagunes ten oosten van de stad Faro. Terwijl aan de andere kant van de stad met name indrukwekkende rotsformaties het landschap bepalen. Achter de kust bestaat de Algarve in het binnenland voornamelijk uit bossen en heuvels. En waar je deze indrukwekkende landschap onder andere kunt bewonderen is in een van de vele pittoreske dorpen, zoals Armacao de Pera, Carvoeiro, Praia do Vau en Praia da Luz.

Bezienswaardigheden aan de Algarve

Belangrijke bezienswaardigheden vind je in Loulé, met vele overblijfselen uit de Moorse tijd. In Silves wordt je de adem ontnomen door de prachtige kathedraal en Cabo de São Vicente vormt het meest zuid westelijke puntje van het vasteland van Europa. Daarnaast ligt in de regio het Parque Natural da Rio Formosa, een schitterend natuurreservaat. Ook golfliefhebbers komen tijdens hun vakantie niets te kort, door de vele golfcourses die de Algarve kent.

Het weer in de Algarve

Omdat de Algarve zo zuidelijk ligt, is het hele jaar rond fijn weer. Het mediterrane klimaat zorgt voor warme zomers van 26 graden tot milde wintermaanden. Niet voor niets kiezen veel mensen er voor in de winter naar de Algarve te vluchten. In december, januari en februari zal het niet kouder worden dan 10 graden. Echter met een fijn zonnetje kunnen de temperaturen snel oplopen. Met ruim 3000 zonuren per jaar is dit een van de zonnigste regio's van Europa!

Blog

 • Foto
  5 tips tijdens je vakantie Algarve
  25 februari 2021

  Samen met vrienden op vakantie? Overwinteren? Of ben jij op zoek naar een leuke zomervakantie met je gezin? De Algarve is zo’n veelzijdige bestemming dat het hier allemaal kan. Bekijk de 5 highlights van de Algarve en kom erachter wat je écht niet moet missen!

  5 tips tijdens je vakantie Algarve
 • Foto
  De beste plekken van de Algarve
  05 februari 2021

  Vakantie Algarve boeken? Dan kun jij deze blog niet overslaan! De Algarve is dé ideale plek voor een vakantie. Wij vertellen jou over de 5 plekken die jij niet mag missen.

  De beste plekken van de Algarve
 • Foto
  Waarom de Algarve? Charmant en sfeervol!
  02 februari 2021

  Een vakantie naar de Algarve staat garant voor een geweldige tijd. Wil jij ook de meest charmante plekjes en stranden ontdekken tijdens jouw vakantie?

  Waarom de Algarve?