Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Frankrijk ×
Een vraag over deze reis?
Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met
ons op:
085 2085 551 lokaal tarief
  • Helaas bieden wij op dit moment geen accommodaties aan in jura.
    Bekijk onze beschikbare accommodaties in Frankrijk:

Frankrijk blijft het favoriete vakantieland van veel Nederlanders. Dit uitgestrekte land biedt veel moois in de verschillende regio’s. Zo vind je veel natuur en rust in Normandie en liggen er veel moderne steden aan de zee in de Provence. Niet alleen is Frankrijk populair voor zonvakanties. Ook voor wintersportvakanties wordt dit land goed bezocht. Het heerlijke weer en de voortreffelijke cuisine maken Frankrijk een uitstekend vakantieland. Tijdens jouw vakantie mag hoofdstad Parijs eigenlijk ook niet overgeslagen worden. Beklim de Eiffeltoren en bekijk de Mona Lisa in het Louvre. Zie jij jezelf al liggen op een van de stranden aan de Côte d'Azur of lange bergwandelingen maken door de Franse Alpen? Frankrijk is geschikt voor alle soorten vakanties!

Lees meer

Populaire vakanties Frankrijk

Waar op vakantie in Frankrijk?

Frankrijk is een enorm groot land met grote verschillen per regio. Ga jij voor een skivakantie in de bergen of liever een tropische vakantie aan het strand? Hieronder vind je de populairste regio’s om je vakantie door te brengen in Frankrijk:

Dordogne

Deze regio behoort tot de drukstbezochte regio’s van Frankrijk. Met erg veel verschillende vakantiehuizen en campings vind je in deze regio altijd een onderkomen dat bij je past! De stad Sarlat is absoluut een uitstapje waard. Hier vind je een gezellige markt en kun je uren dwalen door de historische straatjes.

Ile de France

Dit is een van de kleinere regio’s. De meest bezochte stad in deze regio is direct ook de best bezochte stad van heel Frankrijk, Parijs! De stad van de liefde. Met vele toeristische attracties als de Eiffeltoren, Disneyland Parijs, het Louvre en de Notre Dame. Je kunt natuurlijk ook deze stad bezoeken op de heen- of terugweg van jouw vakantiebestemming. Ook zijn de steden Evry en St. Denis de Basilique een bezoekje waard!

Côte d’Azur

Deze kustregio is ook een zeer populaire vakantieregio in Frankrijk. De bekende badplaatsen Nice, Cannes en Saint-Tropez zijn stuk voor stuk een bezoek waard! Ook zou je de onafhankelijke, luxueuze staat Monaco kunnen bewonderen. Met vele dure jachten, enorme casino’s en luxe auto’s kijk je je ogen uit. Vergeet niet een volle portemonnee mee te nemen. De prijzen liggen hier een stuk hoger dan in de rest van Frankrijk!

Een autovakantie naar Frankrijk

Frankrijk is het perfecte land om relaxt met de auto heen te rijden. Vanaf Utrecht is het slechts 6,5 uur rijden naar Normandië. Wil je verder Frankrijk in, bijvoorbeeld naar de Dordogne dan zit je al snel aan 10 uur reistijd. Veel mensen plannen dan ook onderweg een tussenstop in zodat zij deze etappe in 2, of meerdere dagen kunnen afleggen. Het is belangrijk om van te voren rekening te houden met de vele tolwegen die je in Frankrijk zult tegenkomen. Ook voor jouw autovakantie naar Frankrijk zit je bij Prijsvrij.nl op de juiste plek. 

Handige informatie voor jouw vakantie naar Frankrijk

Je vraagt je vast af of er nog dingen zijn waar je rekening mee moet houden voor jouw vakantie naar Frankrijk. Het is handig om te zorgen dat je een woordenboek of een vertaalapp bij je hebt. In veel gebieden in Frankrijk spreken mensen namelijk geen, of zeer beperkt Engels. Mocht jouw Franse woordenschat niet zo groot zijn is zo’n app een prima alternatief! Daarnaast is het bij een autovakantie handig om de regels van Frankrijk goed door te nemen. Ieder land hanteert eigen (verkeers)regels en deze kunnen soms behoorlijk afwijken!


Frankrijk is een heerlijk land, maar ook een goedkope vakantiebestemming om een aantal weken door te brengen! De meeste mensen gaan ongeveer 8 dagen op wintersport, terwijl een zonvakantie naar Frankrijk gemiddeld 2 à 3 weken mag duren! Kijk dus vooral wat bij jou past, hoe ver je bereid bent te reizen en welke regio het beste bij jouw wensen past!