Het weer in… de Canarische Eilanden

Van plan om naar de Canarische Eilanden te gaan? Of heb je inmiddels al je vakantie naar een van de Canarische Eilanden geboekt? Het is natuurlijk wel handig om wat meer te weten over het klimaat en weer Canarische Eilanden.

Weer Canarische Eilanden - Zonnig weer

Over het algemeen zijn alle vier de eilanden geschikt voor zonnige strandvakanties, maar toch verschillen de eilanden van elkaar. Op sommige eilanden is er zelfs een duidelijk verschil zichtbaar tussen het noorden en het zuiden, of tussen het binnenland en de kuststreken. Hieronder lees je per eiland informatie over het weer zodat ook jij een kenner wordt als het gaat over het weer op de Canarische Eilanden!

Weer Tenerife

Tenerife is natuurlijk een fantastisch eiland voor een heerlijke zonvakantie, maar wat weten we verder over het weer in Tenerife? Het eiland is in te delen in Noord en Zuid Tenerife met ieder zijn eigen kenmerken. In het noorden van Tenerife liggen de temperaturen wat lager en is er iets meer regen en bewolking. Dit heeft als gevolg dat de natuur daar iets groener is dan in het zuiden van Tenerife.

Het zuiden van Tenerife kent net iets meer zonne-uren en er valt minder neerslag over het hele jaar gezien. Hier bevinden zich dan ook de meest populaire badplaatsen, zoals Costa Adeje, Playa de las Americas en Los Gigantes.

Weer Canarische Eilanden - Klimaat Tenerife
Klimaat van Tenerife

Weer Gran Canaria

Gran Canaria behoort tot de meest zonzekere bestemmingen in Europa. Ook op dit eiland geldt dat er in de wintermaanden meer kans is op regen dan in de zomermaanden. Het fijne aan Gran Canaria is dat het een constante zeetemperatuur heeft, waardoor het ook in de wintermaanden een fijne strandbestemming is. De hoger gelegen gebieden in het binnenland zijn vaak een stukje koeler dan de kustgebieden.

Weer Canarische Eilanden - Klimaat Gran Canaria
Klimaat van Gran Canaria

Weer Lanzarote

Lanzarote heeft meer dan driehonderd droge dagen per jaar en haalt bijna altijd ten minste de 20 graden op het warmste moment van de dag. Met weinig regenval en veel zonzekerheid is Lanzarote een echte strandbestemming.

Zoals in de afbeelding hieronder te zien is valt de meeste regen van oktober tot en met april. Op sommige plaatsen voel je minder van de wind, waardoor het voelbaar warmer kan zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Puerto del Carmen.

Weer Canarische Eilanden - Klimaat Lanzarote
Klimaat van Lanzarote

Weer Fuerteventura

De naam Fuerteventura betekent ook wel ‘sterke wind’. Zoals de naam al doet vermoeden kent het eiland een constante wind, waardoor de temperatuur vrijwel altijd aangenaam is.  In de zomermaanden is de kans op neerslagen het kleinst. Mocht het toch regenen dan zijn het vaak kleine hoeveelheden. In de wintermaanden is er iets meer kans op regen en liggen de temperaturen ook wat lager. Fuerteventura voelt zelden benauwd aan en heeft de ideale temperatuur voor een heerlijke strandvakantie.

Weer Canarische Eilanden - Klimaat Fuerteventura
Klimaat van Fuerteventura
Vakantie Canarische Eilanden?

Heb je al een eilandkeuze kunnen maken aan de hand van bovenstaande informatie? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk kijken welke accommodaties daar zijn! Hieronder kun je jouw favoriete eiland of plaats aan klikken en lekker wegdromen bij de mooie hotels en bungalowcomplexen op dat eiland.

    Eiland                          Plaatsen
    Tenerife Costa Adeje, Playa de las Americas, Puerto de la Cruz, Los Cristianos
    Gran Canaria Playa del Ingles, Maspalomas, Puerto Rico
    Lanzarote  Puerto del Carmen, Playa Blanca, Costa Teguise
    Fuerteventura  Costa Calma, Corralejo, Caleta de Fuste, Jandia

Bronnen: klimaatinfo.nl, WorldWeatherOnline.com

Lees ook

  • Canarische Eilanden: welk eiland past bij jou?Canarische Eilanden: welk eiland past bij jou? Dat de Canarische Eilanden immens populair zijn als vakantiebestemming weten we inmiddels wel. De aangename temperatuur en de fijne stranden zijn favoriet bij vele zonaanbidders. Maar ken […]
  • Transfertijden Canarische EilandenTransfertijden Canarische Eilanden De Canarische Eilanden zijn bereikbaar binnen 5 uur vliegen vanaf Nederland. Eenmaal aangekomen wil je natuurlijk zo op de eindbestemming zijn. De transfertijden zijn daarom belangrijk om […]
  • Canarische eilanden: 10 populaire hotelsCanarische eilanden: 10 populaire hotels Een beetje zoeken naar een leuke accommodatie levert al snel vele resultaten op en een keuze maken is zo makkelijk nog niet, dus leek het ons een goed idee om je een handje te helpen […]

Reacties

reacties