Vakantie Sri Lanka; de groene parel van Azië

De scheurkalender gaf 21 september aan en dit betekende maar 1 ding: koffers in de auto en snel naar Düsseldorf voor onze vakantie Sri Lanka! Vanaf de luchthaven Düsseldorf heb je verschillende voordelige mogelijkheden aan om naar Azië te vliegen en hier hebben we dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Combinatie reis Sri Lanka

Een vakantie Sri Lanka biedt ontzettend veel mogelijkheden aan om te bezoeken. Dit kan door middel van een pakketreis, backpacken of een doorreis. Wij hebben onze pakketreis gecombineerd met een 3-daagse backpack reis zodat we optimaal van dit eiland konden genieten.

Verblijf in Bentota

Ons vaste verblijf was gelegen in de badplaats Bentota, dit is een plaatsje zo’n 65 kilometer onder de hoofdstad Colombo en is gelegen aan de Bentota rivier die zich mengt met de Laccadive zee (behoort tot de Indische Oceaan). Deze combinatie van rivier en zee maakt de badplaats dan ook erg bijzonder en populair onder de vakantiegangers. Wij verbleven in hotel Avani Bentota en dit hotel is dan ook zeker een aanrader voor degene die rust, luxe en ontspanning zoeken.

Vakantie-Sri-Lanka-Collage

 

De groene parel?

Na twee dagen vol zon, rust en ontspanning kregen we te maken met de moesson. Hier hadden we rekening mee gehouden toen we onze reis gingen plannen maar zoveel regen (48 uur lang!) hadden we echt nog nooit gezien. Hierdoor ben je genoodzaakt om te gaan improviseren met je dagen en hadden we besloten om de havenstad Galle te gaan bezoeken. In deze havenstad vindt je het Nederlandse fort die tijdens de tsunami van 2004 stand heeft gehouden. Ook vindt je ook vele Nederlandse toeristen en backpackers terug.Vakantie-Sri-Lanka-1

Backpacken in Sri Lanka

Onze eerste week zat er alweer op en toen moest het leukste nog gaan beginnen! Onze 3-daagse backpack tocht werd een feit. Midden in de nacht werden we opgehaald door onze privé chauffeur die ons 3 dagen zou begeleiden. Onze eerste stop was Sigiriya, één van de zeven plaatsen in Sri Lanka die op het Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Midden in Sigiriya staan de Leeuwenrots, die volledig met trappen te beklimmen is. Zorg dat je genoeg water bij hebt en stevige schoenen aantrekt wanneer je deze tocht wil gaan maken! Na een paar uur klimmen bereik je een uitzicht die ik voor geen goud had willen missen.

Na een nacht te hebben doorgebracht in een backpackers hotel werden we weer ’s ochtends vroeg opgehaald om onze trip voort te zetten. Onze volgende stop was in Polonnaruwa, de tweede koningsstad van Sri Lanka. In deze stad heb je diverse mogelijkheden om alle tempels en paleizen te bezichtigen. Aangezien wij beschikten over een chauffeur bracht deze ons naar alle bezienswaardigheden. Toevallig bezochten wij deze plaats op 3 oktober. In Sri Lanka is deze dag erg speciaal want dit is ‘De dag van het kind’. Op deze dag worden er vanuit diverse scholen tripjes georganiseerd en gaan staat de kind volledig in het daglicht.

vakantie-sri-lanka-collage-2

In mooie jurken, kleren en schoenen kwamen we dan ook vele groepen kinderen tegen die dag in Polonnaruwa. Echter hadden de kinderen geen oog meer voor de bezienswaardigheden maar waren mijn vriend en ik een heuse attractie geworden. Door onze blanke huid, blonde haren, blauwe ogen en sproeten vonden de kinderen ons helemaal geweldig. Na een dag vol bezichtigen van tempels en ruïnes werd onze reis verder gezet naar de levendige stad Kandy.

Olifanten in Sri Lanka

Na een dansshow en een goede nachtrust in Kandy ging dan onze laatste dag van het backpack avontuur in. Onze chauffeur bracht ons naar het Olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier leven meer dan 200 verwaarloosde olifanten die worden verzorgd door meer dan 100 vrijwilligers. In plaats van olifanten ritjes maken kun je hier de olifanten van
dichtbij voeren en wassen zonder dat ze aan een ketting vastzitten.

Vakantie-Sri-Lanka-2Stipt om 9:00 uur en 14:00 uur worden ze gevoerd. Voor één euro mag je een eigen fruitmandje kopen en kun je ze op deze manier voeren. Je hebt ook de mogelijkheid om voor twee euro de babyolifantjes melk te geven. Na het eten is het tijd voor een wasbeurt. Alle olifanten worden in een rij naar rivier gebracht die onderaan het dorpje Pinnawela ligt. Deze gebeurtenis is indrukwekkend om te zien.

De olifanten worden namelijk door de normale straten van Pinnawela geleidt zodat ze naar de rivier kunnen lopen. Politieagenten houden het verkeer staande zodat deze groep olifanten rustig kan doorlopen naar de rivier. Nadat alle olifanten zijn gearriveerd worden ze door alle vrijwilligers grondig gewassen. Wanneer alle olifanten rustig zijn geïnstalleerd op hun plekje mogen ook de toeristen deze grote beesten gaan wassen. Dit is een ervaring die ik iedereen zeker aanraadt! De mogelijkheid om zo dichtbij te kunnen komen en ze ook nog eens te wassen is ontzettend bijzonder. Deze dag zal ik dan ook nooit vergeten!

Hoogtepunten vakantie Sri Lanka

Kortom,  een vakantie Sri Lanka is een is heel divers en biedt voor ieder wat wils. Er is namelijk nog zoveel te bezichtigen waar wij geen tijd voor hebben gehad. Denk aan het noorden en oosten van het eiland. Een aantal hoogtepunten op een rijtje:

 • Stranden in het zuiden
 • Sigiriya
 • Polonnaruwa
 • Pinnawela
 • Kandy
 • Colombo
 • Anuradhapura
 • Galle
 • Alle plaatsen die zijn getroffen na de tsunami in 2004 (Dit zijn vooral kustplaatsen in het zuiden van het eiland)

Waarom een vakantie Sri Lanka boeken?

 • Diversiteit van het eiland, alle gewesten zijn verschillend
 • Vriendelijke bevolking
 • Prachtige stranden
 • Goede uitvalbasis voor een doorreis naar de Malediven
 • Aangename temperatuur (schommelt tussen de 25 en 35 graden Celcius)
 • De keuken van Sri Lanka
 • Culturele historie

Lees ook

 • Algarve: charmant en sfeervol genieten!Algarve: charmant en sfeervol genieten! Een vakantie naar de Portugese Algarve staat garant voor een geweldige tijd. Bij aankomst op de luchthaven Faro word je gelijk hartelijk ontvangen. Vanaf hier kan je vakantie naar de […]
 • Vakantie Mallorca, maar dan anders!Vakantie Mallorca, maar dan anders! Mallorca is de afgelopen jaren explosief gegroeid in populariteit. Steeds meer reizigers kiezen voor een vakantie Mallorca. Hoe kun je, na een eerder bezoek er toch voor zorgen dat je […]
 • 9 redenen voor een vakantie Spanje9 redenen voor een vakantie Spanje Het is je misschien wel bekend dat Spanje één van de meest favoriete vakantiebestemmingen van vele vakantiegangers is. Maar waarom is Spanje nou zo’n populaire bestemming? Wij hebben de 9 […]

Reacties

reacties