Vakantie naar Kroatie

Wanneer je aan een zomervakantie denkt, worden al gauw de landen aan de Middellandse zee genoemd. Turkije, Griekenland en Spanje behoren tot de meest bekende zomerbestemmingen. De zon schijnt er heerlijk, en de temperatuur van het water is er prima. Maar, een vakantie naar Kroatie is zeker de moeite waard! In deze blog lees je waarom.

Honderden eilandjes

Een vakantie naar Kroatië is de laatste jaren een stuk populairder geworden. Het schiereiland van Istrië is een gebied wat bij velen geliefd is. Kroatië is een compleet vakantieland waar je niet alleen met vrienden, ook met het gezin of als stel prima kunt naar toe kunt gaan. De verschillende eilanden die Kroatië rijk is geven de perfecte mogelijkheid om de boel te verkennen per boot. Vanaf de verschillende toeristische badplaatsen, kan je gemakkelijk een van de (autovrije) eilanden bezoeken.

Een helderblauwe zee is hier geen uitzondering, en daarom een perfecte plek voor snorkelaars of duikers. De laatste jaren werkt het eiland aan een werkelijke groei in het toerisme maar gelukkig blijven de prijzen nog een stuk lager dan de andere Middellandse zee bestemmingen. Je kan voor een prikkie ’s avonds uit eten en geniet voor een laag bedrag van een heerlijke cocktail langs het water.

Ongerepte natuur tijdens je vakantie naar Kroatie

Kroatië staat bekend om zijn wonderschone natuur. Een bezoek moet je daarom ook zeker aan de Plitvice parken brengen welke in het zuiden zijn gelegen. Dit natuurpark (onderdeel van UNESCO) biedt een groot en onaangetast bos aan met een aantal fraaie watervallen, rivieren en meren. Plitvice park staat bekend om zijn grote wildleven, je vindt hier nog onder andere de bruine beer. Al moet je hiervoor wel erg vroeg opstaan om een eventuele blik te aanschouwen.

De populaire badplaatsen van Kroatië bevinden zich zoals eerder vermeld rond het schiereiland Istrië. Badplaatsen zoals Pula, Rovinj, Porec en Medulin worden steeds bekender.

Kroatie10

Op vakantie naar Rovinj

Rovinj is een heerlijke badplaats ten westen van het schiereiland. Is de meeste romantische plaats rondom de Mediterraanse zee! De authentieke badplaats Rovinj heeft een autovrij centrum en is voorzien van tientallen smalle straatjes waar je gemakkelijk in kan verdwalen. Bezoek de badplaats Rovinj tussen half juli en eind augustus waardoor  je midden in het zomerfestival terecht komt. Je vindt er verschillende muziek optredens (van pop tot klassiek) andere optredens en veel gezelligheid.

Kroatie7

Of naar Porec…

Porec, de badplaats gelegen in het zuiden van het schiereiland is  in de zomer een grote gezellige drukte. Met elke avond een markt, weet je zeker dat je met leuke souvenirs thuis komt. De heerlijke Kroatische keuken moet je geproefd hebben, en Porec is bij uitstek dé plaats waar dit goed te doen is. De voordelige prijzen zorgen ervoor dat je voor weinig geld een heerlijk diner voor je hebt staan. Als afsluiter kan je een cocktail drinken in een van de beachclubs. De schitterende kustlijn met helderblauw water zorgt ervoor dat je verschillende watersporten kunt beoefenen.

Nog een dag naar Italië? Binnen een korte tijd kan je op en neer naar de romantische stad Venetië. De boot gaat vanaf Porec rechtstreeks naar Italië. Bezoek het San Marco plein en het beroemde Doganpaleis tijdens je dag naar Venetië vanaf Kroatië!

Hoe kom je er?

Kroatië is zowel met de auto als per vliegtuig te bereiken. Met de auto bereik je Kroatië binnen 1 tot 2 dagen. Met het vliegtuig kan je naar het zuiden Split vliegen vanaf Nederland en Duitsland of naar het noordelijk gelegen Pula.

Prachtige vakantie naar Kroatië

Kroatië is zoals je hierboven kan lezen een veelzijdige vakantiebestemming. Voor een heerlijke zon/zee/strand vakantie kan je over de gehele kustlijn van Kroatië terecht. Prachtige oude steden zoals Dubrovnik, Zagreb en Split geven genoeg cultuur. Ook voor prachtige natuur ben je in Kroatië aan het juiste adres. De verschillende eilandjes of het Plitvice park zorgen ervoor dat je hier het gehele jaar door kan genieten.

Nieuwsgierig geworden naar dit prachtige vakantieland? Kijk dan op onze website voor de actuele beschikbaarheid naar Kroatië en boek je vakantie vandaag nog naar dit prachtige land!

Ps. Een vakantie naar Kroatië boek je voordelig en al vanaf € 15 p.p!

Lees ook

  • Mooiste stranden van EuropaMooiste stranden van Europa Wie wil het nou niet? Wit zandstrand, met een azuur helderblauwe zee? In deze weblog nemen we je mee naar de mooiste stranden van Europa! Je zal merken dat niet alleen prachtige […]
  • Mooiste stranden van Europa om te bezoeken in 2020Mooiste stranden van Europa om te bezoeken in 2020 De zomer is nog ver weg maar je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding. Lees snel verder waar de beste en mooiste stranden van Europa zijn gelegen zodat jij weet waar jouw […]
  • De leukste stranden van EuropaDe leukste stranden van Europa De mooiste stranden van Europa hoeven niet gelijk ook de gezelligste of de leukste stranden van Europa te zijn! In deze weblog lees je alles over de leukste stranden van Europa en waar je […]

Reacties

reacties