Top 5 zomerbestemmingen 2020

Het leven is mooier als de zon schijnt en dus is het hoogtijd om je alvast voor te bereiden op jouw zomervakantie 2020! Welke bestemmingen zijn het afgelopen jaar gegroeid en waar moet je dit jaar echt naar toe? Hoe fijn is het om alvast uit te kunnen kijken naar je zomervakantie? In deze blog vind je een top 5 van bestemmingen.

Om het lezen nog wat leuker te maken onthullen we de bestemmingen via een kleine quiz. Weet jij welke letter bij welk nummer past? Zonder te spieken bij de antwoorden of op internet te kijken natuurlijk! Uit de omschrijving van een typische vakantieactiviteit kan je afleiden welke bestemming het is… ben jij een echte vakantieguru of moet je nog wat ervaring op doen? De bestemmingen zijn:

A: Analipsis, Kreta
B: Playa del Ingles, Gran Canaria
C: Albufeira, Portugal
D: El Arenal, Mallorca
E: Side, Turkije

1. Heerlijk tapas eten

Deze bestemming is en blijft natuurlijk een van de favoriete bestemmingen in de zomer. Dit eiland is het afgelopen jaar steeds meer toegenomen in bekendheid en het is echt een trekpleister voor toeristen. Vooral door de warme temperaturen en de heerlijke tapas! Je vindt er ook feestpaleizen, cafés en zelfs Nederlandse bars. Daarnaast heeft het een prachtige natuur en mooie kustlijnen.

Benieuwd naar nog meer leuke boulevards om te bezoeken? Lees dan deze blog.

2. Flaneren op het strand

De volgende bestemming staat bekend om de lange stranden en de zandduinen. Het hele jaar door ontvangt deze bestemming duizenden toeristen. Dit komt door het unieke klimaat; het hele jaar door zijn er warme temperaturen. Met natuurlijk wat uitzonderingen! Je kunt soms een stevige wind voelen, maar dat is heerlijk om af te koelen en bruin te worden.

3. Koopjesjagen  

Waar kun je nu heerlijk op koopjesjacht? Deze bestemming is daar het perfecte voorbeeld van. In de straten proberen ze je kleding en eten te verkopen, waardoor de keuze lastig wordt. Verder is de bestemming vooral bekend om de uitgestrekte zandstranden en de grote resorts waar veel toeristen verblijven. In dit plaatsje kun je ook veel overblijfselen uit de klassieke oudheid bezichtigen.

4. Sirtaki dansen in de avond

Alleen door de naam van deze dans is er waarschijnlijk al iets te veel verklapt, woepsie! Maargoed, de bestemming is een prachtig eiland met supervriendelijk personeel en een authentiek dorpje. Je komt helemaal in de sferen van het land door de muziek en het heerlijke eten. Bij deze bestemming kun je heerlijk tot rust komen aan het strand of in het zwembad.

5. Land van de gegrilde sardientjes

Deze bestemming heeft perfecte temperaturen en altijd een lekker zeebriesje. Er zijn mooie baaien met lange stranden. De heerlijke badplaatsen worden afgewisseld met schilderachtige vissersdorpjes. In dit vissersdorpje zijn er veel restaurants, winkels en is het vaak gezellig tot in de vroege uurtjes. Ook is er een mooie jachthaven.

Ben jij al eens naar een van deze bestemmingen geweest? Zo niet dan kun je met deze informatie een keuze maken om heerlijk op zomervakantie te gaan! Natuurlijk is het ook gewoon leuke informatie. Benieuwd naar de volgende blog? Elke week weer een nieuwe.

Antwoorden: (A = 4, B = 2, C = 5, D = 1, E = 3)

Lees ook

  • Typische gerechten die je niet moet missen op vakantieTypische gerechten die je niet moet missen op vakantie Wat zijn de gerechten die je echt niet moet missen als je op vakantie gaat? Elk land heeft zijn of haar eigen gerechten die typisch voor het land zijn. Zoals gyros in Griekenland en paella […]
  • Top 5 hotels voor de zomer 2020Top 5 hotels voor de zomer 2020 Heb jij voor deze zomervakantie al geboekt? Of ben je nog aan het kijken? Het is altijd lastig om een geschikt hotel uit te kiezen en daar willen wij jullie een handje bij helpen. Welke […]
  • Zomervakantie 2020Zomervakantie 2020 Het is nooit te vroeg om alvast bezig te zijn met de zomervakantie van 2020! Want zeg nou zelf, het weer is natuurlijk gunstig geweest de afgelopen week, maar een beetje zon in de zomer […]

Reacties

reacties