De leukste stranden van Europa

De mooiste stranden van Europa hoeven niet gelijk ook de gezelligste of de leukste stranden van Europa te zijn! In deze weblog lees je alles over de leukste stranden van Europa en waar je ze kunt vinden! Welke heb jij al bezocht?

#1 Cala Llenya – Ibiza, Spanje

Het strand van Cala Llenya is bekend en erg geliefd op het eiland Ibiza. Het fijne zandstrand en het rustig kabbelende water zorgen voor een ideaal vakantiegevoel. De verschillende watersporten die je op het strand kunt beoefenen, zoals surfen, zijn hier populair. Vergeet ook zeker niet je snorkel mee te nemen naar het strand van Cala Llenya! Het kristalheldere water met onderwaterwereld laat een geweldige indruk bij je achter.

Hoteltip: Cala Llenya

Leukste stranden van Europa - Cala Llenya
Het strand bij Cala Llenya

  #2 Playa de Alcudia – Mallorca, Spanje

Gelegen in het noorden van Mallorca vind je bij de badplaats Alcudia het gezellige strand Playa de Alcudia. Hier zijn een hoop leuke faciliteiten voor kinderen, zoals glijbanen of de bananenboot,  te vinden naast een bont gezelschap van Nederlanders, Duitsers en andere nationaliteiten. Er zijn verschillende gezellige bars en restaurants waar je heerlijk kunt lunchen of kunt genieten van een welverdiende cocktail.

Hoteltip: Roc Boccaccio

Leukste stranden van Europa - Platja de Alcudia
Het strand van Playa de Alcudia

#3 Zlatni Rat – Kroatië

Het strand van Zlatni Rat is er eentje uit duizenden. Het uiteenlopende strand nabij de badplaats Bol aan de zuidkust van het eiland Brač. Het zeewater is ontzettend helder, je kunt zelfs tot 5 meter diep kijken! Huur een waterfiets en verken op het gemak je de mooie kustlijn.

Hoteltip: Bluesun Borak

Leukste stranden van Europa - Zlatni
Het strand bij Zlatni Rat

#4 Navagio Beach – Zakynthos, Griekenland

Dit strand is één van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland. Het Navagio Beach is gelegen tussen de rotsen en alleen bereikbaar wanneer je per boot aanmeert bij het strand. Vele toeristen gingen je voor en schoten prachtige foto’s! Wanneer ga jij?

Leukste stranden van Europa - Navagio Beach
Het strand van Navagio Beach

#5 Letojanni – Sicilië, Italië

Het strand van Letojanni is dé trekpleister van de badplaats. Het ruime strand biedt namelijk vertier voor jong en oud! Het leuke van Letojanni is dat het nog niet helemaal is ontdekt door de vele toeristen. Zo geniet je tijdens je stranddag gelijk van de lokale bevolking en ervaar je de rustige sfeer die er hangt. Loop vanaf het strand zo het centrum in of de gezellige boulevard vol heerlijke restaurants!

Hoteltip: Residence Le Tartarughe

Leukste stranden van Europa - Letojanni
Het strand bij Letojanni

Lees ook

  • Zomer 2017: trends en inspiratieZomer 2017: trends en inspiratie De zomervakantie 2016 is echt helemaal voorbij en zelfs onze vakantiegloed is alweer verdwenen. Tijd om daarom jezelf alvast voor te bereiden voor zomer 2017! Wil jij naar de hipste en […]
  • Mooiste stranden van EuropaMooiste stranden van Europa Wie wil het nou niet? Wit zandstrand, met een azuur helderblauwe zee? In deze weblog nemen we je mee naar de mooiste stranden van Europa! Je zal merken dat niet alleen prachtige […]
  • Vakantie Mallorca of vakantie Ibiza? De Balearen hebben genoeg te bieden!Vakantie Mallorca of vakantie Ibiza? De Balearen hebben genoeg te bieden! De Balearen is een benaming voor de schitterende Spaanse eilanden ten oosten van het vaste land van Spanje. Het hippe Ibiza, het kindvriendelijke Mallorca, het fietseiland Formentera en […]

Reacties

reacties