Kleinschalig & knus Formentera

Tegenwoordig zie je het steeds vaker voorbij komen; een vakantie naar Formentera. Dit prachtige eiland ligt ten zuiden van Ibiza en is vooral bekend om haar prachtige stranden. Het strand Ses Illetes is zelfs uitgeroepen tot mooiste strand van Europa. Lees hieronder waarom!

Formentera Migjorn Els Arenals

Kleinschalig & knus

Het voordeel van Formentera is dat er veel kleinschalige appartementen en hotels worden aangeboden. Een vakantie Formentera is geschikt voor iedereen, gezinnen, stelletjes, vrienden maar ook senioren kunnen hier prima vertoeven.

Formentera - Bellavista
Daarnaast vind je op het eiland geen grote badplaatsen. Echter veel gezellige dorpjes (zoals Es Pujols!) en leuke baaitjes met gezellige bars en restaurants.

Mooiste strand van Europa

De reizigers van Tripadvisor hebben Playa de Ses Illetes uitgekozen tot het beste strand van Europa. En wij zijn het hier zeker mee eens! Het oneindige witte zandstrand met kraakhelder water geven een tropisch gevoel. Het lijkt alsof je op de stranden van de Dominicaanse Republiek of Malediven bent, maar dan binnen 2,5 uur vliegen! Naast Playa de Ses Illetes raden we je ook deze stranden aan: Playa de Cala Saona of Playa es Pujols.

Formentera Stranden

Klein Ibiza

Formentera heeft veel invloeden vanuit Ibiza overgenomen. Zo staat Ibiza onlosmakelijk verbonden met hippiemarkten en deze vind je ook weer terug op Formentera. De hippiemarkt “La Mola” is elke zondagmiddag. Je koopt hier vele leuke souvenirs voor thuis, kleding, sieraden en andere producten. Daarnaast kan je er ook verschillende workshops volgen van de hippies die al sinds de jaren ’60 op het eiland verblijven.

Formentera is klein en is ongeveer even groot als Terschelling. Ideaal dus om het eiland fietsend te verkennen! Bij aankomst in de haven vind je gelijk vele aanbieders van fietsen of brommers. Zo haal je ’s ochtends een vers een ontbijtje en fiets je vervolgens door naar het strand!

Fietsen op Formentera

Ook naar Formentera?

Wil jij dit prachtige eiland zelf ontdekken? Dat kan nu extra voordelig! Een vakantie naar Formentera boek je namelijk al vanaf € 167,- p.p. en kan het hele zomerseizoen (vanaf april t/m oktober).

Formentera - Blaumar

Lees ook

  • Mooiste stranden van EuropaMooiste stranden van Europa Wie wil het nou niet? Wit zandstrand, met een azuur helderblauwe zee? In deze weblog nemen we je mee naar de mooiste stranden van Europa! Je zal merken dat niet alleen prachtige […]
  • 5 populaire hotspots op Ibiza5 populaire hotspots op Ibiza Of je nu samen met je gezin of met vrienden op vakantie gaat; Ibiza beschikt over vele mooie hotspots! Wij hebben de 5 populairste hotspots voor je op een rij gezet. Van mooie stranden, […]
  • Alles over een vakantie IbizaAlles over een vakantie Ibiza Een heerlijke vakantie Ibiza is voor iedereen geschikt. Heb je er wel eens over nagedacht? Ibiza heeft prachtige stranden, authentieke dorpjes, een hippie sfeer én voor de echte […]

Reacties

reacties