Zandstrand op eiland Tenerife

Canarische eilanden special: Tenerife

Als grootste eiland van de Canarische Eilanden, is Tenerife een heerlijke vakantiebestemming.  Op slechts 4,5 uur vliegen van Nederland ligt deze zonvakantiebestemming. Het hele jaar door is het hier heerlijk weer. Dus voor zowel je zomervakantie als een winterzonvakantie ben je op Tenerife aan het goede adres!  Met gezellige badplaatsen en heerlijke zandstranden vind je gemakkelijk jouw favoriete plek op dit eiland!

Welke badplaats op Tenerife bezoek jij?

De belangrijkste en meest bezochte badplaatsen op Tenerife zijn Costa Adeje en Playa de Las Americás in het zuiden van het eiland. Playa de las Americás is een zeer uiteenlopende badplaats met verschillende bars en restaurants. Deze plaats wordt ook tevens gezien als één van de warmste van de Canarische Eilanden (echte zonaanbidders zul je hier vinden!). Costa Adeje is een redelijk nieuwe en moderne vakantieplek. Je vindt hier een gezellige wandelboulevard met veel bars en restaurants. Ook kun je mooie souvenirs scoren of heerlijk shoppen in de winkelcentra Plaza del Duque en El Mirador.

Liggen op het strand… 

Tenerife beschikt over een aantal fraaie stranden. Van oorsprong is het een vulkanisch eiland waardoor er ook prachtige lavasstranden en ruwe kustlijnen zijn. Maar, rondom de badplaatsen Playa de las Americás en Costa Adeja vind je mooie goud-gele stranden, perfect voor gezinnen.

Ook onderwater is er genoeg te beleven. Snorkel rondom de vulkanische rotsblokken, zie verschillende soorten vissen en ga op zoek naar de schildpadden.Tenerife


Voor ieder wat wils

Naast heerlijk bijbruinen op een van de tientallen stranden op Tenerife zijn er ook nog tal van andere dingen te doen op dit eiland. Denk dan eens aan de volgende excursies die je kunt ondernemen:

  • Een zeilexcursie met een catamaran. Er leven veel walvissen en dolfijnen rondom Tenerife, wie weet spot jij deze wel!
  • Jeep safari
  • Bezoek het waterpark Siam park: één van de grootste waterparken ter wereld
  • Teide by night: zie de sterrenhemel vanaf een van de meest bijzondere plekken ter wereld, boven het wolkendek. De hemel is hier altijd stralend.

Benieuwd waar je kan verblijven? Ik kan je Iberostar Bouganville Playa of appartementen Bahia Playa aanraden. Liever iets anders? Prijsvrij Vakanties biedt ruim 150 accommodaties aan op dit zonnige eiland. Succes met het uitzoeken van jouw perfecte vakantie naar Tenerife! 

Lees ook

  • Tenerife: Het prachtige Spaanse eilandTenerife: Het prachtige Spaanse eiland Tenerife is het grootste en meest populaire eiland van de Canarische Eilanden en er komen elk jaar meer dan 5 miljoen toeristen. De populariteit van het eiland is mede te danken aan het […]
  • Vakantie Tenerife – Welke badplaats is voor mij geschikt?Vakantie Tenerife – Welke badplaats is voor mij geschikt? Tenerife is de grootste van de 7 Canarische Eilanden en is de vakantiebestemming bij uitstek! De het weer op Tenerife is gedurende het hele jaar heerlijk, waardoor je altijd […]
  • Top 9 hotels op de Canarische EilandenTop 9 hotels op de Canarische Eilanden Dé nummer 1 bestemming voor vliegvakanties deze zomer blijft Spanje. Wil jij net als honderden andere reizigers ook een vakantie waarbij je ultiem kunt ontspannen? Of kunt genieten van de […]

Reacties

reacties