Costa Brava: 14 vakantieherinneringen

Deze typische vakantieherinneringen herkent iedereen die vroeger wel eens op vakantie is geweest naar de Costa Brava.

1. Inpakstress

Het begint allemaal bij het inpakken van de koffers. Die enorm gestreste ouders, iedereen herkent ze wel. Schreeuwend door het huis waar die ene broek nu is en waarom niemand zich druk maakt terwijl je over één uur al in de auto moet zitten! Gameboy en discman kunnen niet ontbreken!

2. Maaltijd in het vliegtuig

Eenmaal in het vliegtuig zie je de spanning van de gezichten verdwijnen en wordt er tijdens elke vlucht een volledige maaltijd aangeboden. Zélfs tijdens de lunch kreeg je een volle maaltijd voorgeschoteld. Héérlijk die tijd!

3. Hele dagen zwemmen

Aangekomen op bestemming kleedde je je zo snel mogelijk om, om vervolgens het zwembad in te duiken. Je deed overigens bijna niks anders dan de hele dag zwemmen.

4. Boodschappen doen

Er moesten natuurlijk ook boodschappen gedaan worden en dat deed je bij van die enorme supermarkten. Vreemde boodschappen hoorde hier ook bij: andere fanta (naranja), vreemde chips namelijk cheetos Pandillas ( zóóó lekker!!) en jij mocht altijd de toetjes uitkiezen. Ook keek je je ogen uit naar al die grote vissen en stukken vlees die daar gewoon in de supermarkt lagen.

5. Kijken, kijken, niet kopen

Kijken, kijken, niet kopen kon ook niet ontbreken tijdens je vakantie. Je wilde natuurlijk wel een voetbaloutfit van FC Barcelona scoren voor zo goedkoop mogelijk! Iedereen droeg ze ten slotte! ’s Avonds na het eten nog even over de boulevard of het stadje in lopen om alle winkeltjes af te gaan.

6. Straathandelaren en zonnebrillen

Niet alleen in de winkeltjes hoorde je kijken, kijken, niet kopen. Nee, op de boulevard en op het strand werd je ook om de 5 minuten aangesproken of je een nieuwe zonnebril wilde. Ja zelfs als je gewoon lekker lag te slapen op het strand!!

7. Het strand

Over het strand gesproken. Je nam niet alleen je handdoekje mee naar het strand, nee het leek alsof je opnieuw 2 weken op vakantie ging. Volgebouwd met spullen kwam je het overvolle strand op en kon je op zoek naar een plekje. Eenmaal gesetteld ging jij natuurlijk zeuren om een ritje op de bananenboot en wilde je maar al te graag beach tennissen.

8. Friet van Piet

Na een aantal dagen begon je toch wel een beetje de lokale lekkernijen uit Nederland te missen. Dit gemis kon je ontdaan maken door een frikadelletje of kroketje te halen bij ‘Friet van Piet’ of bij ‘Jan patat’ en dit deden stiekem héél veel Nederlanders.

9. Het animatieteam

Wat je na een paar dagen ook niet meer kon ontlopen waren de animatieliedjes. Ja ze zitten vast nog steeds in je hoofd! Tsji Tsji Wa, Tsji Tsji Wa, Tsji Tsji Wa Wa Wa …

10. Handdoeken klaar leggen

Ook jij was het na een paar dagen beu om mis te grijpen naar een ligbedje en ook jij ging om 7 uur ’s ochtends stipt je bed uit om alvast even snel een handdoekje te leggen. Zo was je verzekerd van een heerlijk plekje aan het zwembad.

11. Barcelona

Een uitstapje naar Barcelona kon niet ontbreken en je keek je ogen uit naar al die levende standbeelden. Zo cool waren die! Hoe kon het toch? Een fotootje mocht dan ook zeker niet ontbreken.

12. Haren invlechten

Natuurlijk liet je ook altijd je haar invlechten, een henna tattoo zetten of jezelf natekenen! Dat haren vlechten was overigens geen pretje, het deed pijn en je verbrandde later vaak je hoofd. Maar het was wel héél mooi!

13. Het waterpark

Ook het uitstapje naar het waterpark mocht niet vergeten worden tijdens de vakantie! De bekendste zijn Water World in Lloret de mar, Parc Aquatic Aquadives in Platja d’Aro of Aquabrava in Roses.

14. Héél veel ijsjes eten

Ijsjes eten. Hééél veel ijsjes eten. Jullie kennen vast nog wel de Solero Shots of die 5 mini ijsjes in een zakje?

Heb jij nog een geweldige herinneringen aan je eerste vakantie naar de Costa Brava, Spanje? Laat je reactie achter!

Lees ook

  • Costa Brava: dé ideale zonbestemming!Costa Brava: dé ideale zonbestemming! De Costa Brava is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Spanje. En dat is natuurlijk niet voor niets. De regio beschikt over tal van bezienswaardigheden, activiteiten en leuke […]
  • Costa Brava: de leukste badplaatsenCosta Brava: de leukste badplaatsen Waarschijnlijk één van de meest bekende bestemmingen, een vakantie Costa Brava. Je kunt heerlijk relaxen op een van de prachtige zandstranden tijdens jouw zomervakantie 2017 of een dagtrip […]
  • De leukste reisliedjesDe leukste reisliedjes Veel onderweg of heb je nog een vakantie tegoed? Dan is deze weblog echt iets voor jou! Wij hebben namelijk de leukste reisliedjes voor je verzameld zodat jouw auto- of vliegreis net iets […]

Reacties

reacties