Curacao-Willemstad_header

Curaçao: Bon Bini na dushi Korsou

Curaçao is voor vele reizigers een soort van thuiskomen, aangezien je er gewoon Nederlands kan spreken. De voertaal is Papiaments, maar met de Nederlandse taal kom je hier even ver. Curaçao is een eiland in het Caribisch gebied. Het eiland heeft prachtige stranden, koraalrotsen langs de kust en mooi weer. Vanwege het tropische klimaat is Curaçao het hele jaar door een ideale zon bestemming! Als je deze blog leest kom je ook achter de leukste bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Willemstad:

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en is onderverdeeld een aantal wijken zoals Punda en Otrobanda. De belangrijkste wijk is Punda, eigenlijk het centrum van Curaçao. In Punda kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken zoals de Handelskade, drijvende markt, Postmuseum, Telemuseum en het Waterfort. In de wijk Otrobanda, betekent “de overkant”. Je kunt aan de overkant komen met de enige drijvende houten draaibrug van de wereld, genaamd Emmabrug ook wel Pontjesbrug. De wijk is een mix van horeca, winkels en een hotel/museam Kura Hulanda. Ga je naar Curaçao? Acoya Suites en Villas is een fijn, kleinschalig resort in Willemstad.

Gekleurde huizen in Willemstad, Curacao

Snorkelen & duiken Curaçao:

Een van de leukste activiteiten op Curaçao is natuurlijk snorkelen! Curaçao heeft ook veel goede snorkellocaties door het blauwe en heldere water. Populaire plekken om te snorkelen zijn Playa Porto Marie, Playa Lagun, Playa Jeremi en Blue Bay. Daarnaast kun je ook naar Klein Curaçao waar je zelfs zeeschildpadden kunt tegenkomen. Verdere informatie over Klein Curaçao volgt nog. Je kunt ook goed duiken op Curaçao waar je scheepswrakken, vliegtuigwrakken en veel koraalrif tegen komt. Op het eiland zijn voldoende duikscholen om je te begeleiden. Durf jij het aan?

Vrouw met gele bikini aan het snorkelen bij een wit zandstrand met palmbomen

Mambo Beach boulevard:

Mambo Beach Boulevard is een perfecte combinatie van strand, shoppen, dineren en uitgaan! Op de boulevard zijn meerdere winkels om te bezoeken van grote tot kleine winkels. Het prachtige strand Sea Aquarium Beach wordt veel bezocht en je kunt een drankje doen in een van de Beach clubs. Het is dus heerlijk om een shop- en zon dagje te combineren.

Bord met wegwijzers op het strand Mambo Beach in Curacao

Catamaran naar Klein Curaçao:

Een boottocht naar klein Curaçao kan tijdens de vakantie zeker niet ontbreken. Klein Curaçao is een onbewoond eiland waar je met een dagtocht naar toe kunt gaan. Het eiland wordt vaak met een catamaran bezocht. Lekker genieten op het dek! Je kunt er heerlijk duiken, snorkelen en genieten op het prachtige witte zandstrand en het adembenemende uitzicht. Op het eiland staat alleen een oude vuurtoren om te bezoeken.

Catamaran op zee bij CuracaoVuurtoren Klein Curacao

Zoutpannen van Jan Kock:

Vroeger waren de zoutpannen een economisch belangrijke reden van Nederland om Curaçao te koloniseren. Bij de zoutpannen werd er zout water ingedroogd, waardoor er later alleen zout ontstond. Tegenwoordig is het een leefgebied van flamingo’s. Als je de zoutpannen bezoekt is de kans redelijk groot dat je de flamingo’s kunt spotten. Hoe gaaf  is het om die te zien?

Flamingo's staand in het water bij de zoutpannen van Jan Kock op Curacao

Tip: huur een auto. Als je het eiland wilt verkennen is een huurauto ideaal. Bezienswaardigheden en stranden zijn vaak alleen met de auto te bereiken.

Stranden Curaçao

De belangrijkste reden om Curaçao te bezoeken is voor de meeste mensen de stranden. De stranden zijn vooral aan de zuidkant van het eiland te vinden.

Jan Thiel:

De Jan Thiel baai is een van de weinige stranden die op korte loopafstand van resorts gelegen is, zoals Livingstone Jan Thiel. Veel andere stranden moeten met de auto bezocht worden. Het strand van Jan Thiel is een druk bezochte hotspots, vooral om de prachtige zonsondergang. Wanneer je honger hebt kun je heerlijk eten in het bekende strandrestaurant Zanzibar met live muziek!

Mensen in zee bij Jan Thiel Baai op Curacao

Playa Porto Marie:

Playa Porto Marie is een populair zandstrand door de perfecte duik- en snorkelmogelijkheden. Bij het strand kun je de benodigdheden natuurlijk huren! Dit strand word gezien als een van de beste duiklocaties van Curaçao, omdat de aanleg van kunstmatig rif een mooi beeld geeft. Het is een prachtig strand met wit zand en helder water. Je kunt gebruik maken van de strandbedjes en heerlijk eten bij de beachbar.

Steiger in zee op het strand van Playa Porto Marie op Curacao

Blue Bay:

Blue Bay is een resort met appartementen, villa’s en een strand. Je moet wel betalen voordat je het strand mag bezoeken! Het strand heeft veel palmbomen, kidsclub, een zwembad, restaurant, snackbar, beachshop en een duikshop. Voor ieder wat wils.

Het strand Blue Bay Curacao met op de achtergrond de Pontjesbrug oftewel Koningin Emmabrug op Curacao

Grote Knip:

De Grote knip moet je zeker bezocht hebben als je naar Curaçao gaat. De Grote knip is het mooiste strand van Curaçao in Westpunt! Het prachtige felblauw water en je kunt zelfs van een klif de zee in duiken. Hoe vet? Je kunt het strand gewoon vrij bezoeken om te zonnen of om prachtige foto’s te maken. Rancho El Sobrino Resort een prachtig hotel gelegen in Westpunt.

Het strand Grote Knip met helderblauw water op Curacao

Natuurlijk zijn er nog veel meer stranden op Curaçao maar dit zijn de mooiste en bekendste! Krijg jij nu ook super veel zin om naar Curaçao te gaan? Dat kan ik zeker begrijpen! Het lekkere weer, de prachtige stranden en het heerlijke water. Voor meer hoteltips neem een kijkje op onze website.

Lees ook

  • Ibiza of Curaçao: Welk eiland kies jij?Ibiza of Curaçao: Welk eiland kies jij? Beide eilanden; veel gelijkenissen maar toch ook veel verschillen! Qua grootte vrijwel geen verschil, maar qua afstand wel degelijk! Ibiza bereik je binnen 2,5 uur en Curacao binnen 9 uur. […]
  • Beste vakantie-activiteiten met kinderen!Beste vakantie-activiteiten met kinderen! Ken je dat gevoel? Je gaat op vakantie met je kinderen en je bent eigenlijk alleen maar bezig met je kinderen. Helemaal niet erg natuurlijk, want jullie willen graag wat quality time […]
  • Luxe hotels voor jou!Luxe hotels voor jou! Overal op de wereld zijn ze te vinden, luxe hotels. Droom jij even met ons mee en waan jezelf in luxe met een van deze geweldige hotels! Curaçao - Santa Barbara Beach ***** Wie […]

Reacties

reacties