Canarische Eilanden: 10 Feiten

Wist je dat de Canarische Eilanden zijn naam niet dankt aan de kanarie, zoals de meeste mensen geloven? De naam komt van het Latijnse woord voor hond “Canis”. Er zijn verschillende prachtige legendes over de naam, zoals de Europeanen die voor het eerst aan land kwamen op het Canarische Eiland Gran Canaria, waar ze enorme honden zagen. Echter is het meest voor de hand liggend dat de naam afstamt van de zeehonden die gezien worden als de eerste echte inwoners van de Canarische Eilanden.

Canarische Eilanden - Lanzarote

Wist je dat…

De Canarische Eilanden 2 hoofdsteden heeft? Eentje is gelegen op Tenerife (Santa Cruz) en de andere is gelegen op Gran Canaria (Las Palmas). Zo is Santa Cruz 6 maanden per jaar de hoofdstad en de andere 6 maanden van het jaar is Las Palmas de hoofdstad van de Canarische Eilanden.

De Canarische Eilanden dichter bij de kust van Afrika ligt dan bij Europa? Vanwege de ligging is het misschien wel dé perfecte winterzon bestemming van vele Nederlanders!

De hoogste berg van Spanje op Tenerife ligt? Berg “Pico de Teide” is maar liefst 3,718 meter en hoger dat de bergen in de Spaanse Pyreneeën!

Canarische Eilanden - Berg Pico de Teide
Berg Pico de Teide

De grootste telescoop ter wereld op La Palma staat? Ook vind je hier de grootste aantal telescopen bij elkaar ter wereld. Kijk naar de sterren door de 10.4 meters lange telescoop.

Canarische Eilanden - Roque de los muchachos

Naast Rio de Janeiro ze in Tenerife ook weten hoe je Carnaval viert? Het één na grootste Carnavalsfeest vind je namelijk in Santa Cruz de Tenerife.

Op het eiland van La Gomera ze een speciale taal spreken? Het “Silbe Gomero” is speciaal ontwikkelt om te communiceren voor lange afstanden en was in eerste instantie alleen in gebruik bij de lokale bevolking. Tegenwoordig gebruiken ze over de hele wereld deze speciale taal waarbij fluittonen worden gebruikt die wel over 4 km gehoord kunnen worden!

De Canarische Eilanden ontstaan zijn vanuit vulkanische oorsprong? Zo vind je op Tenerife vooral zwarte lavastranden. Om het toerisme toch tegemoet te komen is er speciaal goudgeel zand vanuit de Sahara geïmporteerd.

Canarische Eilanden - Strand van El Bollullo
Zwarte strand van Tenerife

Lanzarote gebruikt is als filmset? De film “Planet of the Apes” is deels opgenomen op dit Canarische Eiland.Canarische Eilanden - Lanzarote

Er een lokale sport is op de Canarische Eilanden? Canarisch worstelen stamt uit 1420 en was enorm populair onder de lokale bevolking. De sport wordt nu alleen nog beoefend op festivals of lokale feesten en wordt vergeleken met de eerste vorm van worstelen.

Lees ook

  • Transfertijden Canarische EilandenTransfertijden Canarische Eilanden De Canarische Eilanden zijn bereikbaar binnen 5 uur vliegen vanaf Nederland. Eenmaal aangekomen wil je natuurlijk zo op de eindbestemming zijn. De transfertijden zijn daarom belangrijk om […]
  • De beste stranden van Tenerife!De beste stranden van Tenerife! Tenerife is een van de Canarische eilanden, door het subtropische klimaat is de temperatuur het hele jaar door bijzonder aangenaam. Je kunt in dat weer heerlijk genieten op de prachtige […]
  • Tenerife: Het prachtige Spaanse eilandTenerife: Het prachtige Spaanse eiland Tenerife is het grootste en meest populaire eiland van de Canarische Eilanden en er komen elk jaar meer dan 5 miljoen toeristen. De populariteit van het eiland is mede te danken aan het […]

Reacties

reacties