zonvakantie en wintersport

Wat kies jij? Zonvakantie of wintersport?

Het is voor velen vaak een moeilijke keuze… Zoek je deze dagen liever de zon en warmte op zodat je veel op het strand kunt liggen? Of kies je juist voor een plek waar je ook zon hebt maar waar je vooral actief bezig bent en geniet van de sneeuw? Aan een zon- of wintersportvakantie zitten natuurlijk voor- en nadelen. Om jullie keuze makkelijker te maken daarom hier de belangrijkste voor- en nadelen van een zonvakantie en een wintersportvakantie!

Voordelen wintersport

Sportieve vakantie
Tijdens een wintersportvakantie ben je elke dag heerlijk sportief bezig. Lekker van de pistes skiën of snowboarden. De kilo’s vliegen eraf, of toch niet? Vaak zijn er stiekem toch iets te veel biertjes en schnitzels in het spel.

Een frisse neus
De hele dag ben je in de bergen te vinden en dat betekent dat je continu in de buitenlucht bent. Deze frisse buitenlucht is erg gezond voor de mens. Adem in,  adem uit!

Sfeer van saamhorigheid
Of je nu gaat skiën of snowboarden, de hele dag ben je samen van de pistes aan het afgaan. Om de dag ook nog even goed af te sluiten, gezellig après-skiën met elkaar!

Verrassend snel bruin
In de bergen hoef je geen moeite te doen om bruin te worden. De weerkaatsing van de sneeuw zorgt ervoor dat je met een bruin koppie naar huis gaat!

snowboarden appresskie

Nadelen wintersport

Struggles met de skilift
Wie kent het niet? Elke keer is het weer een uitdaging om boven aan de berg te komen zonder te vallen. Die skiliften blijven toch erg lastig! Tip: laat de skilift op tijd los, anders vlieg je mee!

Onhandige skischoenen
Als je je skischoenen al aantrekt voor je de auto uitstapt dan kom je moeilijk vooruit. Waggelend naar de pistes gaat het dan zeker zijn. Not so charming!

Onzekerheid over sneeuw
Als je een wintersport boekt is het, tenzij je Piet Paulusma heet, natuurlijk altijd de vraag of er tegen die tijd daadwerkelijk sneeuw ligt. Tip: Boek daarom in periode met de meeste kans op sneeuw. Dan ben je in ieder geval verzekerd van een pak sneeuw op je wintersportbestemming.

Prachtige brilafdruk
Hoe charmant die bril ook is, als je hem thuis nog steeds op hebt is het toch een tikkeltje minder leuk. Maar ach, laat iedereen maar jaloers naar jouw half bruine gezicht kijken.

op skies in de skilift zonnen op wintersport

Voordelen zonvakantie

Veel warmte
Als je een zonvakantie boekt is het lekker warm, als de weergoden meewerken natuurlijk.. maar over het algemeen kun je heerlijk genieten van de zon.

Met de beentjes omhoog
Een zonvakantie betekent: niks doen, relaxen en heerlijk genieten van het lekkere weer. En vergeet de cultuur, de bezienswaardigheden en het lekkere eten niet.

Vitamine D boost
Zonlicht is de belangrijkste bron van vitamine D en waar kun je die nou het beste krijgen? Natuurlijk op een heerlijke zonvakantie, daar kun je heerlijk “gratis” genieten van de zon.

Lekker verzorgd worden
Hoe heerlijk is het om de hele vakantie verzorgd te worden? Je hoeft een keer je eigen bed niet te verschonen en het eten staat voor je klaar of is gemakkelijk te bestellen. Tip: in een all-inclusive hotel wordt je de gehele dag heerlijk verwend.

relaxen op het strand zon op de rug

Nadelen zonvakantie

Zo rood als een kreeft
Er zitten natuurlijk ook nadelen aan als je de hele dag in de zon ligt te luieren. Je kunt flink verbranden. Al is dat ook prima te voorkomen: bereid je voor, ga onder een parasol liggen en smeer factor 50!

Hot, hotter, hottest
Vaak als je op vakantie gaat zit je ineens de hele dag in de zon. Wat natuurlijk voor de enige warmte kan zorgen. Tip: neem zo vaak mogelijk een verfrissende duik!

Wild beach hair
Ken je dat? Na een hele dag op het strand doorgebracht te hebben krijg je je haar niet meer zoals je wilt. Je haar is alle kanten op gesprongen of zit vol met zout. Maar ach, neem een douche en je haar zit weer prachtig.

Strandverkopers
Als je op zonvakantie gaat en heerlijk op het strand ligt, ontkom je er niet aan om ook de strandverkopers tegen te komen. Wat je enigszins kan irriteren tijdens je relaxte verblijf.

zonnen strandverkoper

Na deze voor- en nadelen gelezen te hebben, kun je nu een keuze maken? Het is natuurlijk allebei leuk; het is immers een vakantie dus je wordt er sowieso blij van! Krijg je nu de kriebels om op wintersport te gaan? Volgende week een nieuwe blog over wintersportbestemmingen. I will keep you updated!

Lees ook

  • De leukste wintersportbestemmingenDe leukste wintersportbestemmingen Ben jij ook op zoek naar een wintersportvakantie maar weet je nog niet precies waar je naartoe wilt? Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn over het algemeen de meest populaire […]
  • Reisdocument: paspoort of identiteitskaart?Reisdocument: paspoort of identiteitskaart? Goed nieuws voor de reizigers onder ons, binnenkort zijn de legitimatiebewijzen twee keer zo lang geldig dan dat nu het geval is. De huidige paspoorten en identiteitsbewijzen zijn 5 jaar […]
  • Veilig zonnen doe je zo!Veilig zonnen doe je zo! Vrijwel iedereen houdt van een terrasje pakken, naar het strand gaan, tuinieren in de achtertuin of lekker relaxen in het park. Maar er is toch niets fijner dan ook nog eens een bruin […]

Reacties

reacties