Wit strand met blauwe zee en palmbomen

Een onvergetelijke vakantie naar Mexico

Mexico staat bekend om salsa en tequila, maar daarnaast staat het land ook bekend om haar prachtige parelwitte stranden en het heldere zeewater. Mexico heeft veel te bieden voor duikers dankzij de spectaculaire onderwaterwereld en ook voor cultuurzoekers is er genoeg te zien. Denk aan de piramides, eeuwenoude tempels en historie. Wil je meer weten over een vakantie naar Mexico? Lees dan snel verder!

Mexico: het land van de Azteken en de Maya’s

De Azteken zijn misschien wel de meest beroemde Indianen van de wereld. De enorme piramides die ze hebben achtergelaten zijn erg indrukwekkend om te zien. Deze piramides zijn te bezichtigen rondom de hoofdstad van Mexico.

De Maya’s zijn de inheemse stammen van onder andere Mexico. De bouwwerken die ze hebben achtergelaten zijn meer dan indrukwekkend. De Chichén Itzá met de grote piramide zijn gebouwd tijdens het hoogtepunt van de Mayacultuur. Het is een aanrader om deze piramide te bezoeken als je in Mexico bent om kennis te maken met de geschiedenis van Mexico.

Tip: je kunt het beste vroeg vertrekken, want in de middag kan het aardig druk worden bij de piramides.

De bekende badplaatsen

De geliefde badplaatsen van Mexico zijn Playa del Carmen, Riviéra Maya, Yucatan en Cáncun. Je vind hier fantastische resorts, parelwitte standen en helder water. Europeanen en Amerikanen trekken ieder  jaar weer al te graag terug naar het mooie land. Je kunt hier terecht voor een heerlijke zonvakantie, waarbij je tegelijkertijd ook veel bezienswaardigheden kunt bezoeken. Een aanrader tijdens je bezoek aan het land is natuurlijk ook Mexico-stad. Het is een dichtbevolkte stad, maar je vind hier onder andere kunst, bijzondere architectuur en mooie stadsparken.

Hangmat vakantie Mexico

Duiken in Mexico

Mexico is een perfecte plek om te duiken en te snorkelen. Watersporten zijn hier in overvloed en dit is een echte must-do tijdens je vakantie! De onderwaterwereld is prachtig en dankzij het heldere water kun je uitstekend duiken en snorkelen. Veel resorts hebben een watersportcentrum, maar je kunt ook altijd terecht bij lokale duikscholen. Ga bijvoorbeeld naar Akumal: een schildpaddenbaai waar je gegarandeerd zeeschildpadden ziet zwemmen of naar Isla Cozumel.

Ben je ook enthousiast geworden van het land van de Azteken? Vind hier de beste deals naar Mexico voor een overheerlijke vakantie!

Lees ook

  • Mexico: de beste highlights in YucatánMexico: de beste highlights in Yucatán Mexico staat bekend als het land van de Maya's en de Azteken. De eeuwenoude geschiedenis in combinatie met de prachtige stranden en de spectaculaire onderwaterwereld maken een vakantie […]
  • Droombestemming: Vakantie MaledivenDroombestemming: Vakantie Malediven Vakantie Malediven, een droombestemming of toch werkelijkheid? Wie aan een Malediven vakantie denkt, denkt gelijk aan witte stranden, palmbomen en ultieme luxe. Toch heeft de Malediven […]
  • Alles over… duiken bij de MaledivenAlles over… duiken bij de Malediven Ben jij een liefhebber van snorkelen en duiken? En heb je de Europese kust ondertussen al helemaal gezien? Dan raden wij je één van de mooiste duik- en snorkelplekken ter wereld aan, […]

Reacties

reacties